Cuma mesajları: En yeni ve özel resimli Cuma mesajları 2019

En anlamlı, en özel ve en yeni Cuma mesajlarını sizler için bir araya getirdik. Müslümanların en önemli günlerinden biri olan Cuma gününün bereket ve faziletini ifade eden Cuma mesajları her yerde vatandaşlar tarafından paylaşılıyor. İşte yazılı ve resimli cuma mesajları...

Cuma mesajları: En yeni ve özel resimli Cuma mesajları 2019
Cuma mesajları: En yeni ve özel resimli Cuma mesajları 2019
GİRİŞ 06.12.2019 09:43 GÜNCELLEME 06.12.2019 09:44

En anlamlı yeni hadisli ve özel resimli Cuma mesajlarını sizler için bir araya getirdik. Müslüman aleminin en önemli günlerinden biri olan Cuma gününün faziletlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar öğle vakti kılınacak olan Cuma Namazı için hazırlanmaya başladı. Ayrıca Cuma gününün faziletlerinden faydalanmak için bugün ibadetlerine ayrı bir ihtimam gösteren tüm Müslümanlar günün faziletini, anlam ve önemini, neşesini ve manasını sevdikleri ile WhatsApp ve sosyal medya gibi platformlardan paylaşmak istiyor. Bizde Haber7 ailesi olarak sizler için en anlamlı Cuma mesajlarını bir araya getirdik. İşte en yeni resimli, yazılı, anlamlı cuma mesajları;

 

CUMA MESAJLARI!

-Ey Rabbim! Dinimizden dolayı bizi zillete düşürmeye çaba sarf edenlere fırsat verme. Bizleri İslamın yolundan ayırma. Amin..Hayırlı cumalar

 

- "Bildirdiğin ve yaydığın o büyük Kur'an-ı Kerim'i, kalbimizin baharı, gönlümüzün nuru, sıkıntımızın ilacı yap... Hayırlı Cumalar..."

- "Mevlana diyor ki; dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste. Cumanız mübarek olsun."

- "Cuma gününde bir saat vardır ki Müslüman, bu saate isabet ederek hayırlı bir şey isterse Allah ona istediğini verir." (Müslim, Cuma, 15) Hayırlı Cumalar

- "Bugün Cuma'nın hürmetine.. Allah'ım kalbimizi karartma, rızkımızı azaltma, kabrimizi daraltma, senden başka kapı aratma, kimseye muhtaç etme hayırlı Cumalar"

- "Rabbim dünyada sağlıklı, mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşamayı ahirette ise cennet bahçelerinde olmayı Peygamber Efendimizin bütün ümmetine nasip eylesin inşaIIah. Amin ve hayırlı cumalar."

- "Ömrüne ömür katılsın, Gönlüne meltem saçılsın. Bu mübarek günde melekler dört yanını sarsın…Derdine derman, gönlüne iman dolsun..! Hayırlı Cumalar."

- "Belki kalbindir acıyan. Belki bedenin. Belki de ruhundur kıvranan. Belki de bin bir türlü muamma. Her ne durumda olursan ol diline yakışır bu dua. La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimi. Ya Rabbi; Razı olmadığın şeylerden ne yapmışsak hepsini affet. Dua ile cumamız mübarek olsun."

- "Rabbim, sevginle dopdolu yüreklerle sana kavuşmayı ve sevdiklerimizle sonsuzlukta buluşmayı nasip eyle, amin. Hayırlı Cumalar."

- "Allah'ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberin (s.a.v) şefaati üzerimize olsun. Hayırlı Cumalar."

- "Allah’ım rızkımıza bolluk, kalbimize ferahlık, ömrümüze bereket ver! Amin. Cumanız mübarek olsun…"

- "Ya Rab, kusurumuzu affet. Bizi kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl. Amin! Hayırlı Cumalar.

- "Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin. Sizleri, ve tabi ki bizleri. Hayırlı Cumalar dilerim."

CUMA GÜNÜ OKUNACAK DUALAR!

- "La ilahe illa ente ya hannanü ya mennanü ya bedias semavati vel erdi ya zel celali vel ikram" Bu duayı eder, Allah’tan dilerse Allah dilediğini verir.
Cuma günü akşam ezanına 45 dakika kala “Ya Meliki Muktedir sin Allah'ım bana yardım et" ismini (100) defa tekrarlayıp sonrada dileğinizi dileyin, sıkıntınız gider, huzur ve rahata erersiniz.

- İmam-ı Gazali'ye göre Cuma günü bin kere Ya Allah diye okuyanlar evliyalar sınıfına katılırlar.

- Yine Cuma günü namazdan önce yüz defa “Ya Allah, Ya Hu" diyen kimsenin hayırlı dileği gerçekleşir.

- Cuma namazından sonra yüz defa “Ya Rahman" diyenler unutkanlıktan ve gafletten kurtuldukları gibi kalpleri de nurlanır.

- Cuma namazından sonra yüz defa “Ya Gaffar" ism-i şerifini okuyanlar affa mağfirete mazhar olurlar

- Cuma günü akşama doğru “Yâ Veliyy" ism-i şerifini okuyanların hayırlı dilekleri kabul olunur.

- Cuma gecesi 1000 defa “Yâ Muhsî" ism-i şerifini okuyanın kıyamet gününde hesabı kolay olur.

- Cuma günü 1000 defa “Yâ Vâlî" ism-i şerifini okuyarak dua edenin duası kabul olur, işleri kolaylaşır.

- 10 hafta süreyle Cuma günleri onar defa “Yâ Ganiyy, Yâ Muğni" ism-i şeriflerini okuyan zengin olur.

- Cuma geceleri 100 defa “Yâ Dârr" ism-i şerifini okumaya devam eden Cenabı Hakka yakın olur ve zarar verici şeylerden emin olur.

- Cuma namazından sonra yüz defa “Yâ Gafur" ism-i şerifini okuyanlar af olunur.

- Cuma namazında hutbe esnasında yüz defa “Ya Basîr" ism-i şerifini okuyanı Cenab-ı Allah hidayete erdirir, kalp gözünü açar.

- Cuma Günü " YA VELİYYÜ YA ALLAH" esmasını (1000) defa zikreden kişi her istediğine kavuşur.

- Cuma günü “LA İLAHE İLLALAHÜ'L MELİKÜ'L HAKKU'L- MÜBİN" (200) defa zikreden Kişi Allah'tan ne isterse verilir.Cuma günü Sabah'

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!