Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması ve dağ kadrosunda sağlıkçı olarak yer alan, örgütün iç yüzünü görerek, kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan P.S, örgüt içinde yaşadıklarını aktardı.

P.S, üniversite okuduğu yıllarda, açılan kültür merkezleri aracılığıyla HDP'den önce, aynı siyasi çizgide yer alan siyasi partilerin il binalarında bir araya geldiklerini söyledi.

Sağlıkçı olması nedeniyle ilaç temini ve yaralı örgüt mensuplarının tedavisini üstlendiğini itiraf eden P.S, yaralı teröristlerin tedavisini bazen kent merkezinde bazen de götürüldüğü kırsalda gerçekleştirdiğini dile getirdi.

P.S, terör örgütü içerisinde yer aldığı süreçte kent merkezinde kiralanan evlerde kaldıklarını ifade ederek, "HDP binasında da kalınıyordu. Diyarbakır'da o zaman belediyeye devredilen Gazi Köşkü'nde özellikle örgütün yerel kadrosu olarak adlandırılanlar kalıyordu." diye konuştu.

Örgüt yapılanması içerisinde olduğu dönemde çocukların sağlık durumlarına bakıldıktan sonra dağa yönlendirildiğini dile getiren P.S, PKK'nın dağ kadrosuna katılıma ilişkin "Öncelikle HDP il binasının üst katındaki gençlik yapılanması ile ilişkiye geçeceksiniz veya Özgür Yurttaş dernekleri vardı. Oraya gidip, geleceksiniz. Özgür Yurttaş dernekleri sizi HDP'ye yönlendiriyor. Oradan gönderiliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

HDP ve DBP'de terör örgütü PKK ile bağlantısı olmayan kişilerin yer alamadığını savunan P.S, örgüt ile HDP ve DBP arasındaki bağlantıyı şu şekilde dile getirdi:

"Milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, bunların hepsi KCK çatısı altında görev almışlardır. Yoksa güvenilip hiçbirine bu görev verilmez. Sadece güvendikleri kişilere bu görevler verilir, onlar bir yerlere getirilir, milletvekili, belediye başkanı olabilirler. Bu örgüt içerisinde nettir. KCK'lı değilseniz hiçbir yere gelemezsiniz. Milisler sürekli belediyelere, parti binalarına çok rahat gelip gidebiliyorlar. İrtibat oradan sağlanıyor."

Yorumlar 33 Yorum Var
  • Mesut 26.09.2019 19:49
    Kemalistler de Atatürk'ü nefisleri için maske kullanıyorlat
  • Ahmet 25.09.2019 10:13
    Bay Kemalin başında olduğu CHP =pkk chp ye gönül vermiş insanlar bunu artık anlamalı
  • Sena 25.09.2019 09:27
    Bunlara secilme yetkisi parti kurma yetkisi verenler bilmiyormu bunlari basimiza musallat ettiler neden kokden bitirmiyorlar siyaset hakki verilmesin hainlere
  • Hasan 25.09.2019 09:23
    pkk chp Atatürk buyurun buradan yakın. Chp liler önden buyursun. Soğan pahalı patetes pahalı diyerek pkk yı destekleyenler. Ortalığı ayağa kalduranlar hadi yine hoplayın.
  • Yavuz 25.09.2019 09:17
    Bu kadar açıklama var neden bunlar yargılanmıyor. Bu partilerin terörle alenen ilişkisi varsa neden kapatılmıyor. Biri izah etsin.
Daha fazla yorum görüntüle