Türkiye'den ABD'ye sert Mazlum Kobani mesajı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kanal7'de Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ünal, Amerika'nın YPG'li terörist elebaşı Mazlum Kobani ile görüşmesine tepki göstererek "Amerika için Bağdadi ne ise Türkiye için Mazlum Kobani odur" dedi.

GİRİŞ 27.10.2019 13:32 GÜNCELLEME 27.10.2019 13:50
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Rusya ve ABD ile yapılan iki anlaşmaya yönelik açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal artık Türkiye'nin toprak bütünlüğü ve sınır güvenliği sorununu nihai olarak çözdüğünü dile getirdi. 

 

 


'TÜRKİYE SINIR GÜVENLİĞİNİ TEMİNAT ALTINA ALDI'

Mahir Ünal, ''Türkiye bu defa Barış Pınarı Harekatı'nda farklı bir yaptı. Hem ABD ile hem de Rusya ile oturdu ve bölgedeki ilişkileri  bir metne döktü. Bu şu açıdan çok kıymetli. 1992'den beri tartışılan ve hep önümüze getirilen bir harita vardı. Türkiye'nin Güneydoğusu ile ilgili bir harita vardı. Ve Türkiye'nin bölünmesi ve üniter yapısının bozulması ile ilgili uluslararası alanda oluşturulan bir algı söz konusuydu. Türkiye bu haritayı yırttı attı. Türkiye üniter yapısını ve birilerinin Türkiye'yi bölme hayallerini çöpe attı. Türkiye'nin önümüzdeki 50-100 yıl artık mevcut sınırlarını garanti altına alması ve sınır güvenliğini teminat altına alması sonucunu doğurdu. Bizim baştan beri hep sözünü ettiğimiz 'beka' sorunu Türkiye'nin üniter yapısını, sınır güvenliğinin, toprak bütünlüğünün muhafazasıydı. Son Rusya ve ABD ile yapılan bu iki anlaşma artık Türkiye'nin toprak bütünlüğü ve sınır güvenliği sorununu nihai olarak çözdü. '' dedi.  

 

 

'BAĞDADİ ABD İÇİN NEYSE, MAZLUM KOBANİ DE TÜRKİYE İÇİN ODUR'

Mahir Ünal, ABD Başkanı Trump'ın ''Yakın zamanda görüşmek için sabırsızlanıyorum'' açıklamasını yaptığı terör örgütü PKK/YPG'nin elebaşlarından Suriye uyruklu 'Mazlum Kobani' kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin hakkında da konuştu.

Ünal, ''Bağdadi ile Mazlum Kobani arasındaki fark nedir? İkisi de terör unsuru ikisi de iki farklı terörist yapının en tepesindeki isimler olarak görünüyor. Burada açık bir iki yüzlülük olduğu kesin. Amerika için Bağdadi ne ise Türkiye için Mazlum Kobani odur. Gözde kaçırılan bir şey var. Mazlum Kobani denilen kişi kırmızı bültenle aranıyor. Biz dünyada şuan en şiddetli mücadeleyi eden ülkeyiz. Buna rağmen birileri algı operasyonu yapıyorlar.'' dedi. 

CHP'YE SERT TEPKİ

Mahir Ünal, YPG'yi terörist olarak görmeyen CHP'ye de sert tepki gösterdi. CHP'nin tüm olanlara rağmen terör örgütünün arkasında olduğunu söyledi.

Ünal, ''Bunlar Esed tarafından aldatıldılar mı? ABD tarafından aldatıldılar mı? Rusya geçen gün ne dedi '150 gün sonunda çekilmezlerse Türk ordusu onları ezer geçer' dedi. bunları terk etmeyen tek yapı cumhuriyet halk partisinin içinde yuvalananlar.'' ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 26
  • poyrazi 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkemiz için aynen öyledir onun için müteffikimiz abd bu teröristi ve fetö teröristini bir an önce ülkemize teslim etmelidir yoksa gider almasını biliriz
    Cevapla
  • emoş bibi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bağdadi amerikanın ajanı , ladin gibi. Ama mazlum bizim düşmanımız.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    deaş teröristini öldürüyor pkk pyd teröristini el üstünde tutuyor bu ne piğslik iş
    Cevapla
  • Mardinli Necla 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak cok acil kendi savas ucagimizi ve kitalar arası balistik fuzelerimizi uretmek zorundayız
    Cevapla
  • Müntakim olan ALLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    sırada mazlum kobani var..av basladi bile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı