Ayetel Kürsi Türkçe okunuşu ve anlamı! Namazdan sonra okursanız...

Kuran-ı Kerim'de yer alan Bakara Suresinin 255. ayeti olan Ayetel Kürsi duası Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), "Namazın ardından Ayetel Kürsi’yi okuyan kimse, sonraki namaza kadar Allah’ın himayesi altındadır." buyurarak bu ayeti okunmasını tüm Müslümanlara tavsiye buyurmuştur. İşte Medine-i Münevvere'de indirilmiş olan ve bir çok fazileti bulunan Ayetel Kürsi duası Türkçe anlamı ve Arapça okunuşu.

GİRİŞ 21.10.2019 16:48 GÜNCELLEME 21.10.2019 16:48
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Ayetel Kürsi Türkçe okunuşu "BismillahirrahmânirrahîmAllahû la ilahe illa hûvel hayyûl kayyum, la te'huzûhu sinetûv vela nevm, lehu ma fis semavati ve ma fil ard, men zellezi yeşfeu indehu illa bi iznih, ya'lemû ma beyne eydihim ve ma halfehûm, ve la yûhıytune bi şey'im min ilmihi illa bi ma şa', vesia kûrsiyyûhûs semavati vel ard, ve la yeudûhu hıfzuhûma ve hûvel aliyyûl azim" şeklindedir.

NAMAZIN ARDINDAN AYETEL KURSİ'Yİ OKURSANIZ...

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) "Namazın ardından Ayetel Kürsi'yi okuyan kimse, sonraki namaza kadar Allah’ın himayesi altındadır." buyurarak bu ayeti okumamızı tavsiye buyurmuştur.

Ayetel Kürsi namazlarda okunduğu gibi, namazdan sonra tesbihden önce de okunabilir.

Ayetel Kürsi duası olarak adlandırılan bu ayeti devamlı olarak okuyan kişi işinde ve yaşantısında sıkıntı çekmez ve her türlü şeyden kararlı olur.

evinden çıkarken "Ayetel Kürsi’yi okursa, Allah Teala, o kimse için yetmiş melek görevlendirir. Bu melekler, Ayetel Kürsi okuyan bu kimseye dua ederler, himaye ederler." Bu durum evine selametle dönünceye kadar devam eder.

Her kim, dara düştüğünde, sıkıntı ve bunalıma girdiğinde Ayetel Kürsi’yi okursa, Cenâb-ı Hak, bu kulunun imdadına yetişir.

AYETEL KURSİ TÜRKÇE ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Allah'dan başka hiç bir ilah yoktur. O, daima yaşayan, daima duran, bütün varlıkları ayakta tutandır.  O'nu ne gaflet basar, ne de uyku. Göklerdeki ve yerdeki herşey O'nundur. O'nun izni olmadan huzurunda şefaat etmek kimin haddine! Onların önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiçbir şey kavrayamazlar. O'nun hükümdarlığı, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Her ikisini görüp gözetmek, ona bir ağırlık da vermez. O, çok yüce, çok büyüktür.

AYETEL KURSİ ARAPÇA OKUNUŞU

 

اَللّٰهُ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ

 
YORUMLAR 18
  • 9asınıfı 2 yıl önce Şikayet Et
    cok uzun bi sure ve sınavda bunu söylücem bakim 3saate ezberleyebileçekmiyim
    Cevapla
  • İrem ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ellerinize sağlık yazan kişiye gerisini boşveruyurum
    Cevapla
  • Zeynep şengül 2 yıl önce Şikayet Et
    hiçbir şey anlamadım
    Cevapla
  • .... 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben zaten biliyodum ama takıldığım yerler vardı onları da tamamladım teşekkürler çok iyi hazırlamışsınız videoyu
    Cevapla
  • Ben Bir Malım 3 yıl önce Şikayet Et
    nerdeyse 3 gün oldu hala ezberleyemedim...
    Cevapla
  • firdews 1 yıl önce Şikayet Et
    sonunda ki iki siray tekrarlamam lazim ...
    Cevapla
  • H.nisa G. 2 yıl önce Şikayet Et
    ben bir günde ezberledim
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok aynıyız
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Sana tavsiye verimi 10 kere yaz. Bide 30 kere kalbinde 30:kere dış tan oku
    Cevapla
  • Hazerli 3 yıl önce Şikayet Et
    Ezberleyemedim
    Cevapla
  • Yaren 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti