28 yıl geçse de buradayız

Çocukları dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır HDP binası önündeki oturma eyleminde 28. gün geride kaldı. 2 Ekim 2015’te askeri birliğine giderken kaçırılan Müslüm Altıntaş’ın anne-babası evlatlarını almadan eylemi bırakmayacaklarını söyledi. Baba Şevket Altıntaş, “28 gün değil 28 sene geçse, sonuç almadan buradan gitmeyeceğiz” dedi.

28 yıl geçse de buradayız
28 yıl geçse de buradayız
GİRİŞ 01.10.2019 06:34 GÜNCELLEME 01.10.2019 06:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eyleminde 28'nci gün geride kaldı. Oturma eyleminde 49 aile, evlatına kavuşmayı umutla bekliyor. Vatani görevi için usta birliğine giderken 2 Ekim 2015'te Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçırılan oğlu Müslüm için eşi Songül Altıntaş ile birlikte evlat nöbetinde olan Şevket Altıntaş, sonuç alınana kadar buradan ayrılmayacaklarını söyledi.

 

 

TEMELLİ'YE TEPKİ

Altıntaş, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin kendilerine yönelik iftirada bulunduğu öne sürerek, şunları dedi: "Burada 28 gün değil 28 sene de geçse biz sonuç almadan gitmeyeceğiz. Sezai Temelli bize ‘Bu aileler nereden geldi, kaça satıldı, kaça alındı, geçmişi araştırılsın’ demiş. Ben bunu çok komik buluyorum, çok saçma buluyorum, bizim medyada o kadar görüntülerimiz var, kendi videoları var, çocuklarımızı esir etmişler görüntüler var, çocuklar feryat figan ediyor kurtarın diye.”

 

 

BİZE İFTİRA ATIYOR

“Hangi hakka hizmet ediyor bu siyasetçi bize bu lafı söylüyor, bu iftirayı atıyor. Kendi kendilerini yalanlıyorlar. Çocuklarımızın PKK bayrağı altında videosunu yayınlamış 4 yıl önceden, 4 defa videosu çıkmış medya, mecliste orada burada çalışmalarımız, araştırmalarımız var, gitmediğimiz kurum kalmamış, şimdi de bize diyor ki bu aileler yalan söylüyor."

Yenişafak

YORUMLAR 1
  • erdi 4 yıl önce Şikayet Et
    siz o siyonis uşağına bakmayın ben bir türk olarak buradaki anne ve babalarımızın ellerinden öpüyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı