Dolar Trump'a nasıl tepki verdi! İşte son durum

Perşembe günü yumuşayan Çin-ABD ilişkileriyle 5.80'e gerileyen dolar/TL, cuma günü ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik olumsuz açıklamalarıyla 5.88'e yükselmişti. Dün Trump'ın attığı tweetle Türkiye'ye yaptırım tehdidinde bulunması üzerine gözler dolara çevrildi. Dolar/TL yeni güne 5.9028'tan başladı.

Dolar Trump'a nasıl tepki verdi! İşte son durum
Dolar Trump'a nasıl tepki verdi! İşte son durum
GİRİŞ 14.10.2019 08:19 GÜNCELLEME 14.10.2019 09:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı ve bu harekatın ABD-Türkiye ilişkilerine olan etkisi doların yönünü belirlemeye devam ediyor. Perşembe günü ABD-Çin arasındaki ticari gerilimin azalmasıyla 5.80'e gerileyen dolar/TL cuma günü ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik açıklamalarıyla 5.88'e yükselmişti. 

 

 

Dün ise Trump yine Kuzey Suriye'de gerçekleştirilen harekatla ilgili tweet atmayı sürdürdü. Trump attığı bir tweette "Lindsey Graham ve Demokratlar dahil Kongre’nin birçok üyesiyle Türkiye’ye güçlü yaptırımlar uygulama konusunda görüşüyoruz. Hazine uygulamaya hazır, ek yasal düzenlemeler de yapılabilir. Bu konuda büyük bir görüş birliği var. Türkiye yapmamamızı istedi. Gelişmeleri takip edin!" ifadelerini kullandı. 

Bu yaptırım açıklamasının ardından gözler dün gece büyük oynaklıkların yaşanabileceği düşük hacimli piyasaya çevrildi. Ancak dolar/TL'de önemli bir hareket yaşanmadı. Dolar yeni güne de 5.9028 liradan başladı. Bugün yurtiçinde gözler TÜİK'in saat 10.00'da açıklayacağı ağustos ayı Sanayi Üretim Endeksi'ne çevrilecek. Sanayi üretimi büyümenin öncü verisi olarak kabul edildiği için piyasalar tarafından dikkatle takip ediliyor. 

 

 

YORUMLAR 10
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    çıkarsa çıksın ....... geçenyıl bu fiyatın üzerinde idi ....... iz onu deyil sınırlarımızı düşünelim
    Cevapla
  • dürüst 4 yıl önce Şikayet Et
    dövizin yükselmesinden ve dövizden medet umanlar alçaktır haindir
    Cevapla
  • Çelebi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazın esnaf zatın sinek avladı. ..Dolar yükseldi diye piyasa zaten kitlendi
    Cevapla
  • Ismo 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaw bıktık artık bu döviz işinden. Dövize bize ders vermeye çalışıyorlar bu nasıl bir güç. Yükseliyor her yerde zamlar artıyor mağdur oluyoruz. Yeter. Devletimiz sokmasının dövizi yasaklasin. Kurtarsin bizi bu ateş kagidindan.
    Cevapla
  • yener 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde kim döviz alıp biriktiriyorsa haindir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle