Terör örgütü PYD'ye bir darbe de Kürtlerden!

Barış Pınarı Harekatı için, dün erken saatlerde Akçakale’ye gelen Suriye Milli Ordusu bünyesinde yer alan Kürt savaşçılar, PKK/PYD zulmüne karşı mücadelenin ön saflarında yer alacak.

GİRİŞ 10.10.2019 09:42 GÜNCELLEME 10.10.2019 10:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Akçakale’ye sabahın erken saatlerinde (02.00 sularında) Suriye Geçici Hükümetine bağlı Suriye Milli Ordusu personelini taşıyan yaklaşık 130 araçlık konvoy geldi. Suriye Milli Ordusu’na bağlı Hamza Tümeni Özel Kuvvetleri ile Sultan Murat tümeni de Fırat'ın doğusu için operasyona katılacak. 

 

 

YERLERİNDEN OLDULAR

Milli Ordu’nun bir diğer bileşeni de Kürt savaşçılar. Çoğunluğu, PYD zulmü nedeniyle yerlerini terk eden Kürt ailelerin çocuklarından oluşan bu gruplar, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’nda da en ön saflarda yer almıştı. Milli Ordu’nun ana omurgasını Hamza Tümeni ve Muntasır Billah Tugayı oluşturuyor. Her iki gruptaki Kürt savaşçı varlığı, yaklaşık yüzde 25’ler seviyesinde. Hamza Tümeni, Milli Ordu’nun özel kuvvetler tümeni da olarak biliniyor. Tümen’in Komutanı Seyf Ebubekir Polat, Bizaa’nın önde gelen Türkmen aşiretlerinden. Tümenin bünyesinde özel bir birlik olarak Kürt Şahinleri Tugayı bulunuyor. Bu birlik Kürtlerden oluşan bir özel kuvvet birliği. “Kırmızı bereliler” olarak da bilinen tugay, Afrin’deki kent merkezinin kuşatmasında ve meskun mahal savaşında yer aldı ve Bölücü Terör Örgütü PKK’ya ağır darbe vurdu. Örgütün komata kademesi ise; Hamza Tümeni Kürt Şahinleri Tugayı’nın Genel Komutanı Hasan Abdullah Kulli, Genel Komutan Yardımcısı Hüseyin Muhammed Nur ve Tugayın askeri komutanı Mahmut Ahmet Meşşo’dan oluşuyor. Zeytin Dalı Harekatın ana omurgasını oluşturan ÖSO/Suriye Milli Ordusu, Afrin operasyonuna yaklaşık 25 bin kişiyle katılmıştı. 25 bin savaşçının içinde 1000’e yakın Kürt savaşçı bulunuyordu. Esad rejimine karşı ilk ayaklanmanın başladığı 2011 yılında irili ufaklı bir çok Kürt grup ÖSO çatısı altında mücadele etti. Bu örgütlerden bazıları daha sonra farklı grupların bünyesine geçti. ÖSO’ya bağlı Cephet’ül Şamiye saflarında Kürt asıllı 300 asker Afrin operasyonunda terör örgütü YPG/PKK’ya karşı savaştı. 

 

 

BİN SAVAŞÇI KÜRT 

Esad’a karşı mücadelenin ilk dönemlerinde; Selahaddin Eyyubi Tugayları, Salahaddin’in Torunları (Ahfad Salahaddin) gibi Kürt gruplar yer aldı. Ketaib Suvvar el-Kurd örgütü ise 30 Mayıs 2016’da paylaşılan bir videoyla Afrin çevresinde kuruluşunu ilan etti. Örgüt, Esed rejimi ve PKK uzantısı olduğunu öne sürdükleri PYD-YPG’ye karşı savaşacaklarını duyurdu. Aynı şekilde, Kürt Selamet Hareketi adlı grup da ÖSO bünyesinde savaşıyor. Yine Milli Ordu’da tümen komutanı olan Firas Paşa’ya bağlı Muntasır Billah Tugayı’nda da hatırı sayılır Kürt savaşçı bulunuyor.  

SURİYELİ KANAAT ÖNDERLERİNDEN OPERASYONA DESTEK

Suriyeli kanaat önderleri Gaziantep’te bir araya gelerek, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapılan operasyona tam destek verdi. Yapılan ortak açıklamada şöyle denildi: “Fırat’ın doğusunda bölge halkına karşı insanlık dışı muamelelerde bulunan, insan haklarını ihlal eden ve uluslararası bazı çevrelerce himaye edilen terör örgütlerine yönelik Türkiye bir operasyon başlatmıştır. Bölge halkı olarak, huzur ve güvenliğin tesisi için operasyonun yapılmasına her türlü desteği sunmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. PKK/PYD ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerini lanetliyor, Türkiye’nin bu örgütlerle yürüttüğü mücadelede elimizden gelen desteği sunmaya hazır olduğumuzu buradan ifade ediyoruz.” 

MEVZİLERİNİ BIRAKIP KAÇTILAR 

Terör örgütü YPG/PKK’nın işgal altında olan ve Suriye’nin kuzey bölgesinde bulunan Menbiç’teki hendek ve mevzilerde teröristlerin olmadığı görüldü.  YPG/PKK’lı teröristler tarafından 3 yıl önce DEAŞ’tan alınan Menbiç’in etrafına oluşturulan hendek ve mevziler boş kaldı. Teröristler mevzilerde daha önceleri cirit atarken, Amerikan askerlerinin Suriye’nin kuzeyinden çekilme kararı almasının ardından teröristlerin mevzilere uğramaması dikkat çekti. Suriye’nin Halep kentine bağlı Kobani’nin Zor Mağar köyündeki mevziler ve sözde karakollarda da teröristlerin olmadığı görüldü. 

TERÖR ÖRGÜTÜ SİVİLLERİ KALKAN YAPIYOR

Terör örgütü YPG/PKK, Türkiye’nin Fırat nehrinin doğusuna başlatacağı askeri harekat karşısında sivil alanları kalkan yapmaya çalışıyor. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad ilçesinde, merkez ve çevre köylerdeki silahlı noktalarda bulunan teröristler, yer değiştirerek ve siviller gibi giyinerek evlere yerleşmeye başladı. Teröristlerin bir bölümü de sivil kıyafetlerle motorlu devriyeler yapıyor. Öte yandan Terör örgütü YPG/PKK, işgalindeki bölgelerde üç günlük “seferberlik” ilan etti. Örgüt, iki hafta önce başladığı zorla silah altına alma uygulamasına da hız verdi.

YORUMLAR 5
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın kürt türk arap acem islam kardeşliği
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaş hak ile batılın savaşıdır...Bu savaş ırk savaşı değildir...Allah,İslam ve hak için savaşanlara yardım eylesin.
    Cevapla
  • merve 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiyedeki suriyeli eli silah tutabilecek gençler de silahlandırılıp suriyeye gönerilmeli ordumuzla beraber suriyeyi temizlememize destek vermeleri saglanmalı
    Cevapla
  • özel birlikler 4 yıl önce Şikayet Et
    suriye milli ordusu mensupları artık daha eğitimli. hepsi özel birliklere dönüştürüldü.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyanlara kendini satmayan Gerçek Kürtler bunlar işte.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!