Türkiye aleyhine oy vermişti... Şentop'tan HDP'li vekile kınama

TBMM Başkanı Şentop, PAB 141. Genel Kurulu’nda Türkiye’nin kınanmasını öngören Fransa önergesine destek veren HDP’li milletvekilini kınadı.

Türkiye aleyhine oy vermişti... Şentop'tan HDP'li vekile kınama
Türkiye aleyhine oy vermişti... Şentop'tan HDP'li vekile kınama
GİRİŞ 16.10.2019 22:13 GÜNCELLEME 16.10.2019 22:13
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Belgrad dönüşü Sabiha Gökçen Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, Fransa öncülüğünde hazırlanan ve Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’ndan dolayı kınanmasını da içeren önergenin kabul edilmemesi için Türkiye adına yaptıkları girişimleri anlattı.

TBMM Başkanı, HDP'li bir milletvekilinin Fransa önergesi lehinde oy kullanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek şunları söyledi:

“HDP'li bir milletvekili Fransa'nın önerisine destek verdi. Türkiye'nin önerisinin de karşısında yer aldı. Bundan büyük bir üzüntü duyduğumu ifade edeyim. Türkiye içerisinde siyasi tartışmaları yapabiliriz. Ama Türkiye'nin dışında bu ülkenin milletvekili, milleti temsil eden milletvekillerinin bu milletin ortak menfaati için milletin ortak kararı için mücadele etmesi gerekir. Malumunuz Anayasa'ya göre milletvekilleri kendisini seçenleri değil milletin tamamını temsil ederler. Bu anlayış ve şuurla hareket etmeleri gerekir. Ben o arkadaşımızı burada kınıyorum”

TBMM Başkanı Şentop, terör örgütüne yakın bazı ajansların da Fransa önerisinin daha çok oy aldığı ve onun kabul edildiğini iddia ettiklerine dikkat çekerek, “Bu tamamen bir yalan haberdir. Fransa'nın önerisi bizim önerimizden daha fazla oy aldı ama bizim maksadımız fazla oy almak değil, Fransa'nın öncülük ettiği önerinin orada kabul edilmemesini sağlamaktı. Bunda başarılı olduk" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeden beslenip Türkiye aleyhine çalışan,oy veren,hainlerle bir olan kim varsa Allah onları kahretsin. Bu milletin vergisinden aldıkları maaş zehir zıkkım ve haram olsun.
    Cevapla
  • serhendi 4 yıl önce Şikayet Et
    ne millet vekili...milletin parasını bunlara yedirmek haram...hala laf gevelemeye devam...Ceddim şöyle derdi,, Bre hain...Bre nankör...Tiz boynu vurula...
    Cevapla
  • sivas58 4 yıl önce Şikayet Et
    Meclisten atma ve kodese tıkma olmalı...Hiçbir köpek bu milletin ekmeğini yeyip ,bu ülkeye hainlik yapamaz...kINAMA NEDİR YAHU ,Anlamak mümkün değil.
    Cevapla
  • Önce Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    O hain vekilin mazbatasını iptal edin !
    Cevapla
  • yoru yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki hainleri de temizlemek lazım. Nereye kadar gidecek bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak