Teröristler bombayı bisiklete yerleştirmiş

Adana'da polisleri taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenleyen ve Eskişehir'de bulundukları hücre evine yönelik operasyonda çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen terör örgütü MLKP üyesi iki teröristin, saldırıda çiviyle güçlendirilmiş plastik patlayıcı kullandıkları ve bunu bisiklete yerleştirip uzaktan kumandayla patlattıkları tespit edildi.

Teröristler bombayı bisiklete yerleştirmiş
Teröristler bombayı bisiklete yerleştirmiş
GİRİŞ 03.10.2019 14:59 GÜNCELLEME 03.10.2019 14:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adana'da 25 Eylül'de bombalı saldırı gerçekleştiren ve 1 Ekim'de Eskişehir'de sahte kimlikle kiraladıkları hücre evinde etkisiz hale getirilen terör örgütü üyesi Fırat Şeran (31) ve Ozan Sökmen'in (28) saldırı hazırlıklarına ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı.

 

 

Ölü ele geçirilen teröristlerin parmak iziyle, Adana'daki hücre evinde yapılan incelemede bardak, tabak gibi mutfak gereçlerinden elde edilen parmak izleri eşleşti.

Adana'daki evi kiraladıkları sırada teröristlerden Ozan Sökmen'in "Mert", Fırat Şeran'ın ise "Çağlayan" ismiyle kendilerini daire sahibine tanıttığı öğrenildi.

 

 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, saldırının ardından yaklaşık 4 kilometre çapındaki ev, iş yeri, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS), otobüs, minibüs ve taksilere ait yaklaşık 200 güvenlik kamerası görüntüsünü incelediği belirtildi.

BOMBA YÜKLÜ BİSİKLETİ ÜST GEÇİT AYAĞINA KİLİTLEMİŞLER

Ekip, elde ettiği görüntülerden teröristlerin saldırıyı bomba yüklü bisikletle gerçekleştirdiğini tespit etti.

Görüntülerde, iki teröristin bombanın bulunduğu bisikleti saldırı noktasına getirip buradaki üst geçidin direğine kilitleyerek uzaklaştığı, daha sonra teröristlerden Ozan Sökmen'in yaklaşık 30 metre mesafede bekleyip servis aracının, patlayıcının bulunduğu noktaya ulaşmasıyla, uzaktan kumandayla infilak ettirdiği belirlendi.

Örgütün "mobil eylem timi"nde yer aldıkları belirtilen teröristlerin saldırıda kullandıkları bombanın, çiviyle güçlendirilmiş basınç etkili plastik patlayıcı olduğu bildirildi.

Adana polisinin, yaptığı çalışmayla teröristlerin saldırı sonrası Eskişehir'e kaçtığını tespit edip bulundukları bölgenin bilgisini ilgili emniyet birimleriyle paylaştığı, ardından kaldıkları hücre evinin belirlendiği kaydedildi.

Terör örgütü PKK çatısı altında "keşif", "istihbarat" ve "bombalı sabotaj eylemi" eğitimi aldıkları değerlendirilen teröristler hakkında, önceki yıllarda Antalya'da refüjde el yapımı patlayıcı bulunmasıyla ilgili de yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi.

OLAY

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Selahattin Eyyübi Mahallesi Kozan Caddesi'nde, 25 Eylül'de özel harekat polislerini taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda, 4'ü emniyet personeli 22 kişi hafif yaralanmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinden saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin, terör örgütü MLKP üyesi teröristler Fırat Şeran ve Ozan Sökmen olduğunu belirlemişti.

Görüntülerdeki zanlıların, olay yerinin yakınındaki PTT Evleri Mahallesi'nde müstakil üç katlı evin zemin katını yaklaşık 4 ay önce 600 liraya kiralayıp hücre evi olarak kullandığı tespit edilmişti.

Saldırıdan sonra Eskişehir'e kaçan ve sahte kimlikle ev kiralayan teröristler, ikamete düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada etkisiz hale getirilmişti.

Evde yapılan aramada, bomba yapımında kullanılan malzemeler, döviz, sahte kimlikler, kılık değiştirmede kullanılan eşyalar, elektronik ve örgütsel doküman ele geçirilmişti.

YORUMLAR 6
  • atilla 4 yıl önce Şikayet Et
    ama sarı torbaya girdiler sonunda,can alanın canını alırlar,kitapta yazdığı gibi kısasa kısas.
    Cevapla
  • mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    bu hain alçakları etkisiz eden güvenlik güçleriö,mizin elini ayağını öpeyim. bu alçak hainleri türkiyeye gömmeyeceksin. iki bu alçak hainlerin leşini gömmeye giden propaganda cı hainlere gerekn yapılmalı. savcılar o hainleri ömürboyu hücreye tıkmak için gerekeni kamu adına yapın. maaşınızı helal ettrin. bakın polis helal ettirdi. siz de din..
    Cevapla
  • 56 6Siirt 4 yıl önce Şikayet Et
    Çöplüğe yakışırlar,,,
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    İdam diyoruz bu katilleri niye besleyelim daha çok azdılar neden Kanunlar zayıf gevşek katillere yumuşak davranıyor hey savcılar hakimler adam ölmüş hayatı bitmiş Ailesi üzgün eeeeeee ceza ver oda ölsünyani katil yani
    Cevapla
  • AKIL VE İZAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçaklar ne zaman gebertildi de, ben duyamadım. Böyle haberlere zil takıp oynuyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar