Erdoğan'ın TBMM'ye girdiği anlarda CHP ve İYİ Parti ikiye bölündü

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te Yeni Yasama Yılı açılışında konuşma yapmak üzere kürsüye hareket ederken CHP ve HDP sıralarının ayağa kalkmaması dikkatlerden kaçmadı.

GİRİŞ 01.10.2019 16:19 GÜNCELLEME 01.10.2019 16:32
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2,5 aylık aranın ardından yeni yasama yılı açılışı için TBMM'ye geldi. Erdoğan konuşma yapmak üzere kürsüye yürüdüğü sırada AK Parti ve MHP grubu ayağa kalkarak alkışladı.

 

 

CHP VE İYİ PARTİLİLER İKİYE BÖLÜNDÜ

İYİ Parti grubu Erdoğan'ı ayakta karşıladı fakat alkışlamadı. CHP grubu ise Erdoğan'ın kürsüye yürüyüşü sırasında alkışlamadı ve İstiklal Marşı okunana kadar ayağa kalkmadı. Millet İttifakı içerisinde yer alan CHP ve İYİ Parti'nin farklı tutum sergilemesi "İttifak çatırdıyor mu?" sorusunu akıllara getirdi.

 

 

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ SİNYALİ VERMİŞTİ

Öte yandan yeni yasama yılı açılışı öncesi CNN Türk canlı yayınına konuk olan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, kendisine yöneltilen "CHP'yle ittifak bitti mi?" sorusuna şu cevabı verdi: "Millet ittifakının belirli ölçüde hassasiyetleri var. Hassasiyetlerimiz doğrultusunda oluşturduğumuz bir beraberliğimiz var. Bu beraberliğin üzerimize yüklediği bir sorumluluk var, bu sorumlulukları namusumuz bildik. İlkeli bir birlikteliğimiz oldu, ilkeli bir ayrılık olur. 'Canımız sıkıldı ayrılıyoruz' demeyiz. Diyoruz ki, terörü ve şiddeti hak arama enstrümanı olarak gören hiç kimseye yakınlık olmayacak. Biz yakınlık duyana da yakınlık duymayız."

HDP DE CHP'YE EŞLİK ETTİ

Yeni yasama yılının açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'ye girişi sırasında ayağa kalkmayan CHP'lilere HDP'li vekiller de eşlik etti ve ayağa kalkmadı. 

İSTİKLAL MARŞI OKUNURKEN OTURDULAR

CHP ve HDP'nin Erdoğan'ın girişi sırasında ayakta olmaması dikkatlerden kaçmazken, HDP'lilerin İstiklal Marşı okunurken bile ayağa kalkmaması kameralara yansıdı. 

 

YORUMLAR 114
  • furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar birde milletin temsilcileri olacaklar.Olmaz olsun sizin gibi insanlar.Siz vatanı elinizden gelse bir kuruşa satarsınız.Bunlar nasıl oluyorda milletin meclisine girebiliyorlar.Devletin başına saygısı olmayanın orda ne işi var.pkk ve fetö ye darbe vuruldukça canınız mı yanıyor.
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    bu millet Reisi bu milletin başı olarak oylarıyla seçmiş. sizler de seçilmiş gelmişsiniz. kişisel olarak sevmeyebilirsiniz ancak orası bir makam ona bile saygınız yok. bu kişisel takıntılarımızdan bir kurtulsak siyaset de ülke de normal hale gelecek.
    Cevapla
  • WİRUSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadsizler ne olacak ... !
    Cevapla
  • Sahipkıran 4 yıl önce Şikayet Et
    İstiklal marşına saygısı olmayanın o mecliste ve bu vatanda yeri yok...
    Cevapla
  • Buldozer 4 yıl önce Şikayet Et
    istiklar marşımıza saygısı olmayan kim olursa olsun bu ülke vatandaşlığından derhal çıkarılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler