Bakan Akar'dan Esper'e net uyarı: Bu iş biter

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Bakan Akar, ABD'li mevkidaşı Esper'e Güvenli Bölge konusunda oyalama veya geciktirme olması durumunda çalışmaların biteceği bilgisi aktarıldı. Ayrıca Bakan Akar, Esper'e ABD'nin terör örgütü PKK/PYD/YPG’ye yaptığı silah desteğinin tamamen sonlandırılması gerektiğini dile getirdi.

Bakan Akar'dan Esper'e  net uyarı: Bu iş biter
Bakan Akar'dan Esper'e net uyarı: Bu iş biter
GİRİŞ 03.10.2019 22:51 GÜNCELLEME 05.10.2019 11:48
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada görüşmede Bakan Akar, Fırat Kalkanı Harekatında 3 binden fazla DEAŞ’lıyı etkisiz hale getiren Türkiye’nin güneyinde bir terör koridoru kurulmasına izin verilmeyeceği vurgulandı.

 

 

GÜVENLİ BÖLGE

Bakan Akar tarafından görüşmede Esper'e "Fırat'ın doğusunda takriben 30 kilometrelik derinlikte, sınır boyunca ağır silahlardan ve teröristlerden arındırılmış Güvenli Bölge / Barış Koridoru kurulması; oyalama, geciktirme olursa bu çalışmaların biteceği ve bunda son derece kararlı olduğu" mesajı verildi.

TERÖRİSTLERE SİLAH DESTEĞİNİ SONLANDIRIN

Türkiye’nin ABD’den beklentisinin silah ve mühimmat başta olmak üzere terör örgütü PKK/PYD/YPG’ye desteğini tamamen sonlandırması gerektiği belirtilen açıklama şu şekilde devam etti:

-Türkiye’nin sadece kendi ülkesi ve milletinin güvenliğini değil, aynı zamanda bölgede yaşayan Kürtler, Araplar, Asuriler, Hristiyanlar ve Yezidiler gibi diğer dini ve etnik grupların da güvenliğini istediği,

- Nihai hedefimizin Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ/PKK/PYD/YPG ile her türlü teröristin varlığını sonlandırmak, burada bir barış koridoru tesis ederek ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarına, evlerine dönmelerini sağlamak olduğu hususları dile getirilmiştir.

- Ayrıca görüşmelere devam etmemizin, sorunu stratejik ortaklık, NATO’da müttefiklik ruhuna uygun barışçıl yöntemlerle çözmek istememizin bir zafiyet, gerektiğinde planlarımızın hazır olduğunu söylemenin de bir tehdit olarak algılanmaması gerektiği ifade edilmiştir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 33
  • rutruso 4 yıl önce Şikayet Et
    biter biter..biterken bi yerde yok...hadi ben size bi tiyo vereyim..abd biz girersek kaçacak
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Yürü hala ne diye oyunda oynaştasın! Fatihin İstanbulu fethettiği yaşın üç katı yaştasın.Vuracaksanız vurun! Oyalanıp duruyorsunuz.
    Cevapla
  • Cesars 4 yıl önce Şikayet Et
    Son uyarı son uyarı kıçımla gülüyorum artık hükümete ya kardeşim giriyorsan girersin Yok 2 hafta süre Yok ekinde Yok Kasım’da ciddiyetten uzak işler bunlar vatandaşın gözünden çok düştünüz
    Cevapla
  • seyirc 4 yıl önce Şikayet Et
    vurun vurun vurun artik
    Cevapla
  • JAX 4 yıl önce Şikayet Et
    Hala bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!