Barış Pınarı Harekatı'nda 4. Gün! Resulayn kontrol altında

Türkiye'nin terör devleti kurulmasını engellemek ve Suriyelilerin kendi ülkelerine dönüşünü sağlamak için başlattığı Barış Pınarı Harekatı 4. gününde. Sahadan gelen son dakika bilgilerine göre harekat kapsamında çok sayıda köy terörden arındırıldı. Tel Abyad ve Resulayn alındı. Harekatla ilgili tüm gelişmeleri gün içinde dakika dakika haberimizden takip edebilirsiniz...

GİRİŞ 12.10.2019 13:50 GÜNCELLEME 14.10.2019 12:42
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Barış Pınarı Harekatı 4. gününde tüm hızıyla sürerken sahadan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 09.10.2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Barış Pınarı Harekatını başlattı. İlk önce F-16'lar havalandı ve Tel Abyad ve Rasulayn'daki YPG mevzileri bombalandı. Aynı günün gecesinde ise Tel Abyad ve Rasulayn'a kara harekatı başlatılırken sabah da obüs atışlarıyla terör mevzileri yok edildi.

RESULAYN ŞEHİR MERKEZİ KONTROL ALTINDA

12.15 Türkiye'nin, Fırat'ın doğusundaki terörist unsurlara yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Resulayn şehir merkezinin kontrolü ele geçirildi.

SURİYE MİLLİ ORDUSU TEL ABYAD'A VARDI

11:10:  Suriye Milli Ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı devam ederken, Suriye Milli Ordusu'ndan bir grup asker daha Tel Abyad’a vardı.
Suriye Milli Ordusu, Fırat'ın doğusuna asker göndermeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordu, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla birlikte Fırat'ın doğusuna binlerce askerini göndermeye devam ediyor. Suriye Milli Ordusuna ait Al-Mottasem adlı askeri grup hazırlıklarını tamamlayarak Tel Abyad'a vardı.

10:20:  Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda obüs atışlarıyla vurulan Rasulayn'daki terör mevzilerinden yer yer duman yükseliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'a karşı yürütülen harekat kapsamında Rasulayn ve çevresindeki terör mevzilerinin, operasyonun 4. gününde de ateş altına alınmasına devam edildi.

Rasulayn'daki terör hedefleri aralıklarla obüs atışlarıyla vuruldu, bölgeden yer yer duman yükseldi.

Kentteki çatışma sesleri Ceylanpınar'dan duyuluyor.

SURİYE MİLLİ ORDUSU M4 KARA YOLUNA ULAŞTI

09:15: Barış Pınarı Harekatı'nda, Suriye Milli Ordusu askerleri Münbiç'ten Kamışlı'ya uzanan stratejik M4 kara yoluna ulaştı.

TEL ABYAD'DA SESSİZLİK HAKİM

08:36: Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı kapsamında, dün gece saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vurulan Tel Abyad'da bu sabah sessizlik hakim.

Harekat kapsamında TSK birlikleri ve Suriye Milli Ordusu (SMO)  mensupları ise gece boyunca çeşitli noktalardan Tel Abyad tarafına geçiş yaptı.

Terör örgütü YPG/PKK üyeleri ise Tel Abyad ilçe merkezi batısı ve doğusunda, TSK'ye ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor. Yanan lastik ve mazot nedeniyle gökyüzünde siyah bulutların oluştuğu görüldü. Ayrıca ilçenin güneybatısından da aralıklı olarak silah ve doçka sesleri geliyor.

TERÖRİSTLERİN SURUÇ'TA ÖLDÜRDÜĞÜ SİVİL SAYISI 3'E YÜKSELDİ

08:25:  Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgelerden Suruç'taki sivillere yönelik havan mermili saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Terör örgütünün Suruç ilçesine havanlı saldırısında yaralananlardan İsmail Taşkın, kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Taşkın'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgelerden, dün Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki sivillere yönelik yaptığı havan mermili saldırıda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı. 

 

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 415'E ULAŞTI

 

 

07:21: Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısının 415 olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Fırat’ın doğusunda icra edilen Barış Pınarı Harekatı gece boyunca başarıyla sürdürüldü. Terör örgütü PKK/PYD-YPG mevzileri etkili şekilde karadan ve havadan vuruldu. Etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 415’e ulaştı." ifadelerine yer verildi. 

02:54: Rusya, BMGK'nın Türkiye'ye Barış Pınarı Harekatı'nı durdurması çağrısı yapmasına izin vermedi

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı'nı durdurması çağrısının yer aldığı ortak açıklamasına engel oldu.

02:24: ABD'li uzmanlardan Barış Pınarı Harekatı'na destek

ABD'li birçok uzman, Twitter üzerinden Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na karşı çıkan isimlere yanıt vererek, harekatı savundu.

01:59: Kamışlı saldırısını DEAŞ üstlendi

Terör örgütü YPG/PKK'nın Türkiye'yi sivillere saldırmakla suçladığı Kamışlı'daki bombalama olayını DEAŞ üstlendi.

01: 53: Taciz ateşi açan 16 terörist öldürüldü

Fırat'ın doğusundaki 25 hudut karakoluna terör örgütünce bugün açılan taciz ateşlerine karşılık verildiği, 16 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

01:23: ABD Savunma Bakanı Esper: Akar ile görüşmemde harekatı durduracaklarına dair bir emare görmedim

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a Barış Pınarı Harekatı'nın durdurulması çağrısında bulunduğunu, ancak şu aşamada Türkiye'nin bu operasyonu durdurma niyeti ve kararlığında bir azalma olmadığını belirtti.

00: 23: ABD'nin olası yaptırımlarına Türkiye'den yanıt: Misliyle mukabelede bulunacağız

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Barış Pınarı Harekatıyla bağlantılı olarak ABD Hazine Bakanlığı'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım hazırlığı içinde olduğuna dair yapılan açıklamalara ilişkin, 'Tam mütekabiliyet çerçevesinde misliyle mukabelede bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.' dedi.

00:14: PKK yandaşları Türklere saldırdı

Belçika'da PKK yandaşları, Türk vatandaşlarına saldırdı. Saldırı sonucu iki Türk genci hastanede tedavi altına alındı.

23.14: MSB: Barış Pınarı Harekâtı kapsamında etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 399 oldu. 

YORUMLAR 108
  • Yakut 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu millette asker bitmez. Devlet kökünü kazıyana kadar devam etsin. Durmak yok bir emre bakar 3 günde beşyüz bin asker daha çıkar bu milletten. 15 günü varın siz hesap edin allah allah diyen yiğitlerin önüne kim set çekebilir. Yürüyün metenin askerleri yürüyün yavuzun yiğitleri vurun peygamberin mehmetleri
    Cevapla
  • tarafsız.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah maşallah, dosta güven düşmana korku salan yigitlerim. Allah ne muradınız varsa versin, taşa tutsanız altın olsun.
    Cevapla
  • Mndtrk 4 yıl önce Şikayet Et
    Elinize sağlık Arslanlar. La tahzen. İnnallahe meana.
    Cevapla
  • Türk kılıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl lan savaş nasıl olur görün 4günde aldılar elinizden hıyarağaları daha dur daha bitmedi yeni başladık dansa devam pilavdan dönenin kaşığı kırılsın
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Alinan yerler kadar öldürülen terorist sayisida onemli 35 bin terorist var bunlar temizlenmeli gebertilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti