İstanbul'da depremden kaçış noktası: Acil toplanma alanları

Acil toplanma alanları herhangi bir afet sonrasında toplanılmaya uygun güvenli alanlardır. İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü resmi internet sayfasında, "İstanbul'da toplanma alanları nerede" sorusuna yer verdi.

GİRİŞ 26.09.2019 15:17 GÜNCELLEME 26.09.2019 17:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul'da saat 13.59 sıralarında kent genelinde hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD'dan alınan alınan ilk bilgiye göre deprem 5.8 büyüklüğünde gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6 olarak revize etti. Deprem nedeniyle itfaiye ve polise çok sayıda ihbar yapıldı. İstanbul Valiliği kentte meydana gelen deprem nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı. Depremin ardından biri 4.4 büyüklüğünde olmak üzere pek çok artçı sarsıntı meydana geldi. 

 

 

 

Yaşanan telaş sonrasında vatandaşlar, İstanbul acil toplanma alanlarını araştırmaya başladı. Peki İstanbul'daki acil toplanma alanları nerede? İstanbul acil toplanma alanları nereden öğrenilir?

 

 

ACİL TOPLANMA ALANI BİLGİSİ SORGULAMA :

Acil durum toplanma alanları ile ilgili bilgi almak isteyen İstanbullular E-Devlet’e (https://www.turkiye.gov.tr) giriş yaparak “Acil Toplanma Alanı Sorgulama” başlığından ikametlerine en uygun toplanma alanları bilgilerini öğrenebileceklerdir.

ACİL TOPLANMA ALANINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

 

YORUMLAR 6
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    acil toplama alanlari öze yapim gerektirir depremde yer yarilip icine dü$memek icin demiri kalin ve bol olarak betonlanir..Acaba bu tavsiye ediyen yerlerde böylemi yapilmi$.??? Japonyada öylede acaba Türkiyedede böylemi diye merak ettimde.!!!
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne korkuyorsunuz korkunun ecele faydası yok herkes ahirete hazırlansın
    Cevapla
  • GSli 4 yıl önce Şikayet Et
    Neredeyse hepsine konut yaptilar.Fatih Zeytinburnu Bakirkoy Gop esenler kcekmece sisli kadikoy beyoglu bagcilar sultangazi avcilar bu ilcelerde toplanma alani kalmadi.Bu gidisle edenyurt ve beylikduzu nde de kalmayacak
    Cevapla
  • teknisyen 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne toplanması istanbulda yürümeye yol yok
    Cevapla
  • Baris 4 yıl önce Şikayet Et
    Istanbulda dogru durust bir toplanma alani cok azul!benim evin oradaki en az 600 metre uzakta ve çok küçük.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"