Erdoğan, geri dönecek Suriyeli sayısını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar bin kilometrekarelik bir alanı terörden kurtarıldığını söyleyen Erdoğan, "Harekat sonrası 2 milyon Suriyeli'yi güvenli bölgeye yerleştireceğiz" şeklinde konuştu.

GİRİŞ 15.10.2019 13:14 GÜNCELLEME 16.10.2019 10:31
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Erdoğan, harekatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

 

Bugün harekatın 7. günündeyiz. Güvenli Bölge haritasına uygun şekilde harekat devam ediyor. Bu sabah itibariyle 1000 km alanı terör örgütünden kurtardık.

2 MİLYON SURİYELİ DÖNECEK

Suriye'de son 8 yılda yaşadıklarımız bir terör örgütü ile terör örgütünün tasfiye edilemeyeceğini göstermiştir. Barış Pınarı Harekatımızın 2 önemli amacı vardır. İlki, Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG kaynaklı terör kaynağını ortadan kaldırmaktır. 2. amacı Suriyeli kardeşlerimizin geriye dönüşü için ortam sağlamaktır. Kısa zamanda Münbiç'ten Irak sınırımıza kadar olan bölgeyi güvenli hale getirip, ilk etapta 1 milyon daha sonra 2 milyon Suriyeli sığınmacının evlerine kendi tercihleriyle dönmelerini temin edeceğiz.

"KARDEŞLİĞİMİZİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ"

Türkiye'nin teröre karşı verdiği beka mücadelesinden siz kardeşlerimizden dayanışma bekliyoruz. Her bir Türk kardeşimizin kalbinin bizimle çarptığını çok iyi biliyorum. FETÖ ile mücadelede ülkemize verdiğiniz desteği sürdürmenizi istirham ediyoruz. Milli davalarımızda birbirimizin yanında durmak bizim kardeşliğimizin en önemli göstergesidir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuştuğu anlardan bir kare

KARABAĞ SORUNU

Yukarı Karabağ sorununun en kısa sürede barışçıl yollarla ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü esasında çözülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

6 devlet tek millet olmayı arzu ediyorum. 

YORUMLAR 74
  • ADIYAMANLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin niyetin Halis ama onlar nankör,ve birer çapulcu.onların belrtiğin muslumanlıkla hiç bir alakaları yok.inanmıyorsan cuma namazlarındaki saflara bir göz at.kaç tane onlardan bulabileceksin.uyan reis münafıkların bu planı tutmasın,bu ülke hepimizin,aç gözlerini bizim gördüğümüzü sen de gör.misafirlikk bitsin,sen üzerine düşeni fazlasıyla inan yaptın.
    Cevapla
  • GERÇEK AKP li 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunu yazandan razı olsun.aynen bu bir proje
    Cevapla
  • Yanliz kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis,e selam harekata devam Reis yolla 150 bini avrupaya inan 6milyar degil 12 milyar yollamazlarsa görürsün biz orda büyüdük bunlarin karekterleri bozuk sonra en iyisi reis ve Türkiye olur.
    Cevapla
  • Hale 4 yıl önce Şikayet Et
    gerçek bir dünya lideri
    Cevapla
  • yurdakul 4 yıl önce Şikayet Et
    yarısını geri suriyeye, kalanını avrupaya gönderelim.
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Ah reisim ah sen iyi niyetli hayaller kurarken ABD Münbiç'i Ruslara verdi bile. Sallanmaya devam edersek , Afrin ,Kamışlı , Haseke ve Derik'te gidecek. Sen haklı olarak karşındakileri kendin gibi mert sanıyorsun ama ... Davulla zurna ile göstere göstere , mehter marşı ile gitmeye devam edersek yakında alınabilecek yer kalmayacak. Bir anda alabileceğimiz kadar çok yer almalıydık.
    Cevapla
  • GERÇEK AKP li 2 yıl önce Şikayet Et
    Huzurumuzuda bozdular umutlarımızıda tükettiler.artık anla REİS
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!