Hafta sonu (5 & 6 Ekim) Hava Durumu: Meteoroloji peş peşe 'uyarı' verdi!

Ekim ayına girilmesiyle beraber hava sıcaklıkları düşmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hafta sonu hava durumuna ilişkin yayınladığı verilere göre İstanbul'da gök gürültülü yağışlı havanın hakim olacağı belirtildi. Peki 5 Ekim cumartesi ve 6 Ekim pazar günü hava nasıl olacak?

Hafta sonu (5 & 6 Ekim) Hava Durumu: Meteoroloji peş peşe 'uyarı' verdi!
Hafta sonu (5 & 6 Ekim) Hava Durumu: Meteoroloji peş peşe 'uyarı' verdi!
GİRİŞ 05.10.2019 14:20 GÜNCELLEME 05.10.2019 16:36

İçinde bulunduğumuz Ekim ayı yurdumuzda düşük sıcaklıkları, rüzgarlı-serin ve yağışlı havaları da beraberinde getirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen veriler doğrultusunda İstanbul ve çevresinde hafta sonu itibariyle yağışlı havanın etkisinde olacağının bilgisine ulaşıldı. 5 - 6 Ekim Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illeri üzerinden yurdumuzda hakim olmaya başlayacak gök gürültülü sağanak yağış Marmara bölgesini etkisi altına alacak. Cumartesi günü batı kesimlerinin tamamını karşılayacak yağış için hafta sonu planı yapacak vatandaşların hazırlıklı olmaları gerektiği açıklaması yapılırken detaylı olarak hafta sonu hava durumu raporu Meteoroloji tarafından paylaşıldı. İşte, Pazar günü hem Marmara hem de Karadeniz bölgesinin tamamında meydana gelecek yağışların ardından merak edilen Meteoroloji 5 ve 6 Ekim hafta sonu hava durumu...

 

 

İSTANBUL VALİLİĞİ 5 VE 6 EKİM HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul Valiliği tarafından 5 Ekim Cumartesi tarihinde bölgenin tamamında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı havanın hakim olacağının özellikle altı çizilirken detaylı olarak şu açıklamalar kaydedildi:

 

 

“Yağışların Trakya’da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlı sistemin 6 Ekim Pazar günü etkili olduktan sonra pazartesi günü bölgeyi terk etmesi ve aynı gün bölgenin batısının yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Tahminlere göre, bölge genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları Cumartesi günü hissedilir derecede azalacak. Mevsim normalleri civarı ve yer yer altına düşmesi beklenen hava sıcaklıkları 8 Ekim Salı gününden itibaren tüm bölgede tekrar artacak. Rüzgarın bugün bölgenin batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden, kuvvetli (40-70 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.” 

METEOROLOJİ HAFTA SONU HAVA DURUMU...

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin batı kesimlerinin parçalı çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın batı ilçeleri ile zamanla Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın batı ilçeleri ile gece satlerinden itibaren Kıyı Ege’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

meteoroloji hava durumu

Yağışların akşam saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın batı ilçeleri ile gece satlerinden itibaren Kıyı Ege’de kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgarın Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 ve 6 ekim hava nasıl olacak

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da şiddetli deprem
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...