Taha Dağlı’nın sunumuyla gerçekleşen Uluslararası Gündem programının bu akşamki konuklarından Kamışlılı Kürt Dr. Mehdi Davut,  Fırat'ın doğusunda işgalci durumunda olan YPG/PKK teröristlerinin bölgede sivillere yönelik zulmünü gözler önüne serdi.

Kendi ailesi de Kamışlı’da yaşayan Davut, gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri nedeniyle teröristlerin babasına yaptığı baskıyı ve örgütün TSK’yı sivil hedeflere yönlendirmek için oynadığı oyunları anlattı. Küçük çocukların örgüt tarafından zorla silah altına alındığını söyleyen Davut, teröristlerin baskısından kurtulmak isteyen yüzlerce Kürt gencinin vatanlarını terk etmek zorunda kaldığını söyledi. 

Terör örgütü YPG/PKK, dün çocuk parkından Nusaybin'deki sivil yerleşim yerlerine havan atışıyla saldırdı. Teröristlerin saldırısı sonrası 8 sivil şehit oldu, 20'den fazla sivil de yaralandı. Mehdi Davut, teröristlerin neden çocuk parkını saldırı için seçtiğini açıkladı. Mehdi, "Bunlar demokrasiye inanan insanlar, bu demokrasinin neresinde var? Bir şehre direk havan atıyorsunuz ve attığınız yere de Türk hava kuvvetleri gelip vuracak biliyorsunuz. Ondan sonra diyeceklerki Türk ordusu çocuk parkını vuruyor." dedi.

Akademisyen Özgür Dikmen ise yine ABD üssü vuruldu iddialarına açıklık getirdi. Dikmen, "ABD üssünün vurulma meselesi sosyal medyada baya bir manipülasyon yapıldı. Türkiye ABD üssünü bilerek vurdu, zaten koordinatlar biliniyordu. Sonradan ortaya çıktı ki bir grup terörist üssün yakınından Türkiye tarafına ateş açıyor. Hani ne olur? Türkiye gelir üssün yakınını vurur böylelikle Türkiye ABD üssüne saldırı yaptı gibi bir propaganda başlatmak. Mehdi Bey'in işaret ettiği gibi burada da benzer bir şey var. Yani çocuk parkının vurulması sonrası Türkiye'ye karşı bir medya operasyonun alıp yürümesi gibi. Zaten sosyal medyada bugünlerde bunun çok yoğun yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Dere 13.10.2019 09:23
    Kandil zap savaşını vurulsun ırak boş kalmasn
  • Fehmi 12.10.2019 22:18
    Bunlarin hainliklerini avrupada butun medya kuruluslarina servis edilmeli illaki yayinlayan adil medyaci cikacaktir
  • Bozo 12.10.2019 21:44
    Zaten bu pkk’lı bebek katillerinin yaptığı tek şey bu milletin canına malına sebep olup. Sonra da işte bakın Türkiye sivilleri öldürüyor. Bunu yıllardır yapıyorlar. Bunu bilmeyen yokki. BaZı kendisini akıllı sanıp kendisine aydın yada entellektüel diyen zavallılarda onlara inanıyor.
  • Ademce 04 12.10.2019 21:37
    Namussuzluk bunlarda onurdur