Yangında evleri küle döndü! 'Çocuklara nasıl anlatırım'

Samsun'da, çıkan yangında evleri küle dönen, yaşları 4 ile 12 arasında değişen 4 çocuk sahibi Cort ailesi, kendilerine yardım eli uzatılmasını istiyor.

Yangında evleri küle döndü! 'Çocuklara nasıl anlatırım'
Yangında evleri küle döndü! 'Çocuklara nasıl anlatırım'
GİRİŞ 25.10.2019 10:55 GÜNCELLEME 25.10.2019 10:55
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Atakum ilçesi Kulacadağ Mahallesi’nde yaşayan Cort ailesinin evi, 23 Ekim sabahı çıkan yangında küle döndü. Annenin 3 oğlunu okula götürdüğü sırada çıkan yangında, baba Musa Cort (45), beraberinde olan oğlu Hamza'yı (4) alıp, son anda dışarı çıktı.

Henüz nedeni bilinmeyen yangın sırasında yaşadığı korkuyu anlatan Musa Cort, "Dumanı fark edince boğazım yandı, kalktığım da evin yandığını gördüm. Az daha alevler arasında kalıyordum.

 

 

Çocuklarımın üçü anneleriyle okula gitmişti. Oğlum Hamza yanımdaydı. Dumandan etkilendiğim için hastaneye gittim. Bütün emeğim, tüm eşyalarım yandı" dedi.

YARDIM BEKLİYORLAR

Yaklaşık 50 bin liralık zararı olduğunu belirten baba Cort, "Bu zararı karşılayacak maddi gücüm yok. Gelirim yok, giderim çok. Behçet hastasıyım, çalışamıyorum. Yardım bekliyorum.

 

 

Çocuklar okuldan eve döndüğünde yukarı çıkmak istediler. Odalarına gitmek istediler. Çocuğa nasıl anlatacaksın artık bir odalarının olmadığını? Yukarı çıktıktan sonra da ağlamaya başladılar.

Bu evi sağdan soldan aldığımız yardımlarla ve büyük bir emekle yaptık. Dört yıldır burada yaşıyorduk.  Her şeyimiz yandı, hiçbir şey kalmadı. Ayağıma giyecek bir çorabım bile yok artık.

Babamın yanına yerleştik. Komşularımızdan, tüm köy halkından ve muhtarımızdan Allah razı olsun. Herkes gücünün yettiğince bir şeyin ucundan tuttu" diye konuştu.

YORUMLAR 29
  • konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    yahu böyle durumlarda aşagida hesap paylasin gönlünden kopan gönderse..100 200 neyse toplanir gider
    Cevapla
  • Hakkarili 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz vatan sevdalı kürtler yardıma hazır kardeşimize. Herkesin başına gelebilir all yardımcısı olsun inşallah kardeşime.
    Cevapla
  • nusri 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi durumlarda yardım etmek lazım. Çok duyarlı arkadaş var, bu güzel bir olay. Ancak buradan hesap numarası paylaşılması, yardım göndermek gibi şeyler art niyetli istismarcılara yol olacağından kaynağını bulup oradan gereken yardımı yapmak lazım diye düşünüyorum..
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    rabbim beterinden korumuş şükür olsun en büyük kazancın o
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen açın bir yardım hesabı ,hemen toplanır evelallah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!