Harekatta yeni gelişme! Tamamı ele geçirildi

Türkiye'nin terör devleti kurulmasını engellemek ve Suriyelilerin kendi ülkelerine dönüşünü sağlamak için başlattığı Barış Pınarı Harekatı 5. gününde. Sahadan gelen son dakika bilgilerine göre harekat kapsamında çok sayıda köy terörden arındırıldı. Tel Abyad ve Resulayn alındı. Harekatla ilgili tüm gelişmeleri gün içinde dakika dakika haberimizden takip edebilirsiniz...

GİRİŞ 13.10.2019 16:30 GÜNCELLEME 14.10.2019 12:43
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Barış Pınarı Harekatı 5. gününde tüm hızıyla sürerken sahadan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 09.10.2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Barış Pınarı Harekatını başlattı. İlk önce F-16'lar havalandı ve Tel Abyad ve Rasulayn'daki YPG mevzileri bombalandı. Aynı günün gecesinde ise Tel Abyad ve Rasulayn'a kara harekatı başlatılırken sabah da obüs atışlarıyla terör mevzileri yok edildi. Harekatın dördüncü günününde  Resulayn şehir merkezinin kontrolü ele geçirildi.

Operasyondan yansıyanları dakika dakika aktarıyoruz;

20:16: MSB öldürülen terörist sayısının 525 olduğunu duyurdu

16.03: Tel Abyad ilçe merkezinin tamamı YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı.

15:40 Barış Pınarı Harekâtı kapsamında başarıyla icra edilen operasyonlar neticesinde, 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolü sağlandı.

14:13 Barış Pınarı Harekatı'nda Tel Abyad ilçe merkezinin batısı YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı.

13:54 Barış Pınarı Harekatı'nda Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerine bağlı 42 köy, YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı.

13:51 Barış Pınarı Harekatı planlandığı gibi başarıyla devam ederken başka çarelerinin kalmadığını gören teröristler silah bırakmaya başladı. Bu kapsamda 24 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

12:26 TRT Haber, Suriye Milli Ordusu'nun Tel Abyad merkezine girdiğini duyurdu. Suriye Milli Ordusu, Tel Abyad ilçe merkezine en yakın Abatin köyünde de kontrolü sağladı.

12:02 Barış Pınarı harekatı kapsamında Suriye'nin Tel Abyad şehir merkezine doğru ilerleyişini sürdüren Suriye Milli Ordusu ve Mehmetçik, kentin doğu kısmını ele geçirdi. TSK ve SMO unsurları kentin tamamını ele geçirmek için havadan ve karadan operasyona devam ediyor.

11:04 Barış Pınarı Harekatı'nın 5. gününde Milli Suriye Ordusu Tel Abyad'ı kuşattı.

SULUK BELDESİ TERÖRİSTLERDEN KURTARILDI 

10:20 Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgelerden Suruç ve Akçakale'deki sivillere yönelik havan mermili saldırısında bir kişi yaralandı.

09:06: Barış Pınarı Harekatı'nda, Tel Abyad ilçesinin Suluk beldesi YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 480

07: 27:  Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısının 480 olduğunu açıkladı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi: "Barış Pınarı Harekatı kapsamında gece boyunca kara ve hava ateş destek vasıtaları ve İHA’larla desteklenen operasyonlar başarıyla devam etti. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 480 oldu." 

00:42 Başkan Erdoğan, İngiltere Başbakanı Johnson ile telefonla görüştü Erdoğan, görüşmede Suriye’nin kuzeyindeki PKK-YPG ve DEAŞ terör tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar harekatın süreceğini, böylece topraklarını terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin de gönüllü ve güvenli bir şekilde geri dönüşlerinin sağlanabileceğini ifade etti. 

00: 20: İsrail'de YPG/PKK'ya destek gösterisi düzenlendi. İsrail'de bir grup, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı'nı protesto etmek için terör örgütü YPG/PKK'ya destek gösterisi düzenledi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 104
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlerin kacmalarina izin vermeyin gebertin seferberlik ilan edin
    Cevapla
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Harita yayınlasanız bide böyle yazıyla olmuyor. Renkli olarak
    Cevapla
  • M.T 4 yıl önce Şikayet Et
    Teslim olanların çokça ve tanınacak şekilde yemek yerken iyi davranıldıklarını gösteren fooğrafları bildirilere eklenip bir çok bölgeye havadan atılması çözülmeyi hızlandırır. Bir tarafında tatildeki elebaşlarının çocukları gösterilerek kim için mermi atıyorsunuz sorusu sorulmalı. Daha faza dron teknolojisi kullanılmalı. Konvansiyonel askeri otoriteler pek kabul etmeyebilir ancak geliştirilen teknolojilerin test edilmesi için doğru zamanlardayız.
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim askerimizin güç versin
    Cevapla
  • saga 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHÜEKBER, elhamdülillah, Ordumuz muzaffer, vatansızlar yine savunmadan firar etmiş, ABD'nin hazırladığı kağıttan kaplanlar :)
    Cevapla
  • Dost 4 yıl önce Şikayet Et
    Oley rabbime sükürler olsun aslan cocuklarimiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri