İYİ Parti'den CHP'li isme tepki: Münasebetsiz

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili sarfettiği çirkin sözlere tepki göstererek, "Bununla ilgili sanıyorum ki CHP gereğini yapacak; çünkü münasebetsiz bir cümle. Neticesinde ABD Başkanı Trump'ın dediklerinden de çok farklı bir cümle değil bu" dedi.

İYİ Parti'den CHP'li isme tepki: Münasebetsiz
İYİ Parti'den CHP'li isme tepki: Münasebetsiz
GİRİŞ 16.10.2019 15:13 GÜNCELLEME 16.10.2019 15:13
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun harekatla ilgili sözlerine bir tepki de İYİ Parti cephesinden geldi.

 

 

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin, "Hükümetin bilmesi gerekiyor; bu haksız bir savaştır ve Kürtlere karşı yapılan bir savaştır" ifadelerini değerlendirdi. Ağıralioğlu, "Bununla ilgili sanıyorum ki CHP gereğini yapacak; çünkü bu münasebetsiz bir cümle. Neticesinde ABD Başkanı Trump'ın dediklerinden de çok farklı bir cümle değil bu. Trump da oradaki terör koridorunu yarma operasyonumuzu, 'Türk-Kürt kavgası' şeklinde takdim etmeye teşebbüs etti. Bu bizim için PKK'ya karşı yapılmış bir müdahaledir" dedi.

'CHP GEREĞİNİ YAPACAKTIR'

 

 

Ağıralioğlu, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatında Kürtlerle savaşmadığını, Kürtlerle beraber memleket için ve bayrak için savaştıklarını söyledi. Türkiye'nin 40 yıldır terörle mücadele ettiğini ifade eden Ağıralioğlu, "Bugün de oraya terörü vurmak için indik. Dolayısıyla bizim devlet millet irademizin böyle perçinlendiği zamanlarda siyasetçilerin kurduğu cümlelere dikkat etmesi lazımdır. Bu cümlenin üzerine yorum yapmak lüzumsuzdur. Tanrıkulu’nun ifadeleri münasebetsiz bir laftır. Bunların benzerleri zaten dünyadan yeteri kadar duyuyoruz ki içeriden duymak doğru değildir. Dolayısıyla CHP gereğini yapacaktır" diye konuştu.

'İTTİFAK VE SEÇİM KONUŞACAK ZAMAN DEĞİLDİR'

Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, millet ittifakı ile ilgili sözlerini de eleştirerek, şunları kaydetti:

"CHP'li Tanrıkul'nun o sözlerine nasıl kızıyor ve münasebetsiz buluyorsak Sayın Cumhurbaşkanımızın, derdimizin tasamızın olduğu böyle bir zamanda ittifakları konuşuyor olmasını yakışıksız bulduğumuzu da ifade etmeliyiz. İttifak ve seçim konuşacak zaman değildir. Devlet ve millet beraberliğinin en fazla oluşturulması gereken zamanlarda, siyaseti tasnif etmek hevesiyle en olmaması gereken zamanlarda, en kurulmaması gereken cümleler kurularak devlet yönetilmez. Sayın Cumhurbaşkanımızın binlerce söyleyeceği laf vardır, bir tane söylemeyeceği laf vardır, o da budur. Askerlerimiz sınırın bir adım ötesine geçmişken, herkes ağzını tutmuş askerlerimiz için duadayken meseleyi siyasi olarak bir yere taşımayı teşebbüs etmek Cumhurbaşkanlığı makamını hafifletir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 47
  • halıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    tramp'ı elestirecegine kendini eleştir. siz degil misiniz o abd.nin uşakları ile ittifak yapip Tayyip reisi yikmaya çalışan
    Cevapla
  • nevizade 4 yıl önce Şikayet Et
    chp de ağırlık bu hdp zihniyetliler de beyefendinin haberi yokmuş demek.
    Cevapla
  • El bab 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Sezo mu ihanet eden,Canan soysuzu şehitlere hakaret etmedi mi,Mahmut gezi olaylarında polise saldırmadı mı,Eren iranın yanında yer alırım demedi mi,Berberoğlu devlet sırrını deşifre etmedi mi yani hasılı kelam karnınızdan konuşmayı bırakın da ya bu millete yar olun yada canınız cehenneme.
    Cevapla
  • almanyadan 4 yıl önce Şikayet Et
    cokta incitmis ortagini vah vah
    Cevapla
  • devriye 4 yıl önce Şikayet Et
    aklınız yenimi başınıza geldi ? şimdi kalkmışlar chp kötülyorlar bizde yadik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı