Türkiye-ABD zirvesi sonrası David Rothschild'den dikkat çeken tweet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Pence'i kabul etmesnin ardından, dünyanın merakla beklediği kararlar resmen açıklandı. Alınan kararlar Erdoğan ve Türkiye'nin zaferi olarak yorumlanırken, David Rothschild'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Türkiye-ABD zirvesi sonrası David Rothschild'den dikkat çeken tweet
Türkiye-ABD zirvesi sonrası David Rothschild'den dikkat çeken tweet
GİRİŞ 18.10.2019 00:35 GÜNCELLEME 18.10.2019 08:22
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Pence'i kabul etti. Erdoğan ile Pence'in başbaşa ve heyetler arası görüşmeleri 4 saat 20 dakika sürdü.

Tüm dünyanın kilitlendiği zirve sonrası iki taraftan da alınan kararlara ilişkin açıklamalar yapıldı. 

'TÜRKİYE İSTEDİĞİNİ ALDI'

Bakan Çavuşoğlu, zirve sonrası alınan kararları ''Bugünkü müzakerelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği sonucunda istediklerimizi aldık. YPG'nin ağır silahlarının toplanması, mevzilerinin ve tahkimatlarının imha edilmesi hususlarında mutabakat sağladık. PKK/YPG'nin 120 saat içinde çıkması için Barış Pınarı Operasyonuna ara vereceğiz, bu bir ateşkes değildir. Ancak terör unsurlarının çıkmasından sonra operasyonu durdurmamız söz konusu olacaktır.'' sözleriyle tüm dünyaya duyurdu.

DÜNYA, TÜRKİYE'NİN ZAFERİ OLARAK GÖRDÜ

Başkentteki zirve dünya medyasında büyük yankı uyandırırken, sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasına girdi. Alınan kararlar Erdoğan ve Türkiye'nin zafer olarak yorumlandı.

DİKKAT ÇEKEN TWEET

Küresel finans anlamında dünyadaki pastanın büyük dilimini elinde tuttuğu belirtilen Rothschild ailesinin fertlerinden David Rothschild, Türkiye ve ABD'nin anlaşmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Erdoğan Trump'ı yıktı' ifadelerini kullandı.

 


'ERDOĞAN İSTEDİĞİNİ ALDI'

Ortadoğu yorumcusu ve mizahçı Karl Sharro, ''Trump Erdoğan'a istediği her şeyi verdi ve karşılığında baklava aldı'' açıklamasını yaptı.



Dünyaca ünlü haber kanalı CNN'de Ulusal Güvenlik analizleri yapan Sam Vinograd, Trump'ın twetine gönderme yaparak, ''Trump bir konuda haklı. Bu, Türkiye için harika bir gün.'' ifadelerini kullandı.

;

'TRUMP HER ŞEYİ VERDİ'

MSNBC yorumcusu Ben Rhodes, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Trump, Türkiye'ye istediği her şeyi verdiği için kendisini tebrik ediyor...'' diyerek ABD Başkanı'na tepki gösterdi.

CNN'İN ÜNLÜ MODERATÖRÜ AMANPOUR: "TÜRKİYE LEHİNE TEK TARAFLI ANLAŞMA GİBİ GELİYOR"

İngiliz barış müzakerecisi Jonathan Powell bana, ateşkes anlaşmasının "Cumhurbaşkanı Erdoğan için çok iyi bir haber gibi geldiğini" söyledi. “Amerikalıların gerçekte yaptığı şey müttefikleri, Kürtleri teslim etmeyi kolaylaştırmak.” “Oldukça tek taraflı bir anlaşma gibi geliyor.”

"TRUMP ERDOĞAN'A İSTEDİĞİ HER ŞEYİ VERDİ"

Amerikalı Senatör Chuck Schumer, "Cumhurbaşkanı Erdoğan hiçbir şeyden vazgeçmedi ve Cumhurbaşkanı Trump ona istediği her şeyi verdi" dedi.

"TERÖR LOBİSİ MEMNUN DEĞİL"

Gazeteci Fatih Er, Senatör Lindsey Graham'ın bir tweetini alıntılayarak "YPG uluslararası terör lobisi memnun değil. YPGOUT (YPG DIŞARI)" dedi.

YORUMLAR 125
  • hsn 4 yıl önce Şikayet Et
    marifet iltifata tabidir.. Türkiye'nin tarihinde varmı başka örneği.. çekemiyenler çatlasın..
    Cevapla
  • muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    yağcılığa ve yaltaklığa devam edin bakalım..
    Cevapla
  • ucrun 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye tarihinde dış işlerinde almış olduğumuz belki de en büyük zafer... Allah Reis'ten ve diğer emeği geçenlerden razı olsun...
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk ypg sdg ve tum teror örgulerini .lagv .etme zamanı .geldi diyor .sahipleri .kullandık attik .arzi .mevudu kuramadık .buyuk israil .hayali .tutmadı ...40 yildır kurdistan hayaliyle .kurtlerin cocuklarıni .buyuk israil .icin .turklerle .savastırdık .kandırdık .ve oyun bitti .diyorlar yoksa avrupa.abd .pkk istilasına ugrayacak ...bunu .biliyorlar ...pkk ypg sdg .deas .pecete gibi kullanılip ortada kaldı
    Cevapla
  • o çocukları 4 yıl önce Şikayet Et
    ortalığı karıştırmak için amerikayı kızdırmaya çalışma çabaları bunlar...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!