Erdoğan'dan silah ambargosu kararı alan ülkelere tokat gibi sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Türkiye'ye silah satışını durduran ülkelere, "Bugün bize silah ambargosu uygulayanlar o günlerde eli kanlı katilleri silaha boğmuştur" dedi.

GİRİŞ 19.10.2019 12:34 GÜNCELLEME 19.10.2019 13:13
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi'nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

SİLAH SATIŞINI DURDURAN ÜLKELERE SERT SÖZLER

Ruanda soykırımında hangi sömürgeci devletin parmağı olduğunu herhalde sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Bugün bize Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı silah ambargosu uygulayanlar o günlerde eli kanlı katilleri silah ve mühimmata boğmuştur. Sahada devam eden vahşete rağmen bu Batılı devletler, soykırımcılara silah satışını durdurmayı akıllarından dahi geçirmemiştir. Aynı şekilde, Somali'nin yıllarca boğuştuğu iç savaşta kimlerin menfaati olduğu malumunuzdur. Çok uzun yıllar huzur içinde yaşayan Orta Afrika Cumhuriyeti'ni karıştıranlar da yine aynı unsurlardır. Bugün bize hak, hukuk ve özgürlük dersi verenlerin neredeyse tamamının geçmişinde ya katliam ya işgal ya da sömürgecilik lekesi muhakkak vardır.

Bir batılı devlet adamının ibretlik sözünü paylaşmak istiyorum: Bir damla petrol bir damla kandan daha kıymetlidir. Yaklaşık 100 yıl önce Churchill'in avam kamarasında söylediği bu cümle tarihi bir itiraf olarak halen geçerlidir. Aradan yüzyıllar da geçse beyaz adamın Afrika'ya Ortadoğu'ya yönelik bakış açısı değişmiyor.

 

Afrika dostu Afrika sevdalısı bir siyasetçiyim. Yılların ihmalini gidermek için çok büyük gayret sarf ettim. 27 Afrika ülkesini ziyaret ettim. Allah'a hamdolsun Türkiye Afrika ilişkilerini bundan 15 yıl önce hayal dahi edilemeyecek seviyelere getirdik.

SAYI 42'YE ÇIKTI

Afrika ülkelerinde TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, THY ve Kızılay gibi kurumlarımızla varlığımızı daha da yaygınlaştırdık. Büyükelçilik sayımızı 42'ye çıkardık. Dünyadaki en büyük diplomatik temsilciliğimizi Somali'de açtık.

Kimi batılı devletler sizlerle kucaklaşmamızdan rahatsız oluyorlar. İstiyorlar ki Afrika kendilerine bağlı olmaya devam etsin. Afrika'nın ayağa kalkmasını potansiyelini hayata geçirmesini barışın hakim olmasını arzu etmiyorlar.

BİZE ÇOK GÖRÜYORLAR

Kendi vatandaşlarına hak gördüklerini Afrika gibi coğrafyalar için lüks görüyorlar. Özgürlüğü, demokrasiyi, refahı, huzuru ekonomik kalkınmayı size ve bize çok görüyorlar. Bunu için de etnik ve dini, farklılıkların kışkırtılmasında iç savaşlara kadar her şeyi kullanıyorlar.

Ruanda soykırımında hangi sömürgeci devletin parmağı olduğunu herhalde sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Bugün bize silah ambargosu uygulayanlar o günlerde eli kanlı katilleri silaha boğmuştur.

TARİHİ İTİRAFI HATIRLATTI

Bir batılı devlet adamının ibretlik sözünü paylaşmak istiyorum: Bir damla petrol bir damla kandan daha kıymetlidir.Yaklaşık 100 yıl önce Churchill'in avam kamarasında söylediği bu cümle tarihi bir itiraf olarak halen geçerlidir. Aradan yüzyıllar da geçse beyaz adamın Afrika'ya Ortadoğu'ya yönelik bakış açısı değişmiyor.

"BİZİM TARİHİMİZDE IRKÇILIK SÖMÜRGECİLİK İŞGAL KATLİAM YOKTUR"

Batılıların beyaz ırkın üstünlüğüne yönelik bakışında hiçbir azalma olmuyor. Bittiği iddia edilen sömürgecilik yeni biçimler alarak devam ediyor. Kıtanın halen açlıkla gündeme gelmesinin sebebi neokolonyalizmdir. Bizim tarihimizde ırkçılık sömürgecilik işgal katliam yoktur. Ülke ve millet olarak hiçbir toplumun kaynağı üzerinden refah devşirme peşinden koşmadık. Dilinden renginden dolayı hiçbir insanı hor görmedik.

 

 

YORUMLAR 34
  • Filiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Wow. Harika bir konuşma. Batı bizi suçlamadan önce kendi burnunu yoklasın.
    Cevapla
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    bize silah amborgosu uygulayan devletlere siz silah vermeyin biz bedavaya amarikanin pkk ya gönderdigi silahlar bize yeter
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah C.C. bu romalilari, bati ülkelerini ve dostlarini helak eder en yakinda, insallah ….. Lanet olsun melun batı.
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Dunya lideri kim ne derse desin.Kemal a kalsadik Allaaah vermesin ne demisti suriyede ne isimiz var,pyd kendi ulkesini savunuyor,afrine sakin girmeyin diyenlere artik OY yok !
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize ambargo koyan ülkelere soralım bize ne sat mıyorsunuz bizde var biz size satabiliriz diye işin aslı şu artık biliyorlar incik boncuk alıyor artık para kazanamıyorlar ambargo koyuyorlar şimdi bir haber yayınlayın önümüzdeki 5 senede türkiye 100 milyor dolarlık silah alacak diye bak görün o zaman reisin kapısında yatarlar Merkel takma sakal takar Reis le görüşür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak