Kocaeli'de korkutan sızıntı! Polisler yolu kapattı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde kimyasal gazların üretiminin yapıldığı fabrikanın oksijen deposunda sızıntı meydana geldi. Sızıntıdan dolayı D-100 Karayolu üzerinde gaz bulutu oluştu. Yaklaşık yarım saat kapalı kalan yol daha sonra yeniden trafiğe açıldı.

GİRİŞ 27.09.2019 12:47 GÜNCELLEME 27.09.2019 13:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Olay, 10.30 sıralarında Kartepe Uzunçiftlik sapağı mevkisinde bulunan sınai ve tıbbi gaz üretimi yapan bir fabrikada meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre fabrikanın üretim tesisleri bölümünden bilinmeyen bir nedenle sızan beyaz gaz bulutu, çevreye yayılmaya başladı.



Yayılan gaz bulutunun yayıldığı D-100 karayolunda görüş mesafesi sıfıra inince polis ekipleri tedbir amaçlı yolu trafiğe kapattı. Gazın yanıcı ve patlayıcı olma ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri alındı.

Fabrika görevlilerinin müdahalesi sonrası gaz sızıntısı engellenirken, AFAD ekiplerinin herhangi bir olumsuzluğa karşı ölçüm yapmak amacıyla fabrikaya yönlendirildiği öğrenildi. Gazın kesilmesi sonrası gaz bulutunun tamamen ortadan kayboldu.

Tehlikeli bir durumun oluşmadığı olay sonrasında D-100 karayolu yeniden trafiğe açıldı.

 

 

YORUMLAR 2
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Gaz ne gazıymış?ölçüm ve tahlil yapıldımı nerde açıklama..sonuçları ne olacak?çevreye ve insanlara verdiği zarar tahribat ne boyutta?
    Cevapla
  • Anonim 4 yıl önce Şikayet Et
    böyle yerlerin yerlesim yerlerinden ve yollardan uzak olmasi lazim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin