Erdoğan'dan sert sözler: Dün bir ukala çıkmış...

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam'daki 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasında önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan konuşmasında güvenli bölge ile ilgili de dikkat çeken ifadeler kullanarak ''Trump, dediğimiz noktaya geldi ve Fırat'ın doğusundan çekilmeyi gündeme getirdi. Ama Sayın Trump'ın yanındakiler talimata uymuş değiller'' dedi.

GİRİŞ 06.10.2019 15:49 GÜNCELLEME 08.10.2019 14:41
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan konuşmasında Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge ile ilgili sert ifadeler kullanarak ''Dün bir ukala çıkmış televizyonda, neymiş; güvenli bölgeyi ABD kendisi planlamış diyor. Erdoğan ile bir alakası yokmuş. Bunlar geçmişi şurada 5-10 seneyi bile okumaktan acizler. Sayın Obama'ya nerelerin güvenli bölge olabileceğini söyleyen şahsım.'' dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

 


Biz milletimize sürekli olarak hakikatı anlatmazsak yalan ve iftira dalgası her tarafı işgal eder. Milletvekillerimizden kampta verilen mesajları her platformda anlatmalarını bekliyorum. 

'ÇALIŞMALARIMIZDA ŞUNU GÖRDÜM; FİTNE BAYAĞI EGEMEN!'

Buradaki çalışmalarımızda şunu gördüm; fitne bayağı egemen. Fitnenin egemen olduğu yerden de ne hayır ne bereket çıkar. Yapmamız gereken işimize bakmak. AK Parti'ye saldıranların gayesi, yerine bir başka partiyi ikame etmek değil, temsil ettiği değerleri tümden yıkmaktır. Bu bakımdan verdiğimiz mücadele kendimiz için değil, milletimiz adınadır. İçinden geçtiğimiz dönemin gerçeği şudur; AK Parti ne kadar güçlü olursa Türkiye de o kadar güçlüdür. 

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması bu dönemde verdiğimiz mücadelenin başarısına bağlıdır.  Biz sıradan bir parti değiliz. Bu hareket bir davadır, bizler dava arkadaşıyız. 

'ATTIĞINIZ HER ADIMI ÖLÇÜP TARTIN'

Sizlerden attığınız her adımı bilinçle ölçüp tartmanızı istiyorum. Hep söyledim. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

Ülkemizde AK Parti ve şahsım söz konusu olduğunda her türlü yalanı, iftirayı üreten bir mekanizma ile bunun alıcısı bir kesim mevcuttur. 

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ ÇIKIŞI

Birileri yüzde 50+1'i değiştirelim diyor, neyi değiştiriyorsunuz? Bu millet yüzde 51 buçukla bu yeni sistemi onaylamış. Neyi, kime söylüyorsun. Biz millete sorduk. Sen egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu kabul etmiyorsun ki, dağdakilerle omuz omuza gezersin sonra seçim kazandık dersin.

'TELAFİ EDİLEMEYECEK BİR YIKIM OLMADIĞINI ÖNCE BİZİM KABUL ETMEMİZ LAZIM'

Seçimlerin en tartışmalı bölgeleri kuşkusuz Ankara ve İstanbul seçimleriydi. Belediye meclislerindeki tablo açık ara önde. Belediye meclislerini İstanbul'da da Ankara'da da Cumhur İttifakı yönetiyor. Bunu gündemde tutmamız gerekiyor. Ortada asla bir başarısızlık, telafi edilemeyecek bir yıkım olmadığını önce biz kabul edeceğiz ardından milletimize anlatacağız.

'DAHA GÜZEL BAŞARILAR BİZİ BEKLİYOR'

Biz laf üzerine laf koymak yerine eser üzerine eser koyduk. Yalandan ve iftiradan Rabbimize sığınarak milletimize karşı açık yürekli olmaya gayret etti. Yaptıklarımızla bu kifayetsiz muhterislerin gerçek yüzlerini milletmize gösterdik. Biz 17 yıldır her başarımızın gerisinde milletimizin desteği olduğunu bilerek bugünlere böyle geldik. Milleti hiçe sayanların günleri sayılıdır. AK Parti milletimizin tek umudu olma vasfını koruyor bundan endişeniz olmasın. Önümüzdeki dönemi en iyi şekilde değerlendirirsek bizi gelecekte daha büyük başarılar bekliyor. 

Bu ülkeye en büyük hizmetleri AK Parti getirmiştir, bundan sonra yapılacakları da AK Parti yapacaktır. Milletimiz yeni hizmetlerin sabırsızlığı içerisindedir. 
 
'TRUMP GÜNDEME GETİRDİ, YANINDAKİLER TALİMATA UYMADI'
 
Dün bir ukala çıkmış televizyonda, neymiş; güvenli bölgeyi ABD kendisi planlamış diyor. Erdoğan ile bir alakası yokmuş. Bunlar geçmişi şurada 5-10 seneyi bile okumaktan acizler. Sayın Obama'ya nerelerin güvenli bölge olabileceğini söyleyen şahsım. Daha sonra Trump bizim dediğimiz noktaya geldi. Sonra Fırat'ın doğusundan çekilmeyi gündeme getirdi. Ama yanındakiler talimata uymuş değiller. PKK-PYD-YPG burada cirit atıyorlar. Irak üzerinden buralara gelen 30 bin TIR silah yüklü araçlar kime geliyor, neden geliyor? Bunun hesabını sormak bizim hakkımızdır.

911 kilometre sınır bize ait. Tedbirimizi buna göre almak zorundayız. Güvenli bölge olarak söylediğimiz yerler Sayın Trump'ın 20 mil diye hitap ettiği 30-32 kilometrelik derinlik bizim durumumuzun ne olduğunu göstermesi bakımından çok önemli. 

YORUMLAR 57
  • furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım iyiki varsınız.Meydanı şu siyasi figuranlara bırakmadınızya.Yoksa vay halimize.
    Cevapla
  • Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    Seninleyiz ölümüne kadar ama vekiller sizin gibi değil kırkda bir çalışsalar nerde başkanım size Allah sağlıklı ömür versin inşallah
    Cevapla
  • ccc 4 yıl önce Şikayet Et
    işin sonunda hep abd nın ve CIA nın istekleri oluyor papaz meselesine dönmesinde bir ekonomı patlatacak daha gücümüz yok...
    Cevapla
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yakardaş denilen akılsızın laflarıydı. Adam CHP yi devletin kurucusu bile ilan etti. Sakarya" da Dumlupınarda, Adana"da Maraş'ta Antep'te savaşan CHP'ymiş gibi. Türk milletini kucaklamış bu CHP. Diyor ki akıl yoksunu Esed YPG-PYD yi terörist ilan etmiş. Onunla işbirliği yapın. Daha çok laf etti de neyse. Özet olarak CHP Türk siyasetinin kamburu, ayak bağı, müzmin hastalığıdır. CHP bu ülke için en büyük tehditlerden biridir.
    Cevapla
  • Keskinli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür saçmalıkları yapsa yapsa, kötü kaset kumpasıyla yolu açılan GANDİ diye de o günlerde barış havarisi gibi yutturulmaya kalkılan TERÖR VE TERÖRİST SEVİCİ asılsız laf mimarı yapar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!