PKK/YPG'den Türk askerine saldırı! Acı haberler geldi

Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasına göre, Tel Abyad bölgesinde 20 Ekim 2019 tarihinde keşif gözetleme görevi esnasında PKK/YPG'li teröristlerin açtığı tanksavar ve hafif silah ateşinde bir asker şehit oldu, bir asker ise yaralandı. Bakanlıktan yapılan yeni açıklamada ise, güvenli bölge mutabakatına rağmen teröristlerin 20 taciz/ihlal gerçekleştirildiği duyuruldu. Bir şehit haberi de Hakkari'den geldi.

GİRİŞ 20.10.2019 07:34 GÜNCELLEME 25.10.2019 13:27
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan son dakika açıklamasında, "Tel Abyad bölgesinde 20 Ekim 2019 tarihinde keşif gözetleme görevi esnasında PKK/YPG'li teröristlerin açtığı tanksavar ve hafif silah ateşi neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

 

 

BAKANLIKTAN BİR AÇIKLAMA DAHA: 20 TACİZ ATIŞI YAPILDI

Milli Savunma Bakanlığından, ABD ile 17 Ekim'de yapılan Güvenli Bölge Mutabakatı'na rağmen PKK/YPG'li teröristlerce 20 taciz/ihlal gerçekleştirildiği bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "ABD ile 17 Ekim 2019 tarihinde yapılan Güvenli Bölge Mutabakatı'na rağmen PKK/YPG'li teröristler tarafından 20 taciz/ihlal gerçekleştirilmiştir. Mutabakata aykırı tüm bu eylemlere rağmen dün çoğu ambulanstan oluşan 39 araçlık bir konvoyun Resulayn'a emniyetle giriş ve çıkışı sağlanmış, yaralıların ve bazı kişilerin bölgeden emniyetle tahliyesi gerçekleşmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

 

 

BİR ŞEHİT HABERİ DE HAKKARİ'DEN

Suriye'de terör örgütüne karşı yürütülen operasyonun yanı sıra, yurt içinde de PKK ile mücadele aralıksız devam ediyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada bir askerin şehit olduğu öğrenildi. Şemdinli'de, teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan piyade er Sezai Ekşioğlu, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Acı haber, şehidin Erzurum'da yaşayan ailesine verildi. Bekar olduğu öğrenilen şehidin evine ve köyün sokaklarına, Türk bayrakları asıldı. Şehit piyade er Sezai Ekşioğlu'nun cenazesinin, akşam saatlerinde hava yoluyla Erzurum'a getirileceği, pazartesi günü düzenlenecek tören sonrası toprağa verileceği belirtildi.

ÇAVUŞOĞLU KİRLİ OYUNU DEŞİFRE ETTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu "Başkent Kulisi" adlı programa konuk oldu. Çavuşoğlu, PKK/YPG'nin taciz atışları için "ABD'nin talimatına rağmen taciz ihlalleri yapıyorlar. ABD de terör örgütüne güvenmemesi gerektiğini görmüştür herhalde. Buradaki kasıtları şu: Türkiye karşılık versin. Onlar da bunun kara propagandasını yapsın!" ifadelerini kullandı.

HAREKATA 120 SAATLİK MOLA

Türkiye'nin terör devleti kurulmasını engellemek ve Suriyelilerin kendi ülkelerine dönüşünü sağlamak için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na, 10. gününde ara verilmişti. Mike Pence liderliğinde Ankara'ya gelen ABD heyetiyle Beştepe'de 4 saat süren toplantı yapılmış, görüşmeler sonunda Türkiye operasyona 120 saat (5 gün) ara vermişti. Bu zaman zarfında PKK/PYD/YPG/SDG, Suriye'nin kuzeyinde kontrol altında tuttuğu bölgelerden silahlarını bırakarak çekilecek. Eğer örgüt bölgeden çıkmazsa, operasyon kaldığı yerden devam edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 158
  • KASIM OCAK 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C. yar ve yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya sabır.. Sure doluyor., ama bunlar esadın veya rusyanın askerleri olarak umarım karşımıza çıkmazlar.. Üniforma degiştirmek zor değil.. Ama karşılarında eski Türkiye yok. Çok şükür
    Cevapla
  • ArapBingöl 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabim Vatanimizin Bütünlügünü beraberligini korusun Allah Bir an once Silahli kuvetlerimizi korusun Karsimizdaki hainler kahbece Ve haince saldiranlar biz ise Mazlum gordugumuz insalara Care olmaya calisan garipleriz Hailer Türkiye de Bizi hedef Alanlar burda Nerde Emiyet İstiparat Nerde Milli İstiparat Nerde uyuyorlarmi yoksa Bu kurumlarimiz uyuyormu Görevlerinizimi unutunuz Canlarimiz gidiyor Hainlere Göz Actirmayin Bakin ABD Niye Güçlü Bir Devlet Haileri ihanet Edenleri yasatmiyor AMA Biz Bakiyoruz Taviz vermesek kimse Ihanet edemez Ve icimizde Hainde Barinamaz icimiz hain ve ihanetci Dolmus Rabi Ülkemizi Korusun
    Cevapla
  • Yistif - Rize 4 yıl önce Şikayet Et
    Yarın başımıza bela olacak bir anlaşmayı neden kabul ettik hala anlamıyorum. Biz oralardan teröristleri kendimiz öldürerek çıkartmalıydık. Bu gidenler ömrümüz boyunca başımıza bela olacaklar. Oraları boşalttıklarını da hiç sanmıyorum. Tamam Türk Silahlı Kuvvetleri elbette kontrol ediyor ama kâfir yine bize oyun oynuyordur.
    Cevapla
  • Vanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    3 tane keskin nişancı bırakın sınıra kafasını kaldırası indirsin sürünerek kaçsın çapulcular o ki sen ne desen kimse bizden taraf deyil vurun gitsin itleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi