Son depremler: İstanbul yine sallandı! Deprem üstüne deprem

Marmara'da yaşanan son depremlerin ardından fay hatlarında hareketlenmeler devam ediyor. Son olarak Marmara Denizi Silivri açıklarında saat 10.32 sıralarında 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Silivri'ye 23.94 kilometre mesafede gerçekleşirken, depremin derinliği 7.78 kilometre olarak ölçüldü.

GİRİŞ 26.09.2019 11:00 GÜNCELLEME 26.09.2019 14:25
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yaşanan son depremlerden sonra yeni sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Marmara Denizi Silivri açıklarında 3,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. 

Deprem saat 10.32'de yerin 7,78 kilometre altında gerçekleşti. 

İstanbul 24 Eylül'de 4,6 ile sallanmış, Marmara Denizi'nde en büyüğü 3,4 şiddetinde 15 artçı sarsıntı da meydana gelmişti. 

-İSTANBUL'da saat 13.59'da deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 6, AFAD'ın verilerine göre ise 5.8 büyüklüğünde olan deprem, Silivri açıklarında yerin 6.99 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Şiddetli sarsıntının ardından İstanbullular sokaklara çıktı. Okullar, hastaneler ve AVM'ler hızla tahliye edildi. Telefon hatları kesildi, İstanbul'da vatandaşlar birbirine ulaşamadı. Büyük paniğin yaşandığı kentte artçı sarsıntılar devam ediyor.

 

İSTANBUL GECE BOYU SALLANMAYA DEVAM ETTİ

İstanbul'da dün meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar da gece boyunca devam etti. Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi verilerine göre, depremin ardından İstanbul ve Marmara Denizi'nde büyüklüğü 1.6 ile 3.1 arasında değişen 26 artçı sarsıntı meydana geldi. 

İSTANBUL'DA OLAN DEPREM BÖLGE İÇİN OLAĞAN DIŞI BİR DEPREM DEĞİLDİR

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği akademisyenlerinden Prof. Dr. Fadime Sertçelik, dün İstanbul’da yaşanan 4.6 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklamalar yaptı. Sertçelik, yaşanan depremin, beklenen İstanbul depreminin habercisi olmadığını söyledi. Yaşanan depremin küçük olarak değerlendiren bir deprem olduğunu kaydeden Serçelik, “Biz dün hazırlıklarımızı sürdürürken saat 11.00 civarında Silivri açıklarında 20 kilometre derinliğinde 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu bizler için küçük olarak değerlendirebileceğimiz bir ölçüdeydi, ama halkta büyük bir tedirginlik olmasına ve gündemimizin değişmesine neden oldu. Ancak bugün baktığımızda gündem tekrar değişti. Çünkü biz millet olarak acımızı da hüznümüzü de çok kısa yaşayan bir milletiz. Bu deprem konusunda da çalışmalar yapılıyor, bir şeyler söyleniyor. Biz deprem olduğunda depremi aklımıza getiriyoruz ama ondan sonra çok çabuk unutuyoruz. Ne deprem için hayatımızı düzenliyoruz ne de deprem için evlerimizi sağlamlaştırıyoruz. Aldığımız eğitimleri zorla almışcasına uygulamaya sokamıyoruz” dedi.

YORUMLAR 10
  • burçin 4 yıl önce Şikayet Et
    Daga bekleniyormu
    Cevapla
  • JeoM. Behzat Gönül 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH' ın yazdığı kader üstün olandır! Deprem bilinebilir. Basireti bağlanan insanlar nefislerinin depreminde gerçekleri duymaz ve görrmezler. (Jeoloji Müh. Behzat Gönül. Kocaeli-TR.)
    Cevapla
  • JeoM Behzat Gönül 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberde, konu olan Mg:4.6 büyüklüğündeki depremin küçük olarak değerlendiren Sayın Prof. Dr. Fadime Sertçelik' in akademisyen olduğu KOÜ Jeoloji Bölümü mezunu olarak hatırlatmak isterim, 17/08/1999 Kocaeli depreminden iki ay önce Gölcük ile Değirmendere arasında Mg:4.6 büyüklüğünde deprem oldu, bu 4.6' yı İzmit' teki evimde yaşadım. 1999 Kocaeli depreminin ilk deprem öncül belirtisi anomalileri Ocak-1999 tespit edip KOÜ yer bilimlerindeki akademisyenlere anlattım tümünün bilgisi oldu. 2001 yılında Kanal-7 tv ana haber bülteninde videolu haberim yapıldı. Çalışmalarıma devam ediyorum. (Jeoloji Müh. Behzat Gönül. Kocaeli.)
    Cevapla
  • kadı 4 yıl önce Şikayet Et
    herşey güzel olacak.
    Cevapla
  • JeoM Behzat Gönül 4 yıl önce Şikayet Et
    Depremleri önceden bulan Jeoloji mühendisiyim. Bu haberde ve diğer basın ve tv 'de açıklamalar yapan akademisyenlerin biri dışında tümünü tanıyor ve depremlerin önceden tahmini konusunda arazide ölçüm cihazları ile araştırmalar yaptıkları ilgili bilimsel yayınlarda ve seminerlerde işlendiği halde; depremleri önceden hiç kimse bulamaz, sanayiciler ve iş adamlarına yönelik açıklamalarında depremleri önceden bilen yöntem ve biri yoktur inanmayın demekle anayasal suç işlediklerini bilmeliler, TC bir anayasal hukuk devletidir. Bulunan deprem etkilenecek tüm insanlara söylenmeli mi? (Jeoloji Müh. Behzat Gönül. Kocaeli).
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı