‘Simit’ kelimesi resmi olarak İngilizce sözlüğe girdi

İlk kez 1 Şubat 1884'te yayımlanmaya başlanan Oxford İngilizce Sözlüğü, ‘simit’ kelimesini, İngilizce kelime haznesine ekledi.

‘Simit’ kelimesi resmi olarak İngilizce sözlüğe girdi
‘Simit’ kelimesi resmi olarak İngilizce sözlüğe girdi
GİRİŞ 23.10.2019 11:12 GÜNCELLEME 23.10.2019 11:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Oxford İngilizce Sözlüğü’nün yayınladığı güncellemede, 'simit' kelimesinin İngilizce kelime haznesine eklendiği duyuruldu.

 

 

Çok sayıda farklı kelimenin de yer aldığı listede simit, ‘Türkiye menşeli pekmeze bulanmış, susamla kaplı bir tür ekmek olarak’ olarak tanımlandı.

Sözlükte simit ve İngilizce açıklaması şu şekilde yer aldı: simit (a type of bread often coated with molasses and covered in sesame seeds, originating in Turkey)

 

 

DAHA ÖNCE 'TURKİSH BAGEL' DENİLİYORDU

Türkiye'de İzmirlilerin 'gevrek' dediği simit artık İngilizce için otorite kabul edilen Oxford Sözlüğü'nde de 'simit' olarak kendine yer buldu.

Sözlükte simit için önceden 'Turkish bagel' tabiri kullanıyordu. Ancak bagel; ABD ve Kanada'da sıkça tüketilen şekil olarak simidi andırmakla birlikte aynı tatta olmayan bir ekmek türü.

 

YORUMLAR 5
  • Zafer Başaran 4 yıl önce Şikayet Et
    Simitin hasını Izmitte yersiniz. Fethiye cd. ki fırından dumanı üstünde yanında tavşan kanı çay bir dilim eski kaşar... Ne yapayım senin pizzanı vs. ni. Sonra birazda pişmaniye Allah Allah daha ne isterim. Allaha emanet olun saygılar sunuyorum.
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    yunanlılar weya ermeniler kapamamış mı , wah wah.
    Cevapla
  • cabir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ah şöyle bi Trabzon simidi olsa da yesek kahvaltıda çıtır çıtır
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    simit simit olmaktan çıktıktan sonra sözlüğe girse ne olur? Simit yapan kaldımı. Ekmek hamuruna susam koyunca simit olmuyor.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Atana Rahmet.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı