Son dakika haberi:HDP'li üç isme terör operasyonu! Gözaltına alındılar

Son dakika haberi... Diyarbakır'da HDP'li görevden alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile Kayapınar Belediye Başkanı Kezban Yılmaz ve Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz gözaltına alındı.

GİRİŞ 21.10.2019 08:49 GÜNCELLEME 21.10.2019 09:44
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından biri görevden alınan 3 HDP'li belediye başkanına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

 

 

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince adreslerine düzenlenen operasyonda eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediye Başkanı Kezban Yılmaz ve Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz, gözaltına alındı.

Mızraklı'nın jandarmada, Yılmaz ve Ayaz'ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

 

 

11 SORUŞTURMA, 1 DAVA 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı hakkında Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme’ suçundan açılan dava ile ‘Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Suçu ve Suçluyu Övmek’ ve ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçlarından ise 3’ü İçişleri Bakanlığı’nca açılan 11 soruşturma bulunuyor. 

Adnan Selçuk Mızraklı
HDP'li Kezban Yılmaz
Gözaltına alınan Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz

TERÖRİST YAKINLARINA İŞ 

- Belediyeleri yeniden bölücü terör örgütü ile iltisaklı, irtibatlı kişilerin bulunduğu bir merkez haline getirmeye çalıştılar 

- Terör örgütüne katılımın son derece azalması nedeniyle, örgüte katılımın desteklenmesi için terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen PKK’lı teröristlerin yakınlarına iş imkânı ve ailelerine maddi destek sağlamaya çalıştılar. 

- Şehit yakınlarına mobbing uyguladılar 

- Teröristlerin cenazelerine katılarak ve bu teröristlerin mezarlarını ziyaret ederek terör örgütüne ve teröristlere alenen destek verdiler, 

- 2019 yerel seçimleri sonrasında milli manevi geçmişimizi hatırlamamıza yardımcı olan cadde, sokak veya park isimlerini, terör örgütü üyeliğinden hapis cezası almış örgüt mensuplarının isimleri ile değiştirmeye başladılar, 

- Belediye başkanlarının ölen teröristler için esas duruşa geçerek saygı duruşunda bulundukları, bölücü terör örgütü mensupları tarafından çok sık kullanılan Örgüt Marşının bu saygı duruşu esnasında söylendiği tespit edilmiştir.  Ahmet Türk: 1999 yılında Bagok Dağında etkisiz hale getirilen 20 terörist için temsili olarak yaptırılan 20 boş mezar ile terörist Ayten Tekin ve Ahmet Uğurlar’ın isimlerinin verildiği mezarlıklara yardımda bulundu. 

YORUMLAR 59
  • Cengo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainleri vatandaşlıktan çıkarıp Almanya ya Fransaya postalayın gitsin.....
    Cevapla
  • Marutlu hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Hdp Suruç'ta vurgun yaptı. Eş başkan Abdullah Polat hdp'den istifa etti. Ortalık koptu. Suruç belediyesinde herkez bir baş olmuş. Diyarbakır dan pkklılar geliyor. Öğrendiğim kadarı ile terör yuvası olmuş. Bu gidişle kayyum yakındır.
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu insan kacakcilari musluman kurt kardeslrimize yillardir tehdit ve baski uyguluyorlardi artik bitti.Göreceksiniz artik nere gitseler yuhalanacaklar ve protesto edilecekler,hemde bunlarla ittifak edip kolkola olanlarda insan icine cikamayacak hale geldiler.
    Cevapla
  • İSOTÇU 4 yıl önce Şikayet Et
    şanlıurfanın nerdeyse yüzde 80 oranında kürt var. ama kürt bir millet olarak biz TÜRKÜZ. Ne Hdp'yi tanırız nede başka bir yapılanmayı. Bizim için Devlet Ebet Müddet. Bir tek kaza ile suruç ilçesini Hdp kazandı. Onunda sonu yakındır inşallah.
    Cevapla
  • rizele 4 yıl önce Şikayet Et
    sanlıurfanın çogu araptır kurtler orda azınlıkta salllama isotçu..
    Cevapla
  • Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın artık bi dahada böyle parti kurulmasına müsade etmeyin
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Kapatsan HDP nin yan kolu 10 tane daha parti var. Hemen başka parti de devam ederler.Önemli olan kapatılması değil bu partiye nefes aldirmamak lazim.
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Millet kapatacak Hdp yi ve Onlarla ittifak edenleri,az kaldi biraz sabir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!