Son dakika haberi: HDP'li 4 belediyeye kayyum atandı

Van'ın Erciş ilçesinde hakkındaki terör soruşturması nedeniyle gözaltında bulunan HDP'li Belediye Başkanı Yıldız Çetin'in yerine Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, "Belediye Başkan Vekili" olarak görevlendirildi. Öte yandan Diyarbakır’da HDP’li Kayapınar, Kocaköy ve Bismil ilçe belediyelerine de kayyum atandı. Görevden alınarak yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı tutuklandı.

GİRİŞ 22.10.2019 08:59 GÜNCELLEME 22.10.2019 16:56
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’da HDP’li Kayapınar, Kocaköy ve Bismil ilçe belediyelerine görevlendirme yapıldı. Van'ın Erciş ilçesinde hakkındaki terör soruşturması nedeniyle gözaltında bulunan HDP'li Belediye Başkanı Yıldız Çetin'in yerine Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, "Belediye Başkanvekili" olarak görevlendirildi.

 

 

TERÖR SORUŞTURMASI NEDENİYLE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Valilikten yapılan açıklamada, HDP'li Erciş Belediye Başkanı Çetin'in, Van 4 ve 5. Ağır Ceza Mahkemesinde "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yargılandığı anımsatıldı.

 

 

Çetin hakkında ayrıca Van ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan soruşturma sürecinin devam ettiği vurgulanan açıklamada, Çetin'in ilçedeki soruşturma kapsamında gözaltında bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin, hakkında devam eden adli işlem süreçleri ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2019/1319 sayılı soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alınmış olması göz önünde bulundurularak Anayasanın 127. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddelerine istinaden Bakanlığımızın 21 Ekim 2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45'inci maddesi uyarınca yine Belediye Kanunu'nun 46'ncı maddesi kapsamında Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu Erciş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir."

SORUŞTURMADA 14 KİŞİDEN 8'İ TUTUKLANDI

Van’ın Erciş ilçesinde yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheliden 8’i tutuklanırken, iki şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada ilçe emniyet ve ilçe jandarma ekiplerince ‘Terör örgütü PKK/KCK’ya üye olmak, yardım ve yataklık etmek’ ve ‘Terör örgütüne eleman temin etmek’ suçlarından gözaltına alınan HDP’li Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin, HDP Erciş İlçe Başkanı Şakir Asıl’ın da aralarında bulunduğu 14 şüpheliden 10’u dün işlemlerinin ardından Erciş Adliyesine sevk edildi. Savcılıktaki sorgu sonrası tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ş.B, M.Ş, B.K, N.Y, A.A, Ü.C, Z.C ve F.C tutuklanırken, O.A ve E.A ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Gözaltında bulunan diğer şüphelilerden Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin, meclis üyesi Bayram Çiçek, HDP Erciş İlçe Başkanı Şakir Asıl ile ilçe yöneticisi Hücret Kandemir’in sorgulamaları ise devam ediyor. Mahkemece tutuklanan 8 kişi güvenlik ekipleri tarafından Van F Tıpı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

YORUMLAR 48
  • 36Kars 4 yıl önce Şikayet Et
    Kars ilimize de Kayyum atansın. Bıktık bu hdp. illetinden.
    Cevapla
  • idam -gelmeli 4 yıl önce Şikayet Et
    pkk uzantisi oldugu tespit edilenler ihrac edilsin hapis yada idam vatana ihanetten baska yolu yok
    Cevapla
  • 06 vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hdp li bütün belediyelere kayyum atansın böyle tek tek uğraşılmasın.
    Cevapla
  • Ş.URFALI 4 yıl önce Şikayet Et
    urfanın adının kirlenmesini istemiyoruz. Suruç ilçesi Hdp yönetiminde ve terörle ilişkileri açık. barış pınarı harekatına bile karşı çıkıp basın açıklaması yaptılar. kesinlikle KAYYUM atayın.
    Cevapla
  • URFALI 4 yıl önce Şikayet Et
    HDP TERÖR TEMSİLCİSİDİR derhal kapanmalı ve suçlular cezalandırılmalıdır.biraz radkal olmak lazım bu konularda. aynen kim jong gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı