İran'ın gözü önünde Türkiye'ye saldırı! İzlemekle yetindiler...

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Türkiye ile ABD arasında mutabakat sağlanmasının ardından İran sınırındaki PKK saldırıları yeniden arttı. İran topraklarından sızma girişimlerinde bulunan PKK'lılar, Van, Iğdır ve Ağrı'da askerlerimizi hedef aldı. 3 ayrı saldırıda bir askerimiz şehit düştü, 7 askerimiz yaralandı. Saldırılara çok yakın bölgelerde İran ordusuna ait askeri üslerin olması, "İran, PKK'lıların geçişine göz mü yumuyor?" sorusunu da beraberinde getirdi. Akeri kaynaklara göre, İran ordusunun haberi olmadan teröristlerin bu bölgeden geçmesi mümkün değil.

İran'ın gözü önünde Türkiye'ye saldırı! İzlemekle yetindiler...
İran'ın gözü önünde Türkiye'ye saldırı! İzlemekle yetindiler...
GİRİŞ 22.10.2019 06:46 GÜNCELLEME 22.10.2019 07:24
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda teröristlerin 32 mil güneye çekilmesi karşılığında askeri harekata ara verildi.

 

 

ABD ile Türkiye arasında mutabakatın imzalanmasından saatler geçmeden İran sınırındaki askeri üslerimize yönelik üç farklı terör saldırısı gerçekleştirildi.

PKK'lı teröristlerin İran sınırından sızarak gerçekleştirdiği saldırılarda bir askerimiz şehit düştü, 7 askerimiz yaralandı.

 

 

Konu ile ilgili bilgi veren askeri kaynaklar, İran'a ait bölgede çok sayıda askeri üslerin bulunduğuna dikkat çekerek, teröristlerin bu bölgeden İran ordusunun haberi olmadan geçmesinin mümkün olamayacağını vurguladı.

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ!

Türkiye'nin ABD ile güvenli bölge konusunda uzlaşmasının ardından İran sınırından gelen teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıların zamanlaması da dikkatlerden kaçmadı.

PKK'lı teröristler, özellikle bir kısmı İran sınırları içinde yer alan Kandil Dağlarını ana karargâh olarak kullanıyor.

İRAN BARIŞ PINARI HAREKATI'NA NASIL TEPKİ VERDİ?

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından İran'dan gelen tepkiler de yakından takip edildi. İran medyası, Zeytin Dalı Harekatı'nda olduğu gibi bu operasyonla ilgili çok sayıda kara propagandaya imza attı. İran hükümetinden gelen çelişkili açıklamalarsa dikkatlerden kaçmadı.

İranlı imamlar, Cuma hutbesinde Barış Pınarı Harekatı’nı eleştirip Türkiye’yi ‘Osmanlı rüyası görmekle’ suçladı.

İRAN SINIRINDAKİ SALDIRILAR NEREDE YAPILDI?

ABD ile Türkiye imzalanan mutabakattan tam 3 saat sonra, Van'ın Çaldıran ilçesinde Uzunyol Hudut Karakolu ile Soğuksu Karakolu bölgesinde devriye faaliyeti yapan askerlerimize İran tarafından ateş açıldı. Bu bölgede 1 askerimiz şehit düştü, 2 askerimiz yaralandı. Saldırının gerçekleştiği bölgeye çok yakın bir noktada İran ordusuna ait askeri üs bulunuyor.

IĞDIR'DA HUDUT KARAKOLUNU HEDEF ALDILAR

İran üzerinden Türkiye'deki sınır karakollarını hedef alan PKK'lı teröristler, Iğdır’ın Aralık İlçesi Gökay Hudut Karakoluna roketli saldırı düzenlendi. Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılan 1 asker ağır yaralandı.

AĞRI'DA ROKETATARLI SALDIRI: 5 YARALI

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde devriye görevi yapan zırhlı araca, PKK'lı teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 1'i ağır, 5 asker yaralandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 217
  • Abdullah 46&61 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle devam ederse bir barış pınarı'da İran'a yaparız.
    Cevapla
  • Hayırsız komşular 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlardan ne zaman hayır gördük ki, komşuların biri diğerinden beter
    Cevapla
  • said 4 yıl önce Şikayet Et
    bu hainliği düşünen askerler kendi vatan ve milleti içinde aynı hainliği düşünürler iran hükümetinin dikkatine.
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sinirada duvar örülmelidir
    Cevapla
  • Akıl 4 yıl önce Şikayet Et
    bu müslüman katili iran hiç bir zaman müslümanlar için zarardan başka bir iyiliği olmamıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço