İçişleri Bakanlığı'ndan vatandaşlara son dakika uyarısı!

İçişleri Bakanlığı, kış üslenmesi çabası içindeki terör örgütü için vatandaşları uyardı. Bakanlık, ''Yaylada Yaşam Malzemesi Bırakma Bilmeden Teröre Destek Olma'' sloganıyla yayla ve meralar başta olmak üzere yazlık ve/veya kışlık evlerde vatandaşlardan yaşam malzemesi bırakmamalarını istedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan vatandaşlara son dakika uyarısı!
İçişleri Bakanlığı'ndan vatandaşlara son dakika uyarısı!
GİRİŞ 26.09.2019 13:09 GÜNCELLEME 26.09.2019 13:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakanlık'tan gönderilen genelge şu şekilde; 

Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü, milli güvenliğini ve kamu düzenini tehdit eden, vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini yok etmeye yönelik eylem ve saldırılarda bulunan terör örgütleriyle topyekûn mücadele kararlılıkla sürdürülüyor.

Güvenlik güçlerimizce yürütülen etkili operasyonlar sonucunda tedarik süreçleri kopan ve malzeme temin etmede ciddi sıkıntılar yaşayan, hayvanlar için bırakılan kuru ekmekleri bile toplamaya çalışan kış üslenmesi çabası içindeki terör örgütünün en önemli önceliğinin kış süresince yetecek miktarda erzak/yaşam malzemesi temin etmek ve belirleyeceği alanlara saklamak olduğu biliniyor.

Yayla ve meralardan dönüş mevsiminin başlamasıyla birlikte terör örgütünün bu ihtiyacını yaylalardaki evler başta olmak üzere yazlık ve/veya kışlık evler ile diğer barınma alanlarında bırakılan malzemelerden karşılayabileceği göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın teröre karşı ülke genelinde yürütülen mücadeleye olan etkin desteğini artırmak amacıyla “Yaylada Yaşam Malzemesi Bırakma Bilmeden Teröre Destek Olma” sloganıyla Bakanlığımızca bir seferberlik başlatıldı.

Bu kapsamda, Bakanlığımız tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve 39 il valiliğine (Adana, Adıyaman, Ağrı, Antalya, Ardahan, Artvin, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Osmaniye, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Van, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Giresun ve Ordu Valiliklerine) “Yayla ve Meralarda Güvenlik Tedbirleri” konulu ve 25.09.2019 tarihli genelge gönderildi.

Genelgede aşağıdaki tedbirlerin alınması istendi:

• Kolluk kuvvetlerimizce konuya ilişkin alınan her türlü önleyici tedbir artırılarak devam ettirilecek.
• Vali/Kaymakamlarımız başkanlığında yapılan halk/muhtar toplantılarında vatandaşlarımız/muhtarlarımız konuya ilişkin uyarılacak/bilgilendirilecek.
• İl/ilçe müftülükleri ile koordinasyon kurulacak, Cuma hutbesinde vatandaşlarımız bilgilendirilecektir.
• Konuya ilişkin hazırlanan el ilanı kolluk kuvvetlerimizce camilerde, kıraathanelerde, köy odalarında ve vatandaşımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda dağıtılacak, ayrıca yaylalarda yaşayan tüm vatandaşlarımıza tek tek tebliğ edilecek.

•Yerleşim yerine bağlı yaylası olan köylerde mahallelerde görev yapan öğretmen, muhtar, imamlarımız aracılığıyla, Terör örgütünün ulaşabileceği evlerde, barınma yerlerinde hiç bir şekilde erzak yaşam malzemesi bırakılmamasını sağlamak için vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanacak.

• Valilik/Kaymakamlık resmi internet sitelerinde, sosyal medya hesaplarında, aynı zamanda yerel basın/yayın organları aracılığıyla konu kamuoyunda duyurulacak.

YORUMLAR 1
  • uyan 4 yıl önce Şikayet Et
    işte bu ilk dakika yapılması gerekeni son dakikaya bırakırsanız zor olur ,sezon başlarken bu açıklama yapılsa daha güzel olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak