İstanbulluların en çok merak ettiği sorunun cevabı

İstanbul yine son dakika deprem haberiyle sarsıldı. Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında 5.8 şiddetinde deprem oldu. Uzmanlar, İstanbullulara önemli uyarılar yaptı. Depremden sonra İstanbullular en çok, "Bu deprem büyük depremin habercisi mi yoksa fay hatlarının enerjisini mi azaltıyor" sorusunu merak ediyor.

GİRİŞ 26.09.2019 14:44 GÜNCELLEME 26.09.2019 17:20
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İstanbul'da Silivri açıklarında şiddetinde deprem oldu. Depremin ardından İstanbullular, "Bu depremler beklenen büyük depremin habercisi mi, yoksa fay hatlarının enerjisini mi azaltıyor" sorusunun cevabını merak ediyor. Prof. Dr. Okan Tüysüz konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

 

 

"Hayır böyle bir şey söz konusu değil. Çünkü depremler logaritmik olarak değişirler. 4.5'lik depremlerden 30 tane olursa 5'lik depremi engeller. Dolayısıyla olan bir depremin büyük bir depremi engellemesi söz konusu değil. Bu iki önemli depremi dikkatle takip ediyoruz. Geleceğe yönelik net bir şeyler söylemek maalesef mümkün değil. Bunun arkasından bir süre daha deprem aktivitesi görülebilir. Ama bunu ancak bekleyerek görmek mümkün."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • Büyük deprem oldu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunca enerji boşaldı bunu görmezden gelemezsiniz 7 şiddetindeki deprem riski çok düştü yada 100 yıl ertelendi bence büyük deprem oldu bitti artçılar olacaktır enerji boşalmaya devam edecek..
    Cevapla
  • Turkay 4 yıl önce Şikayet Et
    Beklenen deprem yerine Beklenen kiyamet.
    Cevapla
  • ümmetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    beklenen akıllı olun uyarısı
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Dinimiz yatay mimariyi emrediyor .Yüksek binalardan vazgeçin artık bize sizin için daha hayırlı olucaktır
    Cevapla
  • hursit dilaver 4 yıl önce Şikayet Et
    31 MART SONRASI, ittihatçılar ülkede reformlar yaparken,bunlardan bir selanike alatını köşkünde esir olan sultana gelir ve GÖRDÜN MÜ, BAK KİLİSELER KANUNUN ÇIKARDIK, ARTIK BARIŞ GELDİ, GAVURA GAVUR DENİLMİYECEK. SEN YAPMADIN BİZ YAPTIK. dediğinde tek şey söyler, rahmetler olası sultan.. EYVAHH. RÜMELİ ŞİMDİ GİTTİ.. SADECE BUNU SÖYLER VE 10 AYA KALMAZ RUMELİ GİDER.ben de malum bir tarihte 'sesli makale'de yazmıştım benzerini.. allah saklasın.FATİH EMİNÖNÜ BÖLGESİ İYİ BİR SEL YAŞADI. BU SEL BU BÖLGENİN ALTINI HAVUZ GİBİ DOLDURDU. BİR DEPREMDE BU BÖLGE,UMARIM SADECE SALLANACAK. AYNEN SÜLEYMANİYENİN ALTINDAKİ SUYUN ONU KORUMASI GİBİ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…
Son dakika: Erdoğan 'harekete geçiyoruz' deyip mesajı verdi: Biz 'bitti' demeden bitmez!