Yazarlar Birliği'nden 'Barış Pınarı Harekatı'na destek mesajı

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mahmut Bıyıklı'dan Barış Pınarı Harekatı'na destek mesajı geldi. Bıyıklı mesajında " Hangi görüşten olursa olsun amasız, fakatsız Mehmetçiğe destek verenlerin safı, Türkiye’nin safıdır. Türkiye safı, partiler üstü bir saftır. Türkiye’nin safında birleşenlerin haklılıklarını elbette tarih yazacaktır." ifadelerini kullandı.

Yazarlar Birliği'nden 'Barış Pınarı Harekatı'na destek mesajı
Yazarlar Birliği'nden 'Barış Pınarı Harekatı'na destek mesajı
GİRİŞ 11.10.2019 00:56 GÜNCELLEME 11.10.2019 00:56

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla TSK ve Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı üçüncü gününde devam ediyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mahmut Bıyıklı yaptığı açıklama ile ordumuzun ve yurdumuzun safındayız mesajı verdi.

Bıyıklı açıklamasında "Türkiye’nin başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekâtı, bölgedeki terör unsurlarının kirli planlarına karşı verilmiş tarihî bir cevaptır. Küresel güçlerin besleyip büyüttüğü taşeron yapıların güvenliğimize yönelik oluşturdukları tehdit ortadır. Türkiye büyük devlet olmanın gereğini yaparak harekâtı başlatmak durumunda kalmıştır" ifadelerini kullandı.

Bıyıklı yaptığı yazılı açıklamada şöyle devam etti:

"Türkiye içinde bulunduğu coğrafyanın barış adasıdır. Meseleyi etnik bir müdahale olarak göstermek isteyenler ya gaflet ve delalet içindedir. Türkiye dün olduğu gibi bugün de sınırlarımızın dışında kalan halkların da umududur. Tarih boyunca din, dil, ırk ayırmadan herkese şefkatini göstermiştir.  Türkmendağı’ndaki Türkmen’e de Halep’te zorda kalan Arap’a da, Halepçe’de mağdur olan Kürt’e de sahip çıkmış, sadece kapılarını açmakla kalmayıp onlara vatan sıcaklığını, kardeşlik şefkatini de yaşatmıştır. Dolayısıyla Türkiye’nin müdahalesi, Türk-Arap-Kürt ayırmadan bölgedeki bütün unsurların huzuru ve selameti içindir. Terör destekçisi partilerin ve sözde aydınların ihanet taşıyan Türkiye karşıtı ifadeleri hiçbir şekilde kabul edilemez.
 
Kirli algı oluşturanların propagandalarına en güzel cevabı Türk askerine sarılarak dua eden Kürt anneler vermiştir. Çünkü halkımız iyi bilmektedir ki emperyalistlerin oyuncağı olan PKK-PYD, Kürt halkının da Türk halkının da en büyük düşmanıdır.
 
Barış harekâtı turnusol görevi de görmektedir. Bu harekât vesilesiyle içerideki ve dışarıdaki Türkiye düşmanlarının gerçek yüzleri ortaya çıkmış, deşifre olmuşlardır. Hangi görüşten olursa olsun amasız, fakatsız Mehmetçiğe destek verenlerin safı, Türkiye’nin safıdır.  Türkiye safı, partiler üstü bir saftır. Türkiye’nin safında birleşenlerin haklılıklarını elbette tarih yazacaktır.
 
Biz de Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi olarak her şart altında ordumuzun ve yurdumuzun yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. “Sulh istersen hazır ol cenge diyen” bir milletin evlatları olarak bu topraklarda bin yıl daha kalmanın bize ne denli büyük sorumluluklar yüklediğinin farkındayız. Düğüne gider gibi cepheye giden kahraman askerlerimize zaferler nasip etmesini Cenab-ı Allah’tan diliyoruz.
 
Rabbimiz içimizdeki ve dışımızdaki hainlere fırsat vermesin."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek