İstanbul ve Ankara'da sorunlar baş gösterdi!

Başkentteki ishal salgını kitlesel boyutlara ulaştı. Sudaki kirlilikten kaynaklandığı belirtilen salgın, Akşener'i de hastanelik etti. Hizmet bekleyen İstanbullular ise metrobüs duraklarında perişan oldu.

İstanbul ve Ankara'da sorunlar baş gösterdi!
İstanbul ve Ankara'da sorunlar baş gösterdi!
GİRİŞ 01.10.2019 10:38 GÜNCELLEME 01.10.2019 10:38

CHP’li başkanların yönettiği Ankara ve İstanbul’da sorunlar bitmiyor. Ankaralılar, kirli sudan kaynaklanan ishal salgınıyla boğuşurken, İstanbullular ise metrobüs çilesi çekiyor.
 
Ankaralılar günlerdir salgın hastalıkla boğuşuyor. Binlerce kişi ishal ve yüksek ateş şikâyetiyle hastanelere koşuyor. Salgının şebeke suyuna kanalizasyon atığı karışmasından kaynaklandığı iddia ediliyordu. Önceki gün mide ağrısı şikâyetiyle hastaneye başvuran İP lideri Meral Akşener'in sözleri, bu iddiayı güçlendirdi. Akşener gazetecilere “Su içerken dikkatli olun” uyarısında bulundu. 
 
ŞİRKETLERDE İSHAL ALARMI 
 
Ankara'da bir yemek firması yönetimi, çalışanlara gönderdiği talimatta, suya kanalizasyon karıştığı, ishal şikâyetlerinin çok yüksek boyutlara ulaştığı uyarısında bulunarak, riskli besin maddelerinin mönüden çıkarılmasını istedi. Sağlık örgütleri, salgına “nörovirüs”ün neden olduğuna dair tespitlerin olduğunu kaydederek, “Yüksek bulaşıcılığa sahip virüs, el-ağız temasının yanında insan ya da hayvan dışkısıyla kontamine olmuş sularla, yağış sonrası içme suyunun ve kuyu sularının kirlenmesiyle bulaşabilir” uyarısında bulundu. 
 


Ankara'da bir yemek firması, çalışanlarına yazdığı yazıda suya kanalizasyon karıştığı uyarısında bulundu.


METROBÜSTE BÜYÜK ÇİLE 
 
Öte yandan, şehir selle boğuşurken Bodrum'a gidip “Tatil bana yakışıyor” diyen ve bu sözleriyle büyük tepki çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şimdi de ‘davet’ polemiğine laf yetiştirmekle meşgul. İstanbullular ise zor durumda. Koordinasyon bozukluğu megakentte ulaşımı felç etti. Dün sabah saatlerinde işe ve okula gitmeye çalışan vatandaşlar, otobüs ve metroların aktarma güzergâhında bulunan Altunizade ve Zincirlikuyu metrobüs duraklarında çile çekti. Vatandaşlar üstgeçit ve duraklarda uzun süre araçlara binebilmek için sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi atlatırken, vatandaşlar bu rezalete isyan etti. İşe gitmek için metrobüs durağında yaklaşık 30 dakika boyunca araca binmek için beklediğini söyleyen Kemal Çiftçi adlı vatandaş “Rezalet bir durum. Bir yerden bir yere gitmek bu kadar zor olmamalı” dedi. 

TEK KELİMEYLE REZALET 
 
Benzer yoğunluğun yaşandığı Zincirlikuyu metrobüs durağında ise durağa 4 yaşındaki oğluyla gelen ve ezilme tehlikesi atlattıklarını belirten Ayten Şener “Tek kelimeyle rezalet. Sanki izdiham var. Belediyenin buna çözüm bulması lazım” diye konuştu. Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamada ise yoğunluğa Avcılar durağında arıza yapan bir aracın neden olduğu belirtildi. Akşam saatlerinde de Perpa  durağında bir metrobüsün motor kısmında yangın çıktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, Söğütlüçeşme istikametindeki seferlerde aksamalar yaşandı.

 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!