Sınırsız havada kalabiliyor! Türkiye ABD'ye satışa başladı!

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKEK) ABD'deki resmi temsilcisi Zenith Quest Corporation (ZQC)/ ZNT Global ile Will-Burt (WB) firması arasında kablolu drone alım anlaşması imzalandı.

GİRİŞ 08.10.2019 21:17 GÜNCELLEME 08.10.2019 21:18
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ZQC'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu anlaşma kapsamında ZQC/ZNT Global iştiraki Robonik Mekatronik AŞ tarafından Türkiye'de üretilen kablolu drone ABD'de ZQC tesislerinde satışa hazır getirilecek ve WB firmasınca yangın söndürme araçları ve acil durum ortam aydınlatması başta olmak üzere ticari, güvenlik, sınır güvenliği ve askeri alanlarda pazarlanacak.

 

 

BAŞARISI ULUSLARARASI ALANDA TESCİLLENDİ! 3 YIL İÇİNDE 65 MİLYON DOLARLIK SATIŞ!

Anlaşma kapsamında 3 yıl içinde 65 milyon dolarlık satış öngörülüyor. İlk teslimat bu yılın aralık ayında yapılacak. Bu anlaşma ile 12 yıllık tecrübeye sahip Robonik tarafından üretilen kablolu drone çözümlerinin başarısı uluslararası alanda tescillendi.

 

 

SINIRSIZ HAVADA KALABİLME ÖZELLİĞİ

Kablolu drone teknolojisinin çok farklı sektörde kullanım alanı bulunuyor. Bu sayede sınırsız havada kalma özelliği ve geniş faydalı yük seçenekleriyle sınır karakolları, operasyonlar, miting ve konser gibi organizasyonlarda geniş alan gözetlemesi yapabiliyor.

KARA VE DENİZ ARAÇLARINA DA ENTEGRE OLABİLECEK

Söz konusu ürünün, sabit uygulamaların dışında kara ve deniz araçlarına entegre olması, bu sayede birçok farklı uygulama alanı için yenilikçi çözümler sunması bekleniyor.

ÖZELLİKLERİ

Ürün, kolay ve hızlı mevzilenme, güvenli ve sinyal boğuculardan bağımsız iletişim, hareketli araçlara entegre edilebilen modüler mimari, akıllı araç takip sistemi, otonom kalkış ve iniş, acil durumlar için yedek batarya sistemi, gerekli durumlarda kablosuz uçuş yeteneği, kablo üzerinden veri aktarımı, faydalı yük seçenekleri, su ve toz geçirmez mimari ile zorlu koşullarda operasyon yeteneği ve 150 metreye kadar kablo mesafesi gibi yenilikçi özellikleri ile hem askeri, hem endüstiyel kalite standartlarına uygun şekilde tasarlandı ve geliştirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Üretelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile savunma sanayimiz için üretenlerimizden en son teknolojilerimizle her çeşit silah araç gereçlerimizi devamlı milli yerli üretelim.
    Cevapla
  • Arife Altun 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Amerikaya zınnık verilmemeli. Bular yarın birgün pkk/ypg nin eline verilip bizlere karşı kullanılabilnir.
    Cevapla
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu drone savaş amaçlı değil, avaş amaçlı olanların fazlası abd de var. Savaşlarda kısa süresi opreasyonlar olduğu için kablolu dron ile aksiyon alınmaz. Tamamen belirtilldiği amaçlarda kullanılır.
    Cevapla
  • Nskqks 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle
    Cevapla
  • erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    düsmandan dost olmaz
    Cevapla
  • İiizzz 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel de kablo bir yere takılırsa ne olacak
    Cevapla
  • ÇOK BİLEN ADAM.. 4 yıl önce Şikayet Et
    TAKTIRMASINLAR KARDEŞİM..Onların sorunu ...adam gibi kullansınlar.. :)
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden amerikaya satılıyor düşman bir ülkeye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı