Bakanlık, babasından işkence gören Tuğba'ya sahip çıktı

İstanbul'da, bir babanın 19 yaşındaki öz kızına işkence ettiği anlara ait görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. İşkenceci baba, soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Aile Bakanlığı, Tuğba Akkaş'a sosyal destek sağlandığını açıkladı.

GİRİŞ 09.10.2019 14:40 GÜNCELLEME 09.10.2019 14:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Taksim'de bir babanın 19 yaşındaki öz kızına işkence yaptığını gösteren görüntüler büyük tepki çekti. Türkiye'yi ayağa kaldıran görüntülerin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaptı. 'tugbayayardımedin' Hashtag'ı Twitter'da birinci sıraya oturdu. Yürütülen soruşturma kapsamında, işkenceci baba gözaltına alındı.

 

 

Olayla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

"Görüntülerin sosyal medyaya yansımasının ardından, uzman ekiplerimiz Tuğba Akkaş ile iletişime geçmiş, Bakanlığımızın kendisine uygun sosyal hizmet modelleri hakkında bilgilendirme yapmıştır.

 

 

İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerimiz, Tuğba Akkaş’ı, kardeşini ve engelli annesinin durumunu yakından takip etmektedir.

Yapılan sosyal inceleme neticesinde, Tuğba kızımıza engelli annenin bakımının sağlanması için evde bakım yardımı bağlanmıştır.

Ayrıca anneye engelli maaşı bağlanmış olup, okula devam eden küçük kardeşi için de Sosyal Ekonomik Destek (SED) yardımı sağlanacaktır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla aileye nakdi destek de yapılacaktır.

Tuğba kızımız, annesi ve kardeşinin bu süreci en kısa sürede atlatabilmeleri için aileye psikososyal destek hizmeti de verilecektir.

Tuğba Akkaş’ın beyanı ile; bazı sosyal medya paylaşımlarında iddia edildiği gibi, kendisine yönelik herhangi bir taciz ya da istismar vakasının söz konusu olmadığı da anlaşılmıştır.

Bakanlık olarak ailenin avukat desteği isteğini karşılayarak, kızımızı bu süreçte yalnız bırakmayacağız. Hukuki sürece müdahil olacağız."

 

19 yaşındaki genç kıza babasından işkence!

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Erdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize güç kuvvet versin Allah hiçbir kulunu sahipsiz devletsiz bırakmasın. Videoyu yarim saat önce izledim resmen kafam gözüm dişlerim uyuştu . Bu haberi okudum çok duygulandım hamd olsun rabbime devletimiz var.
    Cevapla
  • Misafir 20 4 yıl önce Şikayet Et
    Şiddete hayır ama o 19 yaşındaki kız yatalak annesine ve evine ne kadar sahip çıkıyor oda araştırılmalı. Kızın kameray bakıp bakıp bağırması manidar. Babadan bi öç almada olabilir, yetiştirme yurduna geçip devlete memur olma niyetide. Ayrıca o evin o kadar dağınık olmasıda kızın evde iş yapmadığı kanısı uyandırıyor yani olay genişçe araştırıldığında altından çok şeyler çıkacak gibi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması