Valilik'ten İmamoğlu'na yanıt: Devlet geleneğine uymuyor

İstanbul Valiliği, "Toplantıya çağrılmadım" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'na yanıt verdi. İBB Başkanı'nın kurulun doğal üyesi olduğu belirtilen açıklamada, "Toplantıya katılması görevidir. 'Davet edilmedim' açıklamaları devlet geleneğine uymuyor" denildi.

GİRİŞ 29.09.2019 16:34 GÜNCELLEME 29.09.2019 17:51
Bu Habere 206 Yorum Yapılmış

İstanbul'da gerçekleşen 5.8 şiddetindeki deprem sonrası AFAD'da yapılan ikinci toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılmama polemiğine son noktayı İstanbul Valiliği koydu.

İmamoğlu'nun toplantıda olmaması nedeniyle CHP'li bir çok isim ve bazı medya organları sosyal medyada provokasyon yapmışlardı. Bunun üzerine Valilik İmamoğlu'nun toplantıya çağrıldığını duyururken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da ''Çağrıldığı yere gelmiyor bir de işin siyasetini yapıyor'' diyerek tepki göstermişti.

OKTAY: AYNI KADRO DEVAM EDECEĞİZ

Toplantı sonunda Oktay'ın 3 kere altını çizerek ''Aynı kadro yarın toplantıya devam edeceğiz'' demesine rağmen İmamoğlu bugün net bir şekilde toplantıya çağrılmadığını söyledi.

Bunun üzerine İstanbul Valiliği bir açıklama daha yapma gereği duydu. 

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu'nun doğal bir üyesi olarak toplantıya katılmasının görevi ve sorumluluğu olduğunu bildirdi.

 

İstanbul Valiliği, Ekrem İmamoğlu'nun "toplantıya davet edilmedim" şeklindeki beyanlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İmamoğlu'nun yapılan bir toplantıya katıldığı hatırlatılarak, "Durum bu kadar açık ve net iken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan 'Davet edilmedim' şeklindeki açıklamalar devlet geleneğimize uymamaktadır." denildi.

İstanbul'da 26 Eylül 2019 saat 13.59'da meydana gelen deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bütün kurumların temsilcilerinin katılımlarıyla bir değerlendirme toplantısı yapıldığı ve bu toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı hatırlatıldı. Yapılan bu toplantı sonrasında gece boyunca sürecek AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi faaliyetlerinin, 27 Eylül sabah saat 10.00'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün Hasdal yerleşkesinde devam edilmesi kararlaştırıldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Bu toplantı için tüm görevliler orada bilgilendirilmiş ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay tarafından bizzat talimatlandırılmıştır. 27 Eylül 2019 tarihinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Hasdal yerleşkesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay başkanlığında yapılan toplantıya; İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu olmak üzere İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Üyesi ve Hizmet Grupları görevlileri olan toplam 269 yetkili katılmıştır. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay'ın talimatlarıyla başka herhangi bir yazı ve davet olmaksızın, 269 görevli bu toplantıya gelmiş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu toplantıya katılmamıştır. Ancak bu toplantıya İBB'den başta Genel Sekreter Yardımcısı ve İtfaiye Daire Başkanı olmak üzere çeşitli birimlerden görevli 47 temsilci katılmıştır. Kaldı ki; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu'nun doğal bir üyesi olarak bu toplantıya katılması görevi ve sorumluluğudur. Durum bu kadar açık ve net iken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan ‘Davet Edilmedim’ şeklindeki açıklamalar devlet geleneğimize uymamaktadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 206
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    görevi olduğu yere davet bekliyor garibim birde gazetecileri toplamış beni çağırmadılar diyor diyarbakıra davetlemi gittin üstüne vazife olmayan yerlere gidiyorsun da burda deprem oluyor beyefendi davet bekliyorsun bu senin görevin paşa paşa gideceksin beceremiyorsan terk edeceksin o koltuk yan gelip yatma yeri değil
    Cevapla
  • adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    ya bu herifi haber yapıp durmayın herifde inanın mahalle yönetecek irade yok bomboş bir kişi ama olsun bunlarıda bi görsünler görsünlerki anlasınlar bunlara ülke güvenilmeyeceği
    Cevapla
  • Aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok ya bide cagrilacakmi kendi nerde cokmu meşgul ne is yapıyor geldikten bu yana ya zam yada fitne tatil konferansa tv şovu afetlerden haberi yok devlet cagiracakmis nerdesinki devlet cagirsin yabancılarla misin ne is çeviriyor bize de şöyle devlet vakit geçirmeden i stanbula kayyum atamali
    Cevapla
  • Aron 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan makinesi olduğu adayken belliydi. Milletin gözünün içine baka baka pişkin bir şekilde yalan söyleyip ŞOV yapıyor!..
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu? Diyabakıra ,kayyumculara ,Hdp çağırmadan koşturup gitmişti? :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt