Son dakika haber: Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Kimyasal Silah' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, uluslararası basın organlarında Barış Pınarı Harekatı'nda kimyasal silah kullanıldığı iddilarına ilişkin "Terör örgütü tarafından yapılan dezenformasyona dayanan bu alçakça iftiraları kategorik şekilde reddediyoruz." açıklaması yaptı.

Son dakika haber: Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Kimyasal Silah' tepkisi
Son dakika haber: Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Kimyasal Silah' tepkisi
GİRİŞ 18.10.2019 20:18 GÜNCELLEME 18.10.2019 20:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, dün ve bugün bazı uluslararası basın organlarında Barış Pınarı Harekatı (BPH) kapsamında kimyasal silah kullandığına dair asılsız iddiaların yer almasına ilişkin açıklama yaptı.

 

 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, dün ve bugün bazı uluslararası basın organlarında Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı kapsamında kimyasal silah kullandığına dair asılsız iddialar yer aldığını belirterek "Terör örgütü tarafından yapılan dezenformasyona dayanan bu alçakça iftiraları kategorik şekilde reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakanlık internet sitesinde yer alan "Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Barış Pınarı Harekatı’nda Türkiye’nin Kimyasal Silah Kullandığına Dair İddialar Hakkındaki Soruya Cevabı" başlıklı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

 

 

"Dünkü ve bugünkü bazı uluslararası basın organlarında, ülkemizin Barış Pınarı Harekatı (BPH) kapsamında kimyasal silah kullandığına dair asılsız iddialar yer aldığı görülmüştür. Terör örgütü tarafından yapılan dezenformasyona dayanan bu alçakça iftiraları kategorik şekilde reddediyoruz.

TSK ENVANTERİNDE KİMYASAL SİLAH BULUNMAMAKTADIR

Muhtelif vesilelerle de tarafımızca açıklandığı üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde kimyasal silah bulunmamaktadır.

Ülkemiz, Kimyasal Silahların Geliştirilmesi, Üretilmesi, Depolanması ve Kullanımının Yasaklanması ile İmhasına İlişkin Sözleşmeye (KSS) 1997 yılından beri taraftır. Türkiye ayrıca, yayılmanın önlenmesi alanındaki tüm temel uluslararası belgelere taraf ve ihracat kontrol düzenlemelerine üyedir. Bu kapsamda tüm yükümlülüklerini yerine getirmektedir.

Öte yandan, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü, iddialar hakkında herhangi bir “soruşturma” başlatılmadığı ve iddiaların güvenilir olduğunun saptanmadığı bilgisini paylaşmıştır."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sömürgeci batı kendilerine ayna tutsun artık. Katliamlar,soykırımlar, bahaneler uydurarak ülkeleri işgal etmeler, yeraltı kaynaklarını sömürmeler,insanları yerlerinden yurtlarından etmeler, kısaca insanlık dışı her şeyin kendilerine ait olduğunu görsünler. Şanlı ordumuza tarihimize leke sürmeye çalışmasınlar.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman medyasi öyle demiyor ama katliam yaptilar diyo bari yapsaydinizda nasil olsa diyecekler sen istedin kadar hassas ol yapacaktiniz katliam onlar dedimi evet yaptik özür dileriz diyecektiniz almanlar gibi
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurt di$indaki alcaklarin cenazeleri asla asla Türkiyeye sokilmamali.Her türlü kalle$ligi yapip son arzum köyümde gömülmek yemez..!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!