Meteorolojiden son dakika uyarısı! İkinci dalga geliyor

Son dakika haberi... Meteoroloji'den sağanak yağış için peş peşe son dakika açıklaması geliyor! İstanbul'da gece saatlerinde etkili olan gök gürültülü sağanak ve fırtına hasara yol açtı. 18 evin çatısı uçtu, 32 ağaç devrildi. Ani yağmur nedeniyle 28 evi su bastı ve 1 araç zarar gördü. Meteoroloji yağışın akşam saatlerinden itibaren yeniden etkili olması ve yarın da sürmesinin beklendiğini açıkladı.

GİRİŞ 05.10.2019 17:09 GÜNCELLEME 05.10.2019 17:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Meteoroloji tarafından paylaşılan verilere göre İstanbul'da bugün ve yarın da yağmur bekleniyor. Dün yani Cuma gecesi başlayan yağmur yağışı bu sabah da devam ediyor.

 

 

Bugün beklenen sıcaklık derecesi ise 20 olarak dikkat çekiyor. Maksimum rüzgar hızı da 46 km/sa olarak ifade ediliyor. Gün boyu yağmur beklenirken saat 15:00 ile 18:00 arasında parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

BU GECE İKİNCİ DALGA GELİYOR

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yağmur ve fırtınanın saat 02.00'den itibaren saatlerinde özellikle Boğaz çevresindeki Beşiktaş, Beykoz, Üsküdar, Sarıyer, Beyoğlu ve Fatih'te etkili olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Kadıköy, Tuzla, Kartal, Maltepe, Ümraniye, Sultanbeyli, Şile, Kağıthane, Bayrampaşa, Güngören, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Çatalca'da da şiddetli yağmur ve rüzgarın gece boyunca sürdüğü ifade edildi.

Gece boyu süren fırtına maddi zarara yol açtı

Yağışlar ve fırtına nedeniyle çoğunluğu Boğaz çevresinde olmak üzere İstanbul genelinde 18 evin çatısının uçtuğu, 32 ağacın devrildiği ve 28 evi su bastığı kaydedildi. Yağış nedeniyle bir aracın da zarar gördüğü belirtildi.

Öte yandan, Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece şehrin batısında metrekareye ortalama 10 ila 35 kg arasında yağış düştüğü kaydedilirken "En yoğun yağış Beylikdüzü Haramidere ve Güngören Davutpaşa bölgelerinde görüldü. Çok kısa bir zaman diliminde metrekareye ortalama 10 - 12 kg yağmur kaydedildi. Yağışla birlikte kuzeyli yönlerden (Karayel-Poyraz) kuvvetlenen rüzgâr nedeni ile dün 30 dereceler civarında seyreden hava sıcaklıkları 8-10 derece azalarak mevsim normallerine geriledi" denildi.

Öğle saatlerinden itibaren ara veren yağmurun akşam saatlerinden itibaren yeniden etkili olması beklendiği belirtilirken pazar günü de sürmesi beklenen yağışın pazartesi gününden itibaren İstanbul'u terk edeceği ifade edildi. Hava sıcaklığının ise önümüzdeki hafta boyunca gece 14-16, gündüz 19-23 derece civarında olacağı belirtildi.

2,5 SAATTE 4100 ŞİMŞEK VE YILDIRIM

İstanbul'da yağmura şimşek ve yıldırım eşlik etti. İstanbul'da saat 01.20'den saat 03.44'e kadar 4 bin şimşek, 100 de yıldırım görüldü. Boğaz üstündeki görsel şölen sunan yıldırım ve şimşekler kameralara da yansıdı. Türkiye genelinde ise dün öğle saatlerinde bu sabah saatlerine kadar ise  yaklaşık 100 bin şimşek ve yıldırım görüldüğü öğrenildi.

İstanbul'u gece boyu şimşek ve yıldırımlar aydınlattı

İlçe merkezinde bir cadde ve sokağın sular altında kaldığı Ayvalık’ta, 45 dakika süresince aralıksız olarak şiddetini arttıran yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Ayvalık'ta 45 dakika aralıksız sağanak

PAZAR GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

T.C Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 6 Ekim Pazar günü de yağmur yağışı sürecek. Üstelik Pazar günü hava sıcaklıkları da düşecek. Beklenen en düşük hava sıcaklığı 15 olarak ifade edilirken en yüksek derece ise 22.

Bahçelievler'de ağaç devrildi
İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağış ve rüzgarın ardından Bahçelievler'de bir ağaç yola devrildi. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri kökünden sökülerek devrilen ağacı kaldırmak için uzun süre uğraş verdi.

KOCAELİ'DE ÇATILAR UÇTU

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle bazı ağaçlar devrildi ve bir iş yerinin çatısı da yerinden söküldü.

Kocaeli'yi fırtına vurdu

MANİSA VE İZMİR'DE EVLERİ SU BASTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İzmir ve Ege Bölgesi için fırtına ve yağış uyarısının ardından gecenin ilerleyen saatlerinden itibaren İzmir merkez olmak üzere hemen hemen bütün ilçelerde başlayan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar su altında kaldı, bazı evleri ve iş yerlerini su bastı.

METEOROLOJİ DÜNDEN UYARMIŞTI

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz bölgelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün akşam saatlerinden itibaren yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının, iç ve batı kesimlerde 4-6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Afyonkarahisar çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum ve yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
Şiddetli dolu ve sağanak yağış nedeniyle Tekirdağ’ın Malkara ilçesi girişinde, İstanbul’dan Çanakkale yönüne trafik felç oldu.

ÇANAKKALE YOLUNDA ULAŞIMA YAĞMUR ENGELİ!

Şiddetli dolu ve sağanak yağış nedeniyle Tekirdağ'ın Malkara ilçesi girişinde, İstanbul'dan Çanakkale yönüne trafik felç oldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen şiddetli yağış uyarısının ardından Malkara'da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Tekirdağ'dan ve Keşan'dan Malkara giriş yolunda, şiddetli yağış nedeniyle yoğun su birikintisi oluştu. Sürücüler zor anlar yaşarken, yan yolda suyla kaplanan zeminde arıza yapan araçlar yolda kaldı.

İlçe Trafik Polisi ekibi de su birikintilerinin oluştuğu alanı duba ile kapatarak, vatandaşların mağdur olmaması için güvenlik önlemi aldı. Ekipler, yağış boyunca bölgede devriye gezdi.

Karayolları ekipleri, yolun açılması yoğun çaba sarf ediyor.

EDİRNE'DE ŞİDDETLİ SAĞANAK!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yaklaşık 15 dakika süren yağmur ve fırtına hayatı felç etti.

Uzunköprü ilçesinde aniden bastıran ve 15 dakika süren fırtına ve yağış su baskınlarına neden oldu. Fırtınadan dolayı ilçe merkezinin birçok yerinde su baskınları yaşandı. Şiddetli yağış nedeniyle otogar bölgesine bir süre ulaşım kapandı. Aniden bastıran şiddetli sağanak yağıştan dolayı ilçe merkezin de bulunan kavak mahallesin deki ana cadde su baskını nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı.

Vatandaşlar bir süre yaya kaldırımda bekledi. Mahallede yaşayan bir kişi elinde ki şemsiye ile çöplerden dolayı tıkanmış olan rögarları kendi imkânları ile açtı. Meteoroloji den edinilen son bilgilere göre Trakya bölgesinde yağışların hafta sonu da aralıklarla devam edeceği öğrenildi.

YORUMLAR 6
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    ekrem makaminda ise haber verin. Gezmeye mi gitti yoksa?Neyse artık. Çok yazik oldu istanbula çok. Bu kadar beceriksiz ve liyakatsiz bir yalancının bu yere gelmesi çok üzücü.
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Meteoroloji halkı uyardı, Sayın İmamoğlu'nu uyandımı acaba.....?
    Cevapla
  • Once vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakin bakalim, Ekrem Bey'in haberi var mi?
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok manidar Ekrem Yalanoğlu geldiğinden beri İstanbulun çekmediği kalmadı,tabi oy verenlerin de.vesselam..
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne uğursuz adam afet üstüne afet
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka bence zalimlerin çekmediği kalmıyor ve kalmayacak.Allah masumları korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...