Yine CHP belediyesi yine çöp dağları!

CHP’li Ali Kılıç’ın belediye başkanlığını yaptığı Maltepe’de ikinci kez çöp krizi çıktı. Belediye bünyesinde çalışan DİSK Genel-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Yöneticisi Alkan Okuducu, 6 Ekim’de işten çıkartıldı. Taşeron şirket MATAŞ A.Ş.’de çalışan 3 personel de Okuducu’ya destek verdiği gerekçesiyle işten atıldı.

Yine CHP belediyesi yine çöp dağları!
Yine CHP belediyesi yine çöp dağları!
GİRİŞ 28.10.2019 07:34 GÜNCELLEME 28.10.2019 07:34
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İşçi çıkarmalarına karşı MATAŞ A.Ş. bünyesindeki yüzlerce taşeron işçi grev kararı aldı. Grevin 3’üncü gününde ise Maltepe’de çöp dağları oluştu. Belediyenin, işçileri greve devam etmeleri halinde işten çıkarmakla tehdit ettiği öğrenildi. 

ÇÖP ATACAK KONTEYNER KALMADI 

Temizlik işçilerinin 3 ay içerisindeki ikinci kez grev kararı aldığını belirten AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi, “Geçtiğimiz Temmuz ayında 800 taşeron işçi CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın seçim öncesi kendilerine vermiş olduğu zam taahhüdünü yerine getirmediği için grev başlatmıştı. 24 saatlik grevde ilçe çöp yığınlarına teslim oldu. Aradan geçen 3 aylık süre içerisinde işçilerin haklarına yönelik hiçbir adım atılmadı. Bu da yetmezmiş gibi çok sayıda taşeron işçi işten çıkartıldı. Bunun üzerine yeni bir grev kararı alındı. 3 gündür devam eden grevde ilçe sakinleri çöp atacakları konteyner bulamadı. Yaşanan skandalı gizlemek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi araçları ana arterlerde çöpleri toplamaya kalktı, ancak yeterli olmadı” dedi.

Grevdeki işçilerin grevini kırmak için farklı birimlerde çalışan personelin temizlik bölümüne kaydırıldığı bu kez de diğer bölümlerde aksamaların yaşandığı öğrenildi.

YORUMLAR 29
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyvah eyvah bu kadar erken mi istanbul çöp dağlarına kavuşacaktı chp millete hizmet edicekte bizde göreceğiz birbirlerini yemekten başka hiçbir şey yapamazlar.
    Cevapla
  • İsimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten çok güzel olmuş, CHP den beklenende buydu zaten, Maltepe tepecikleriniz hayırlı olsun.
    Cevapla
  • İlyas 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok daha güzel!!!! olacak bu iyi günleriniz...
    Cevapla
  • Deli 4 yıl önce Şikayet Et
    Cöplük. H. P
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Heybe özlemiş tik bu nostaljiyi chp iyiki varsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!