Dev harekatta yeni gelişme! Başkan'ın talimatı bekleniyor

Barış Pınarı Harekatı'nda Tel Abyad ilçe merkezinin tamamı kurtarıldı. Harekatta 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolü sağlandı. SMO askerleri askerleri, karayoluna konuşlandı. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 550'ye yükseldi. Güvenlik kaynaklarınca, Ayn el Arab'ın güneyindeki Amerika Birleşik Devletleri'ne ait gözetleme noktasının boşaltıldığı bildirildi.

GİRİŞ 14.10.2019 14:07 GÜNCELLEME 15.10.2019 09:26
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı beşinci günü geride bıraktı. Harekat altıncı gününde devam ediyor.

 


Operasyondan yansıyanları dakika dakika aktarıyoruz;

12.40: Harekatta Tel Abyad ve Resulayn’da kontrolün sağlanmasının ardından, bordo bereliler ve komandolar Münbiç’e takviye güç olarak ilerlemeye başladı.

11.10: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda kalan yaklaşık 480 kilometrelik Suriye sınırı boyunca 30-40 kilometre derinlikte bir güvenli bölge oluşturulması için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın 6. gününde Rasulayn ve Tel Abyad'da kontrolün sağlanmasının ardından yeni hedef olarak Aynel Arap bölgesini duyurdu.

Erdoğan'ın açıklaması üzerine ise Fırat'ın batısındaki Gaziantep'in Karkamış ve Suriye'nin Cerablus kentinde bulunan Türk ve Milli Suriye Ordusu birlikleri yoğun bir şekilde hazırlıklarına başladı. 

BAŞKAN ERDOĞAN'IN TALİMATI BEKLENİYOR

Karkamış Gümrük Kapısı'ndan tırların üstünde geçirilen araç ve malzemeler, güvenli bir bölgede hazır bir şekilde bekletiliyor. Hazırlıklarını tamamlayan istihkam ve hücum birlikleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek talimat üzerine harekete geçecek.

10.56: MSB, sivil yerleşim yerlerini hedef alan PKK/PYD-YPG'li teröristlere ait mühimmat ikmali yapan kamyonetin imha edilmesine ilişkin görüntüleri paylaştı.

07:48: Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen PKK/PYD-YPG'li terörist sayısının 550 olduğunu bildirdi. 

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Fırat'ın doğusunda planlandığı gibi başarılı şekilde devam eden Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısı 550 oldu." 
 

TSK'nın başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, YPG/PKK'lı teröristlerle girilen şiddetli çatışmaların ardından ilçe merkezinin tamamında kontrolü eline geçirdi.

SMO askerleri, ilçe merkezinde arama tarama faaliyetlerine başladı.

Tel Abyad, harekatta Resulayn'ın ardından ele geçirilen ikinci ilçe merkezi oldu. 

 

 

AYN EL ARAB'IN (KOBANİ) GÜNEYİNDEKİ  ABD'YE AİT GÖZETLEME NOKTASI BOŞALTILDI

NTV Muhabiri Osman Terkan'ın Akçakale'den aktardığına göre Suriye'de Ayn el Arab’ın (Kobani) güneyindeki Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ait gözetleme noktası  boşaltıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 30 tank ve yaklaşık 700 Türk komandosu, Barış Pınarı Harekatı'nda Cerablus'dan Fırat'ın üzerine kurdukları seyyar köprüyle tankları Zormağara bölgesine geçirdi. Şu an Kobani’ye doğru ilerleyişini sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, Menbiç'in doğusunu da yoğun ateş altına aldı. Türk ordusunun ilerleyişi sürerken, güvenlik kaynakları Kobani'nin güneyindeki ABD'ye ait gözetleme noktasının bugün saat 15.00 itibarıyla boşaltıldığını açıkladı.

M4 KARAYOLUNUN KONTROLÜ SAĞLANDI 

Milli Savunma Bakanlığı, harekatta 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolünün sağlandığını duyurdu.

9 Ekim'de başlayan harekatta şu ana kadar toplam 2 ilçe merkezi, 1 belde ve 56 köy YPG/PKK'dan kurtarıldı.

YPG/PKK, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad ilçesini haziran 2015'te ABD desteğiyle işgal etmişti.

Örgütün, nüfusun tamamına yakını Araplardan oluşan ilçenin batı kırsalında Türkmen köyleri de mevcut.

YPG/PKK'lılar buradaki Türkmen köylerini "bölgeyi terk etmeleri, aksi takdirde koalisyon uçaklarının hava saldırısı düzenleyeceği" tehdidiyle zorla boşaltmıştı. 

525 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Harekat kapsamında beş gün sonunda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısı 525'e yükseldi.  

Harekatta Fırat'ın doğusundaki Resulayn meskun mahali dün kontrol altına alınmıştı. 

YORUMLAR 47
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    bu gerzekler bilmiyor galiba. Tünel ağzına atılacak bir bomba blast etkisi ile duvarlara sinek gibi yapıştırır molekülleriniz spatula ile kazınır ancak.
    Cevapla
  • enayi malı 4 yıl önce Şikayet Et
    Beleş amerikan mermisi. Sıkın YPG lilere :)
    Cevapla
  • Oki 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler icin kobanini neden onemli oldugunu bilen varmi sosyal medyada cok bahsediyorlar onlar icin bir anlami var bece
    Cevapla
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    kobani diye bir yer yok. kfr nin ürettiği bir fitne sembolü
    Cevapla
  • ahmet kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    yıllarca abd ve fıransa ıngılızler alman bozuntuları ile terörıstler buralarda tunel kazdılar betonerme yaptılar buna göz yuman sözde dostlrımız yanı düşmnlarımız abd ve bynlra destek veren bozuntulrdır ALLAHIN İZNİYLE İMAN GÜCÜMÜZLE bunları yok ederız hep buyumemızı engelledıler ekonomı ve askerı yaptırmlar yaparak bızım buyumemıze enegel oldular Allah bunların belasını kısa zamanda verır hepsının türke düşman kım varsa allah guvenlık guçlerıme kuvat versın
    Cevapla
  • Akisarlı murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bağzı kişiler sadece bir t erör operasyonuymuş gibi değerlendiriyor bu mücadeleyi bu terörü besleyenlerle doğuran Larla yapılan bir mücadeledir rabbim yardımcımız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak