HDP’den ‘Eyleme katılmayın’ tehdidi

Anne Hatice Ceylan, nöbete katılmadan önce çocuğunu kaçıran teröristin ağabeyi tarafından tehdit edildiğini söyledi.

HDP’den ‘Eyleme katılmayın’ tehdidi
HDP’den ‘Eyleme katılmayın’ tehdidi
GİRİŞ 10.10.2019 08:43 GÜNCELLEME 10.10.2019 08:43
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylem başlatan ailelerin acılı bekleyişleri 37’nci günde devam etti. Dört yıl önce hafızlık eğitimi görürken kaçırılan oğlu Cafer Ceylan (19)  için HDP önünde nöbet tutan Hatice Ceylan, eyleme katılmadan önce çoğunu kandıran teröristin ağabeyi tarafından tehdit edildiğini söyledi. Anne Ceylan, şunları söyledi: “Cafer’in halasının oğlu Nezir Çiçek bana oğlumun fotoğraflarını gönderip onu unutmamızı söyledi. Biz de Nezir’e ulaşamayınca onun ağabeyi Mustafa Çiçek’e ‘Bizi Cafer’le görüştüreceksin, yoksa savcılığa ve HDP binasının önüne gideceğiz’ dedik. O da eşime, bunu yapmamız hâlinde ‘Ben orada olsaydım seni baş aşağı astırırdım’ diye tehdit mesajı yazdı. İlkin ‘Cafer ile görüşüyorum, konuşuyorum’ diyordu. Savcılığa ve HDP önüne gideceğimizi söyleyince çark etti ve ‘Benim Cafer’den haberim yok.  Ama istersem sizi görüştürürüm’ dedi. Buna rağmen ne yaptıysak bizi evladımızla gö-rüştürmedi. Biz de ilgili makamlara giderek durumu anlattık,  mesaj ve konuşmaları polise verdik.”

DEVLETİN ŞEVKATLİ KOLLARINA TESLİM OL

HDP önünde evlat nöbeti tutan anne Hüsniye Kaya, beş yıl önce terör örgütü üyeleri tarafından dağa kaçırılan kızı Mekiye’ye seslendi. Anne Kaya “Kızım Mekiye, devletin şefkatli kollarına teslim ol! Artık yolun sonuna gelindi. Öldürülmeden sen ve arkadaşlarınla birlikte teslim ol” dedi.

YORUMLAR 9
  • hakan acar 4 yıl önce Şikayet Et
    bütün hdp li vekiller tutuklanmalı
    Cevapla
  • Abdülkadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş böyle olmayacak. Türkiye, hdp milletvekillerini tutuklamalı
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    olurmu hic CHP liler kalpten gider. onlara yüzveren onlar zaten.
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah yar ve yardımcınız olsun siz pes etmeyin mücadelenize devam edin, pkk nın askerlik şubesi gibi çalışan hdp yi bütün Türkiye'ye deşifre ettiniz ve birçok aileyi yaptığınız eylem ile öyle bilinçlerdinizki bu bile terör örgütüne katılmayı düşünen onlarca gençlerimizin geri çekilmesine vesile oldunuz kanımca, bu hdp kapatılmadan Diyarbakırdaki evlat nöbetine sonuna kadar devam edin..
    Cevapla
  • Abdülkadir 4 yıl önce Şikayet Et
    kahrolsun pkklılar
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    hdpkkya destek verenlerede Allah hidayete erdirip doğru yolu Hakkın yolunu nasip etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam