Balon balığı çocuğun parmağını kopardı

Süveyş Kanalı'ndan Akdeniz'e gelen balon balığının ilk saldırısı Anamur'da gerçekleşti. Kaledran köyünün plajında yüzen 8 yaşındaki çocuğun bir parmağı, benekli balon balığının ısırmasıyla koptu.

Balon balığı çocuğun parmağını kopardı
Balon balığı çocuğun parmağını kopardı
GİRİŞ 23.09.2019 18:16 GÜNCELLEME 23.09.2019 19:54
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Mersin'in Anamur ilçesinde denize giren 8 yaşındaki E.B.D. balon balığının saldırısı sonucu sol el yüzük parmağının yarısını kaybetti.

Sakarya'nın Erenler ilçesinde oturan Bahadır D. (38) ve ailesi, Ağustos ayında yaz tatili için gittikleri memleketleri Mersin Anamur ilçesinde talihsiz bir olay yaşadı. Anamur Kaledran Plajında Bahadır ve kızı E.B.D. denize girdi. Bu sırada E.B.D'nin çığlık sesleri ile neye uğradıklarını şaşırdılar. Eli kanlar içerisinde kalan küçük kızı baba denizden çıkardı. E.B.D. ambulansla Anamur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk tedavinin ardından Antalya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan E.B.D.'nin sol el yüzük parmağının yarısının koptuğu belirlendi. Yapılan operasyonlar sonucunda tedavisi tamamlanan çocuk taburcu edildi.

Bahadır D. tatil için memleketlerine gittiklerini belirterek, "Her yıl gittiğimiz gibi 15-20 gün memleketimize dinlenmeye gidiyoruz. Yüzmek için plaja gittik. Küçük kızım ateşliydi biraz annesi ile kenardaydı, bir süre sonra ben kızıma dedim ki ben çıkayım annen yanına gelsin. Ben yanından ayrıldım kıyıya doğru çıktım. O anda kızım çığlık atmaya başladı. Kızıma o an ne oldu diye sorduğumda ‘parmağım’ dedi. Parmağına baktığımda beyazlık gördüm elini herhalde taşa sürttü filan zannettim. Tuttum elini çevirdiğimde parmağının kıkırdağı görünüyordu. Kızımı o an kucağıma aldım çıkarken dizlerimin seviyesindeydi su balon balığını fark ettim. Daha önce duyduğumuz benekli balon balığı yaklaşık 40-45 cm uzunluğunda bir balıktı. Kızımın parmağının o kısmını kaybettik. Kızımın psikolojisinin düzelmesi için yardım alıyoruz" dedi.

Balon balığının ısırması sonucu sol el yüzük parmağının yarısını kaybeden E.B.D., "Ben denize girmiştim yüzüyordum. Parmağımda bir şey hissettim. Bir iki kere elime bir şey değdi. Üçüncüsünde elimi ısırdığında elimi çektim sudan parmağımı o şekilde görünce çok korktum. O sırada yanıma ailem geldi ve beni hastaneye götürdüler." diye konuştu.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 13
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilinçli olarak turizm sahillerine dış güçler tarafından turizme darbe vurmak açısından salinip üretimi cogaltilmasi gibi şekilde de gelmiş olabileceğini ihtimalide olabilir disuncesindeyim
    Cevapla
  • delikanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hemen müdahale edilmeli ki yayılırsa turizm biter
    Cevapla
  • İsminiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi desek ki hem insanın hem de dünyanın fıtratına dokunuyorsunuz bize diyecekler gerici. Al sana dünyanın ortasına kanal açarsan sonucu... Normal şartlarda denizlerin hepsi birbiri ile bağlı olsa da (Hazar hariç) o balığın Akdeniz'e gelebilmesi için ciddi bir yol ve basınç farklarını geçmesi gerekli. İnsan eli ile yapılan bu kanal sayesinde gelişi muhteşem olmuş.
    Cevapla
  • cisim 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın dengesini bozuyoruz ,doğru fakat dünyanın oluşumu, karaların ve denizlerin sabit olmadığı vb gerçekleri gözardı etmeyelim.
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka kardeşim sen konuyu karıştırdin galiba
    Cevapla
  • ayyıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    öncellikle küçük kızımıza çok geçmiş olsun allahtan acil şifalar dilerim.. lakin gereksiz ülkesini zayıf gösterecek bir haber... şimdi bu ve bunun gibi haberlerin dalga dalga büyüdüğünü düşünün antalyaya gelen yabancı lar bunun gibi haberlerden hiç mi etkilenmez....ayrıca devletin yetkili kurumları ivedilikle bu işe çözüm bulmaları gerekir...bu balıklar nasıl çoğalımaya başladı neden çoğalıyor çözüm bulmaları gerekir....kasıtlı yapılan birşeyde olabilir..her nekadar bilinmesede dünyada gizli bir biyolojik savaş var...ülkemizi bu savaşa yeteri kadar ciddiyetle yaklaşmadığını düşünüyorum
    Cevapla
  • Revenge 4 yıl önce Şikayet Et
    Yada ispanya, italya, yunan sahillerine 3 er 5 er çift bizimkiler de balon balığı atmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı