BAE’nin troll örgütüne kapatma

Facebook, Türkiye’yi de eleştiren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Nijerya kaynaklı 200'den fazla hesabı, sayfayı ve grubu kapattığını açıkladı.

BAE’nin troll örgütüne kapatma
BAE’nin troll örgütüne kapatma
GİRİŞ 05.10.2019 06:17 GÜNCELLEME 05.10.2019 06:31
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Facebook bu hesapların gerçek kişilere ait olmadığını ve koordineli faaliyet yürüttüğünü tespit etti. BuzzFeed internet sitesini haberine göre 211 Facebook hesabı, 107 Facebook sayfası, 43 Facebook grubunu ve 87 Instagram hesabını, "BAE, Mısır ve Nijerya kaynaklı sahte hesaplar üzerinden koordineli saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle kapattığını açıkladı. Kapatılan hesapların Türkiye, İran ve Katar gibi ülkelere karşı kara propaganda ve psikolojik operasyon amaçlı kullanıldığı biliniyor.

 

 

150 BİN DOLARA TAKİPÇİ SATIN ALDI

Haberde BAE'nin troll ordusuna yaptığı devasa yatırımla ilgili de önemli bir örneğe yer verildi. Facebook'un açıklamasına göre BAE-Nijerya ağı, Facebook sayfalarının içeriğinin görüntülenmesini sağlamak amacıyla 150 bin dolar (870 bin TL) harcadı ve karşılığında 1,4 milyon takipçi elde etti. Facebook yetkilisi David Agranovich “Bu bir tür yerel medya ve savunuculuk organizasyonları gibi görünen bir sayfalar ağıydı” dedi. Agranovich Ortadoğu ve Afrika’da buna benzer sahte hesaplardan oluşan sayfaların da kapatıldığını bildirdi. Facebook daha önce BAE merkezli 'Newave' ve Mısır merkezli 'New Waves' adlı pazarlama şirketlerine bağlı 350'den fazla hesabı kapattığını açıklamıştı.

 

 

YORUMLAR 25
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki CHP li Troller .
    Cevapla
  • Derman 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede de var böyle bir oluşum.Sosyal medyada devamlı hükümeti karalayanlar.Dini değerlere sövüp sayanlar rahatça cirit atıyor.Çete gibiler dini ahlaki değerleri karalayıp çete gibi linç ediyorlar
    Cevapla
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    haberin icerigine dikkat !! hedef ülkeler TÜRKIYE ,IRAN ,KATAR kim ve kimler bu üclüden rahatsiz suud,bae,itrail demek oluyorki bunu yapanlarda BAE yaninda itrail in sosyal medyada ki ve medya genelindeki agirliginida hesaba katarsak en basta itrail oldugu kesin lik kazaniyor biz lerde ülkelerimizde bol bol COCACOLA icelim ben müslüman im diyen her kisi derhal bu an itibariyle bu zikkimi almamaya yemin etmeli ve bildigi tüm itrail ürünleri ni
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    arabistan, mısır, bae bunlar tamamen siyonizmin uşağı islamın düşmanıdırlar
    Cevapla
  • Hbr 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim onları sevdikleriyle beraber haşr eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!