Bakan Selçuk ödül töreninde çağrı yaptı

Albayrak Medya Grubu bünyesindeki Bilge Çocuk Dergisi ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen Mars’ta Hayat Hikâye Yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yarışmanın önemine dikkat çekerek “Burada bu hikaye yarışmasına katılmanız, aslında niye umutlanmamız gerektiğini niye heyecanlanmamız gerektiğini gayet iyi açıklıyor” dedi.

Bakan Selçuk ödül töreninde çağrı yaptı
Bakan Selçuk ödül töreninde çağrı yaptı
GİRİŞ 28.09.2019 17:42 GÜNCELLEME 28.09.2019 17:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bilge Çocuk Dergisi'nin "Mars'ta Hayat" konulu Kısa Hikaye Yarışması Ödül Töreni, binlerce öğrencinin katılımıyla İstanbul Tema Park'ta gerçekleştirildi.

 

 

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, çocukların olduğu yerde sadece çocukların konuşması gerektiğini söyledi.

"Biz burada Türkiye'nin geleceği için varız, biz burada sizler için varız, biz burada bu topraklar için varız, kendi değerlerimiz için varız" diyen Bakan Selçuk, öğrencilere yönelik şunları söyledi:

 

 

"Bugün bir dergiyle hepinizin Mars'la ilgili bir hikaye yarışmasına katılıyor olması aslında niye umutlanmamız, heyecanlanmamız gerektiğini gayet güzel açıklıyor. Sizin buradaki faaliyetleriniz içerisinde bulunmaktan son derece memnunum. Bunların sayısı artarak devam edecek. Yeter ki sizler bu ülkeye sahip çıkın. Yeter ki sizler okullarınızda, derslerinizde Türkiye'nin geleceği için heyecanlanın." 

ÖNCE ANNE BABALARIN SONRA EĞİTİM CAMİASININ SORUMLULUĞUNDA

Albayrak Grubu CEO'su Prof. Dr. Ömer Bolat ise çocuğun yetiştirilmesinin, önce anne babaların sonra eğitim camiasının, daha sonra ise devletin ve ülkenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. 

Bolat, bu halkada kopukluk olmaması gerektiğini belirterek, "Albayrak Medya Grubunun hayatın her alanına dokunan yayın organları var. Amacımız ülkemize her alanda hizmet etmektir. Bizim için bu bir yarışma değil sosyal sorumluluk projesidir." diye konuştu. 

Bilge Çocuk ve Bilge Minik Dergileri Genel Yayın Yönetmeni Osman Turhan da dijital çağda dergi çıkarmanın zorluğunu anlatarak, çocuklar ve ebeveynlerden aldıkları destekle 2016 yılından bu yana 38. sayıya ulaştıklarını kaydetti.

Yarışmada birinciliği Elazığ Cumhuriyet Orta Okulu'ndan Yusuf Çağrı Gürel, ikinciliği Kahramanmaraş Gazi Orta Okulu'ndan Didem Ülkü Demirci, üçüncülüğü ise Konya İhsan Kabadayı Orta Okulu'ndan Nezaket Sena Öngüner kazandı. 

Ödül törenine, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Albayrak Grubu Başkanvekili Nuri Albayrak ile Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden öğrenciler ve veliler katıldı. 

YORUMLAR 4
  • Memur 4 yıl önce Şikayet Et
    İl içi sıralar tekrar çalıştırılsın sınıf öğretmenlerinin yer değiştirmesi kolaylaştırılmalıdır il içi sıra sistemi daha güçlü bir şekilde geri gelmelidir il içi sıralar tekrar çalıştırılsın
    Cevapla
  • Serhan Mukan 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan söz verdiği gibi Türkiye modeli 'Başkanlık sistemini' inşa etti; meyvelerini kısa zamanda toplanmaya başladık: Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk en güzel örneği. İyi ki varsınız Ziya Öğretmenim
    Cevapla
  • Öğretmen 4 yıl önce Şikayet Et
    60 bin öğretmen ataması yapılsın
    Cevapla
  • Bozoklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Sabah yapsınlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular