Seçim bitti ortaklık bozuldu! CHP ve HDP arasında büyük kriz

CHP'li Vekil Ağbaba'nın TBMM kürsüsünde HDP hakkında sarfettiği sözlerden sonra HDP'li isimlerden CHP'ye kin ve nefret dolu sitemler gelmeye devam ediyor. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın açıklamalarından sonra şimdi de HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, CHP'ye ateş püskürdü.

Seçim bitti ortaklık bozuldu! CHP ve HDP arasında büyük kriz
Seçim bitti ortaklık bozuldu! CHP ve HDP arasında büyük kriz
GİRİŞ 27.10.2019 09:56 GÜNCELLEME 27.10.2019 11:47
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçtiğimiz gün TBMM Genel Kurulu'nda HDP'yi terör örgütü temsilcisi olarak tanımlarken ağzına geleni de söyledi.

 

 

HDP'DEN CHP'YE SİTEM

 Veli Ağbaba'nın bu açıklamalarını paylaşan geçmiş dönem HDP Diyarbakır Milletvekili Sibet Yiğitalp; "Siyaset bir günlük, bir aylık değil HDP bu ülke ve bilhassa sizin için bir şanstı! Ayrıca mevcut iktidarı eleştirmek adına kimi zaman sözler söyleme gibi bir davranışa düşmeyin zira mevcut hukuksuzlukların bir fiil ortağısınız!" yorumunu yaptı.

 

 

PERVİN BULDAN SEÇİMİ HATIRLATTI

 Özellikle muhalefet belediye başkanlarının, bu dönemde birlik beraberliği olmadı. Hiç kimse bu bölgede yaşanan haksızlık karşısında bir söz söylemedi.

Bu belediye başkanlarına sahip çıkmadı. Bunu üzülerek söylüyorum. 

Oysa biz Türkiye’nin demokratikleşmesi için, büyük bir demokratik ittifakı kurmuştuk. Ve bunu 31 Mart yerel seçimlerinden sonra, iptal edilen İstanbul seçimleri başta olmak üzere birçok yerde demokrasi ittifakıyla aday göstermedik.

Demokrasi ittifakı kazansın diye o adayları sahiplendik. Bunlar önemliydi. Çünkü biz geleceğe yatırım yapmak istedik.

Fakat bugün Türkiye’nin batısında böylesi durumlar yaşanırken, bölgede yaşananlara ses çıkarmayanlar, bizden cevabı gerektiği zamanda mutlaka alacaklardır.

Bu gerçekliği ortaya koymak gerekiyor."

YORUMLAR 117
  • fatih akman 4 yıl önce Şikayet Et
    Rol yapıyorlar.. 2023 de tekrar ittifak yapacaklar.
    Cevapla
  • Ülkücü 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en lanetlenmiş insanları yahudilerdir.yahudiler bile kendi ülkesine ihanet etmez etmemiştirde.ama bizim ülkemizdeki hdp ve chp ihanet şer odaklı.dolayısıyla bu chpnin türkiyeye verdigi zararı.kimse yapmaz.kapanması gerekir bu chp nin.canları cehenneme inşallah.secimlerde def olup gidersiniz lanet olası chp.
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp hdp liler ikiside kardeş.dışarda düşman aramayalım içerdeki düşman chp gitti pkknın siyasi uzantısına destek oldu.bu chp her zaman türkiyeye zarar verdi.bu chp kandilede gider.çünkü şer odagı.bikere chp deki millet vekillerinin acıklamasına bakın tam rezalet.bunlar vatankna sahip cıkmaz asla.allah bu chp den kısa zamanda kurtarsın ülkemizi
    Cevapla
  • Batman 4 yıl önce Şikayet Et
    Hdp de biliyor kendi secmeninin ne kadar koyun olduguna.. Bakalim onumuzdeki secimlerde secmenini nasil gudecekler.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar birbirlerini yesinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!