Son Depremler: 24 Eylül İstanbul'da art arda şiddetli deprem meydana geldi

İstanbul'da korkutan deprem meydana geldi. 24 Eylül salı günü itibariyle İstanbul'daki depremin şiddeti açıklandı. Kandilli Rasathanesi'nin son dakika bildirimine göre Marmara Denizi, Silivri açıklarında deprem meydana geldi. Depremin şiddetinin 4.7 olduğu belirtildi.

GİRİŞ 24.09.2019 11:45 GÜNCELLEME 24.09.2019 11:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul'da deprem: 24 Eylül Salı günü saat 11:01 itibariyle İstanbul'da deprem meydana Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi’nin verilerine göre; depremin Marmara Ereğlisi açıklarında 4,7 büyüklüğünde olduğu öğrenildi. Kandilli Rasathanesi, Marmara Denizi Silivri açıklarında gerçekleşen depremin şiddetini 4,7 olarak açıklarken, AFAD, şiddetin 4,6 olduğunu duyurdu.

GECE BOYUNCA OLMUŞTU

İstanbul'da meydana gelen depremden önce öncüseller meydana geldi. Saat 02,56'da 1,8, 09.21'de 2,5 ve  10.30'da 3,1 büyüklüğünde 3 deprem meydana gelmişti.

 

UZMANLAR DEPREMİ YORUMLADI

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Umuyorum ki 4.7'lik depremle birlikte olay sönümlenip biz bunun geçmişte kalan bir olay olduğunu düşünmeye başlarız. 99 depreminde bu tür küçükten başlayıp büyüyen bir deprem serisine rastlamadık.

Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, "Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda son olan büyük depremlerin öncesinde böyle küçük deprem görülmedi. Bunun tetikleyici bir unsur olduğunu ben düşünmüyorum. Türkiye bir deprem ülkesi. Türkiye'nin her an, her yerinde büyük bir deprem olma ihtimali yüksek. Ama bu depreme bakarak, başka bir deprem beklemeyi doğru bulmuyorum" dedi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Bu Marmara içinden geçen Kuzey Anadolu fayının ne kadar aktif olduğunun göstergesi. Bu depremler büyük depremle enerji boşalana kadar devam edecek. Bu deprem gelecek büyük depremin enerjisini almaz. Büyük depremi ertelemez. Bu depremler bizi biraz kaygılandırıyor. Ama bunun arkasından büyük bir deprem gelir demek çok spekülatif olur. Bundan sonra daha büyüğü gelmez demek de bilimsel olmaz.

İSTANBUL'DA BEKLENEN BÜYÜK DEPREM...

Boğaziçi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi içerisindeki bilim insanları İstanbul için beklenen deprem senaryolarını raporlaştırdı. Uzman profesörlerin de yer aldığı çalışmada son 1500 yılın deprem verileri incelenerek İstanbul'da gerçekleşme olasılığı olan depremlerin şiddetleri hesaplandı. Bu bilgiler ışığında İstanbul'un güneyinde yer alan Kuzey Anadolu Fayı'nda doğutan batıya sırasıyla 7.5, 7.4 ve 7.2 şiddetinde depremler bekleniyor.

YORUMLAR 1
  • Mustafa Coban 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu boludaki hat oluyor degil mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler