MEB'den hayatını kaybeden Suriyeli çocukla ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli'de hayatını kaybeden 9 yaşındaki Suriyeli Vail El Suud'un hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yaptı.

MEB'den hayatını kaybeden Suriyeli çocukla ilgili açıklama
MEB'den hayatını kaybeden Suriyeli çocukla ilgili açıklama
GİRİŞ 05.10.2019 16:46 GÜNCELLEME 05.10.2019 16:46
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli'de yaşayan 9 yaşındaki Suriyeli Vail El Suud'un ölümüyle ilgili, "Okulda öğretmeni tarafından azarlandığı ve arkadaşlarınca dışlandığı için intihar etti" haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde önceki gün intihar eden Suriye uyruklu bir öğrencimizle ilgili bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alan; öğrencimizin intiharında “Suriyeli olduğu için öğretmeni tarafından azarlandığı ve arkadaşlarınca dışlandığı” iddiaları asılsız olup, gerçeği yansıtmamaktadır. 

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilk tesbitlerine göre; Kartepe Türk Fransız Kardeşliği Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi olan Vail El Suud,  2018 yılı Mart ayında 3. Sınıfına kayıt yaptırarak eğitimine devam ettiği, son derece başarılı bir öğrenci olduğu,  Türk Fransız Kardeşlik İlkokulu’nda 2018/2019 Eğitim Öğretim yılında 4. Sınıfta iken ayın öğrencisi seçildiği, okulda öğretmeni ve arkadaşları ile ilgili herhangi bir problemi olmadığı, babasının  ilgili bir veli olduğu, okulla  sürekli iletişim halinde olduğu anlaşılmıştır.
Ayrıca Rehberlik İl Ekibinin ilk gözlemlerinde, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından sevilen bir öğrenci olduğu tespit edilmiştir. 

Eğitim camiamızı derinden üzen bu acı olayın bütün yönleriyle araştırılması için müfettiş görevlendirilmiş olup adli ve idari soruşturmalar devam etmektedir

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 26
  • Cinali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanların kanı bu insanların ülkesinin iç işlerine burun sokup savaşı başlatanların ! Elindedir iki cihandada
    Cevapla
  • Davutoğlu ah 4 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu dan başlamak lazım dönemin dış işleri bakanlığı ve olayları bu noktaya getirmek. Yönlendirme yapti
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    büyükler belki istenmiyor ama,şayet Suriye li çocuklar dışlansaydı sokaklarda su ve mendil satıp para kazanamazlardı,halkımız gördüğüm kadarıyla sokaklarda ötöberi satan Suriye li çocuklara bayağı yardımcı oluyor. bununla ilgili bir yorumumda yazdığım gibi olay şüpheli,ben birileri çocuğu astı yani bir nevi cinayet diyorum.çünki 9 yaşında bir çocuğun akıllıda olsa kendini mezarlık kapısına asabilmesi onun gücünü aşar,beceremez.
    Cevapla
  • yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle ayni fikirdeyim.iyice arastirilmasi lazim.9yasindaki cocuk intihari nerden bilsin nasil yapsin
    Cevapla
  • Arife 4 yıl önce Şikayet Et
    Amaç ortalığı karıştırmak.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    TAM MANASI İLE ÜZERİNİ KAPATMAK ÖRTBAS ETMEKTİR BU. Türkiye de suriyeli olduğu için okullarda dışlanan horlanan çocuklar hakkında yapılan belgeseller röportajlar var. Sözde müslüman ama özde başka bir şey olan bir yer oldu türkiye. bütün müslüman milletleri bir gören osmanlı değil nede olsa. Hiç kimse Allahın hesap soracağı günü düşünmüyor ne de olsa. YAZIKLAR OLSUN. SEBEP OLANLARA ÖRTBAS ETMEK İSTEYENLERE DE LANET EDİYORUM.
    Cevapla
  • misafir 32 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım lütfen bilmeden konuşmayın, 25 yıllık öğretmenim ve 4 yıldır Suriyeli öğrencilerin de bulunduğu sınıflara giriyorum. Asla dışlanma horlama yok, tam tersi ; bizim öğrencilerden daha serbest ve rahatlar..İstisnalar kaideyi bozmaz..
    Cevapla
  • isa61 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence boş konusuyorsun. Ülkemizde Suriyelilere yeterince iyi davranılıyor zaten. Rüzgar yapmayın bu konuda
    Cevapla
  • Azrail 4 yıl önce Şikayet Et
    ümit özdağ, sinan oğan, bolu bld başkanı gibi ırkçılar kına yakıp sevinebilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...