Erdoğan'dan Avrupa'ya 'Zamanı gelince salarız' resti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 105. dönem Kaymakamlık Kursu kura töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Suriyeli mültecilerin Güvenli Bölge'ye yerleştirilmesi konusunda ikiyüzlü bir tavır sergileyen Avrupa ülkelerine 'Tutuşmayın vakti saati gelince bu kapılar da açılır ve Suriyeli mülteciler salınır.' sözleriyle tepki gösterdi.

GİRİŞ 24.10.2019 17:07 GÜNCELLEME 25.10.2019 09:27
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın Suriyeli mültecilerle ilgili avare sözleri ve samimiyetsiz yaklaşımına tepki gösterdi. 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

''Yeni kaymakamlarımıza görev yerlerinde ve tüm meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Kaymakam ifadesi yönetim sistemimizde temel devlet görevlerinden biridir. Kaymakam anayasamıza göre ilçelerde cumhurbaşkanı adına görev yapan en yüksek devlet görevlisidir. Kaymakamlık müessesi de Osmanlı Devleti'nden devralınmıştır.

Kaymakamlarımız bekar veya evli şoförün yanına oturmalı kamyonete erzak mı koyacak kışın kömür mü koyacak hepsini yüklemeli ev ev dolaşmalı. Kapıyı çalmalı veya içeriden gelen sese kulak vermeli. Kim geldi dendiğinde de kaymakam demeli. Kaymakam hemen kolileri veya kömürü odunu oraya indiri vermeli. Bununla siz cumhurbaşkanınızın orada gören gözü duyan kulağı olmalısınız.

'YEDİ DÜVEL SALDIRIYOR'

Uluslararası bir mücadelenin içindeyiz. Yedi düvel saldırıyor yedi düvele karşı dimdik ayakta duruyoruz durmaya devam edeceğiz. Bağıranlar konuşanlar bunların hiçbirinin sınırı var mı? Yok. 911 kilometre sınırı olan Türkiye olarak eğer taciz ediliyorsak buna karşı sessiz kalamayız duramayız. Gereken neyse onu yapmaya mecburuz. Yaptık yapıyoruz ve yapacağız.

'ÖNCE AYNAYA BAKIN'

2. Dünya Savaşı'nda 50 milyon kişinin ölümünden sorumlu olanların bize insanlık dersi vermeye kalkmalarını acı bir tebessümle karşılıyoruz. Ruanda'da 1,5 milyon insanı öldüreceksin bize insanlık dersi vermeye kalkacaksın. Önce aynaya bakın. Bizim tarihimizde böyle bir şey asla yok.

AB'YE: TUTUŞMAYIN VAKTİ SAATİ GELİNCE BU KAPILAR AÇILIR''

Güvenli bölge bizim gündemimize bugün girmedi Obama'nın döneminde girdi. O zaman tüm dünya liderlerine söyledim. Ülkeme yönelik milyonlarca insan iltica ediyor. Bunu nereye kadar kaldıracağız? Gelin elinizi taşın altına sokun dedik hepsi lafta kaldı. Dünyada hiçbir ülke sizin bu yaptığınızı yapmadı dediler. Bal bala demekle ağız tatlanmıyor. Balı getir de bir yiyelim. Dün Avrupa Parlamentosu Suriye'de uçuşa yasak bölge teklifi yapıyor. Oluk oluk kanın aktığı o günlerde kimse bu teklife dönüp bakmamıştı. Şimdi birden bu tür konular akla geliyor. AB'nin sonu bu samimiyetsizliği ve iki yüzlülüğü yüzünden gelecektir. Bu gidiş iyi değil. Brexit bunlar durup dururken olmadı. Kapıları açarız dediğim zaman tutuşuyorlar. Tutuşmayın vakti saati gelince bu kapılar da açılır ve Suriyeli mülteciler salınır. Hadi bakalım yüz binleri bir de siz ağırlayın. Paranız var güçlüsünüz Yunanistan'a 100 kişi gidince bizi telefonla arıyorsunuz. Burada 4 milyon var. Kararlıyız. Türkiye'nin insani yaklaşımını zaaf olarak değerlendirenlere kadife eldivenimizdeki demir yumruğumuzu göstermekten asla geri durmayacağız.

Son dakika- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma yaptığı anlardan bir kare

KÜRT KARDEŞLERİMİZLE HERHANGİ BİR SORUNUMUZ YOK'

Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Bizim Suriye'de de Türkiye'de de Kürt kardeşlerimizle herhangi bir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz terör örgütlerini ta kendisiyledir. Batı Kürtler aşağıya Kürtler yukarı. Böyle diyerek terör örgütlerinin adını vermeyerek Kürtler dediğiniz zaman Kürt kardeşlerimizi adeta teröristler olarak vasıflandırmış oluyorsunuz. Bu yanlış bir şey.

KONTROL ALTINA ALDIK

Teröristleri muhatap alan liderler var. Bu ne menem iştir? Onları muhatap alıp şımartıyorlar. Devasa ülkelerin liderleri teröristlerle görüşüyor. Dünya liderleri teröristi masaya oturtup çözüm arıyor. Şu ana kadar bölgede kontrolümüze geçen alan büyüklüğü 4 bin 220 kilometrekareye ulaştı. Teröristlerin kayıpları da 795'i buldu.

KARŞIMIZA ÇIKAN TERÖRİSTLERİ EZERİZ

Bu arada karşımıza teröristler çıkarsa onları tepelemek de hakkımızdır bu yazılı kayda girmiştir. Barış Pınarı Harekatı'nı başarıya ulaştırmış olduk. Bu ilk aşamasını oluşturuyor. Harekat alanımızın doğusundaki Kamışlı ile batısındaki Ayn el Arap bölgesi Rusya ile rejim güçlerinin kontrolüne bırakıldı. Yeni duruma göre yeni değerlendirmeler yaptık. Terör örgütü mensupları dün saat 12.00'de başlamak üzere 150 saat içerisinde sınırlarımızın 30 kilometre dışına çıkarılarak buralardan uzaklaştırılacaktır. İlk 10 kilometresi Kamışlı şehir merkezi hariç Türkiye-Rusya ortak devriye bölgesi olacaktır. Şayet terör örgütü bu bölgelerden tacizi sürdürürse kendi harekat planımızı buralarda hayata geçirmeye devam edeceğiz.''

 

 

YORUMLAR 75
  • Ayarcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Açın kapıları, Ege denizine boğularak can vermesinler.karadan girsinler Avrupa ya...bizde bu terörist zihniyetinde olan Avrupa Birliği ülkelerinde n intikam alalım...
    Cevapla
  • alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkan kapıları aç artık....... batılılar kendini zaten biliyor ama Afrika kıtası ve değer ülkeler avrupa ve amerikanın gerçek yüzünü görsünler.
    Cevapla
  • Orhan Baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım sizden ricam bi 100.000 kişi bırakın anyayı konyayı öğrensinler
    Cevapla
  • Yozgatli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu is veresiye defteri gibi, Acin kapiyi Pesinat olsun. oyegil boyle olsun deriz. Baris pinarindaki gibi mertce dusunceyi uygulamak lazim bu ab ye.
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH'ım Sana Şükürler olsun Bize böyle yiğit,Dürüst Bir Cumhurbaşkanı nasib ettin.Uzun adam Yiğit adam Sen yürürken Alçaklar zalimler titriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası