Erdoğan açıkladı: Türkiye'de üretmek istediler, izin vermedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Rize Tanıtım Günleri'nde vatandaşa hitap etti. Sigaranın haram olduğunu belirten Başkan Erdoğan, elektronik sigara üretimi için Türkiye'den yer istendiği ve buna izin vermediğini açıkladı.

GİRİŞ 20.10.2019 21:18 GÜNCELLEME 21.10.2019 00:29
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Rize Tanıtım Günleri kapsamında düzenlenen "Bırakalım Sigarayı, İçelim Rize Çayı" programında açıklamalarda bulundu.



Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

Daha önceki seçimlerde olduğu gibi 31 Mart'ta da Rize yüzde 73 oy oranıyla Türkiye birincisi olarak AK Parti'yi zirveye taşıdı. Bu ziyaretimizde ayrıca toplam yatırım tutarı, 1 milyar 103 milyon lirayı bulan 28 adet projenin de toplu açılış törenini gerçekleştirdik. Açılışını yaptığımız eserler arasında Çaykur'un 633 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği çay paketleme fabrikası da vardı. Aynı ziyarette hemşehrilerimizle hepsi birbirinden önemli pek çok müjdeyi paylaştık. Açılışını yaptığımız eserlerin Rize'mize hayırlı olmasını diliyorum

'ASLA BÖLGECİLİK YAPMADIK'

Elbette 81 vilayetimizin her biri kıymetlidir. Her biri değerlidir, her biri bir başka güzeldir. Şehit kanlarıyla sulanmış mukaddes vatan toprağının her bir karışının, gönlümüzün başköşesinde yeri vardır. 40 yıllık siyasi hayatımızda asla bölgecilik yapmadık. Ne insanlarımız ne şehirlerimiz arasında hiçbir ayrıma gitmedik. 780 bin kilometrekarenin tamamına aynı nazarla baktık. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni demeden, Türkiye'nin renklerini aynı samimiyetle kucakladık. 82 milyonunun her bir ferdine aynı sevda ile aynı heyecanla hizmet ettik. Çünkü yaradılanı yaradandan ötürü sevdik.

Ana yurdum, baba ocağım Rize'nin kalbimizde yeri, tabii ki her zaman farklı oldu. Vefasıyla, desteğiyle, duasıyla Rize bize her zaman yoldaşlık etti. Rizeli hemşehrilerim, siyasi hayatımızın hiçbir döneminde bizi yalnız bırakmadı. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda, yanımızda sizler vardınız. 2001 yılında AK Parti'yi kurarken, 2002 senesinde iktidara yürürken, Allah'ın yardımını ve sizlerin desteğini daima üzerimizde hissettik. 17 yıldır, nice başarılara birlikte imza attık. Nice badireleri yine beraber aştık. Hayatımın her safhasında siz hemşehrilerimin dostluğunu, sadakatini, duasını yanımda buldum. Bugün de aynı duygularla dolup taşıyorum. Sizler bizi sevdiniz, bizi hep bağrınıza bastınız. İnşallah bizler de bu can, bu tende olduğu sürece Rize'yi sevmeyi, Rizeli hemşehrilerimizle iftihar etmeyi sürdüreceğiz.


'İNANIN SİGARA HARAMDIR!'

Benim hemşehrilerim aynı zamanda son derece zeki ve esprilidir. Rize günlerinin bu seneki temasında, Rize'nin o ince zekasına, pratikliğine bir kez daha şahit oluyoruz. 'Bırakalım sigarayı, içelim Rize çayı'. Ama bugün burada bir karar vermemiz lazım. Bu melaneti bırakalım, kendi kendimize zarar veriyoruz. Hem kasaya, hem keseye, hem vücuda. Yazıktır, günahtır. Bu israf. Ben Cumhurbaşkanı olarak sevdiklerime diyorum ki; inanın bu haramdır. Diyanet İşleri Başkanımız da söyledi. 'Haramdır' dedi. Niye? Kasaya, emanet-i ilahi olan bu vücuda zararı var mı? Var. Doktorlar da burada. Öyleyse haram.

'YATIRIM YAPMAK İSTEDİLER İZİN VERMEDİM'

Kimi biz zenginleştiriyoruz? O malumlar var ya? Adamlar geliyor bize, yok elektronik sigara... Sigaranın elektroniği mi olurmuş? Bunun için bizden özellikle yer istiyorlar, müsaade istiyorlar. Vermedim, vermem. Marka olarak da söyleyeyim, radyo Philips değil, sigaranın da bir Philips'i var. Bunlar Türkiye'de yatırım yapacakmış. Adını da böyle koyuyorlar. 'Yatırım yapacağız.'. O yatırımı siz başka yerde yapın. Ama şimdi ne yapıyorlar? Kaçak olarak bunu ülkeme sokuyorlar. Ticaret Bakanıma da söylüyorum, bunları asla ülkemize sokmayacağız. Çünkü bunlar benim vatandaşımı zehirleyerek zengin oluyorlar. Bunlara fırsat vermeyeceğiz.

Elektronik sigarayı asla ülkemize sokmayacağız, bunlara fırsat vermeyeceğiz, asla müsaade etmeyeceğiz. Sigarayla gerçek anlamda mücadeleyi biz başlattık. Artık herkes sigaraya özenilmesi gereken alışkanlık olarak değil, çok ciddi sağlık problemlerine neden olarak bakıyor. Eğitim, sağlık ve spor tesislerinde sigara satışını men ettik. Şimdi tek tip paket uygulamasına geçiyoruz. Devlet olrak tek bir insanımızın dahi sigara illetinin pençesine düşmesine izin vermeyiz. Günde 20 bin kişi sigarara bağlı hastalıkların yüzünden hayatını kaybediyor.

Çay üretiminde ilk sıralarda olan Türkiye'nin artık bu ürünü markalaştıran ülkeler arasında olması gerekiyor. Türkiye son 17 yılda markalaşma alanında ciddi bir mesafe almıştır. Çayımız sadece Rize'yi değil, Türkiye'yi temsil edecek küresel markaya dönüşmelidir.



BARIŞ PINARI HAREKATI

Vatanımızın bekası, milletimizin huzuru söz konusu olduğunda kimsenin icazetini arama ihtiyacı hissetmiyoruz. Barış Pınarı Harekatı ile ülkemizin bu tavizsiz duruşunu bir kez daha ortaya koyduk. Toplam 111 yerleşim birimini kontrol altına aldık. Sadece 9 gün içinde 765  teröristi etkisiz hale getirerek bin 500 kilometrekarelik alanı temizledik.

'TERÖR ÖRGÜTÜYLE DEĞİL, ABD İLE ANLAŞTIK'

(120 saat) Buna uyulduğu takdirde ne ala, uyulmadığı takdirde 120 saat bittiği anda tekrar harekatı aynen bırakılan yerden devam ettiririz. Güvenlik bölgesini koruma altına alacağız. Dersimizi çalıştık, planlarımız, projelerimiz tamam. Adımlarımızı buna göre atıyoruz.

Terör örgütüyle anlaşmadık, ABD ile anlaştık. Burada birileri saptırma yapıyor, öyle bir şey yok. Amerikalı müttefiklerimizden beklentimiz, Türkiye'ye verdikleri sözlere bu sefer bağlı kalmalarıdır.

 

 

YORUMLAR 151
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    reisim sigara haram tamam eyvallah.. haram birşeyin vergisini alıp emekliye memura maaş olarak vermek sevap mı? burda bir yanlışlık var. Piyango toto loto haram ama vergisi helal.. yok öyle bir dünya.. lütfen madem haram bu zıkkım sizin yapacağınız bu ülkede satış ve üretimi derhal yasaklamak...
    Cevapla
  • ıspartalı 4 yıl önce Şikayet Et
    ıspartayada coco cola fabrikası açıldı.oda zararlı ne olduğu belli değil. onlarında engellenmesi lazım.bu coco colanın içinde ne var kimse bilmiyor.türkiyede 3 kişi varmış bilen. ve mideler hep coladan hasta .
    Cevapla
  • TürkMücahid 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisim; dün pazar-pazarına çıktım..! Yol boyunca "tütün" satan küçük dükkanlar gördüm !!! Pazara girdim (sebze-meyve pazarına) pazarın girişlerinde, çıkışlarında, yan ara yollarında onlarca "tütün satan seyyar arabalar" gördüm. Daha 4-5 ay öncesine kadar bunlardan bir kaç tane vardı ! Lakin "SİZ" sigara yasağı dedikçe bunların sayısı artıyor ! Bunlara kim izin veriyor? Her mahallede 2-3 ad. tütün satan dükkanlar var. Ve de en önemlisi parklara yakın yerler... Parklarda da gençler duman dumana..! ACİL BUNLARA ÇÖZÜM BULUNMALI, yoksa gençlere çok yazık olacak.
    Cevapla
  • muammer demir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ve hatta derimki sigara çok ucuzlasın kaçakçılara fırsat verilmesin sadece satışını belirli noktalarda hepsinin mesafesi bribirne yakın olmamak kaydıyla sadece tütün ürünü satış yerleri olsun başka iğne bile satmasınlar herkes gitsin ordan alsın ve adıda sigara satış noktası yazmasın adı farklı bir şey olsun
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen küçükken kaç yaşındaydın?
    Cevapla
  • MUAMMER DEMİR 4 yıl önce Şikayet Et
    yorumları biraz okudum arkadaşlar herhalde konunun önemini anlamış değiller sigara haram diyerek sayın başkanımız aslında ülkeye çok büyük zararı olduğunu vurguluyor sen bu zararı görmekte kör olabilrsin. sağlıklı bir toplum için bu şart keşke bende bırakabilsem günde 1-2 paket sigara içerim ama benim çocuklarım sigara içmesin isterim herkesin çocukları da içmesin sigara en çok geri kalmış ülkelerde tüketilir. ve sigarayı en çok müslümanlar içiyor adam seni zehirliyor kardeşim sen farkında değilsin sırf laf olsun yorum yapayım yada muhalefet olsun diye ters yorumlar yapılmamalı doğrunun yanında durunki eğri bir şey olduğunda sizin yanınızda duralım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’