Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı tutuklandı

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, terör soruşturması kapsamında tutuklandı.

GİRİŞ 22.10.2019 18:00 GÜNCELLEME 22.10.2019 18:03
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında dün gözaltına alınan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile görevden alınan Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz'ın, sevk edildikleri adliyede savcılıktaki sorguları tamamlandı.

 

 

Çıkarıldıkları mahkemece, Mızraklı, "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, Ayaz adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlier'in sevk edildiği adliyede savcılıktaki sorguları sürüyor.

 

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında görevden alınan 4 HDP'li belediye başkanına yönelik yakalama kararı çıkarılmış, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince adreslerine düzenlenen operasyonda Mızraklı, Yılmaz, Ayaz ve Nazlier, gözaltına alınarak emniyet ve jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmişlerdi.

YORUMLAR 17
  • Dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ha şöyle.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    orhan ve selçuk türk ismidir. siz önce o isimlerinizi bi değiştirin. bunlar nasıl kürtse artık...
    Cevapla
  • Diyarbakır 21 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben Diyarbakırlı'yım (Merkez, Ofis)... Eski kayyum Diyarbekir'imizi İstanbul'da bile örneği olmayan şekilde adeta cennete çevirmişti. Bu teröristler geldi, her şeyi sonlandırıp tek kuruşu bile Kandil'e göndermeye başladılar. Tekrar perişan oldu şehrimiz... İnşallah yeni kayyum tekrar toparlar. Bunlar Kürt düşmanı, satılmış, terörist... Asla fırsat tanınmamalı ve gereken cezaları tam verilmeli.
    Cevapla
  • Kurdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Harika konuştun. Devletin ağzı ile halktan ayrı
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatansever bu vatana hayinlik edenleri terör sempatizanlığı yapanları başta Türkiye büyük millet Meclis den başlayarak alın bakalım terör bitiyormu bitmiyor mu
    Cevapla
  • Usunuz bol ola 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatan sever yonetıcı ısterız vatan haını ıstemeyız sımdı gıtsın travması duzelır ınsallah cezasını cektıkten sonra darısı onun gıbı olanların basına !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor